Curiozitatea în materie de antiage poate atinge cote maxime de cheltuieli, că, deh, dacă până la 27-28 de ani ai trăit într-o dulce reverie a tinereții veșnice, odată cu 3-ul în față te apucă paranoia, și te surprinzi examinându-te dimineața în oglindă: oare îmi pică fața? parcă nu era așa acum câțiva ani. Ce, șanțul ăla din frunte n-a trecut cu somnul, ca până nu demult? Și altele de-astea. Iar dacă până la un moment dat bugetul nu era o problemă, viața de adult vine cu plusurile sale: ai banii tăi. Asta este foarte bine, nu îți mai permiți să pui orice ieftineț pe piele, dar nu exagera în generozitate către industria cosmeticelor, că nu e întotdeauna cazul.
- Demachiantele, apele micelare, tonicele – acestea sunt făcute să-ți curețe tenul. Nu să îl hidrateze, nu să tonifice – să curețe bine, atât. Nu investi exagerat de mulți bani într-un produs care stă mai puțin de 5 minute pe fața ta. Folosește Farmec (Gerovital) sau uleiul de măsline sau migdale dulci, pentru varianta all natural. Păstrează banii pentru o mască extraordinară, o cremă de zi sau de noapte fenomenală, acolo da, merită să investești.
- Șampoane – din același principiu, mai degrabă investește în tratamente de păr.
- Accesorii de machiaj: hai să recunoaștem: dacă nu ești makeup artist, la 30 de ani nu ești foarte la curent cu toate accesoriile de makeup, că ai alte griji. Probabil îți întinzi fondul de ten cu degetele – și eu o fac uneori, și pentru fard ți-e arhisuficient aplicatorul încorporat al paletei.
Dar când îți dorești să evoluezi, și machiajul tău trebuie să arate puțin mai rafinat. Asta nu o poți face cu degetele și cu un aplicator cu burețel, un look curat are nevoie de un machiaj frumos, nu de culori aruncate acolo doar ca să fie. În principiu, nu trebuie să cheltui o avere pe pensule. Eu ador pensulele Mac, dar chiar și pentru mine costă ceva cam multișor. În afară de pensula de eyeliner gel, am amânat constant să îmi achiziționez alta nouă. Până când mi-am amintit de eyeslipsface cosmetics – aka elf cosmetics – un brand de cosmetice low cost. Am niște pensule de la elf de mai bine de 4 ani, și se comportă perfect.
E exact ceea ce vreau să vă recomand și vouă – pensula de aplicare fard și pensula de blending. Pensula de blending de la elf e multiapreciată de toată lumea. Amestecă superb culorile fardului, făcându-le să se ”piardă” estetic, cu multă ușurință. Am încercat și alte pensule de blending, dar pămătuful rotunjor era nițel cam scurt, și nu ”pierdea” frumos culoarea pe pleoapă.
Pensulele din gama essentials (acestea albe) sunt 9 lei bucata, și vă spun sincer că eu am avut 2 de acum câțiva ani, le-am folosit constant, și sunt încă în regulă. Dar cum am văzut că elf avea promotie si era 6 lei o pensulă, am zis că e păcat să nu reînnoiesc stocul. Le spăl, le dezinfectez periodic, le curăț, dar totuși, se cer altele noi, mai ales la asemenea preț.
Ce mai trebuie să aveți neapărat – e pensula de fard de obraz și/sau pudră. Mie nu-mi place kabuki, dar gusturile nu se discută. Deci, dacă încă îți aplici fardul cu aplicatorul – renunță. Ai acum o modalitate muuuult mai rafinată de a te machia. Ia-ți pensulă de aplicare fard, pensulă de blending și de aplicare fard obraz/pudră, și perfecționează-ți machiajul.
Pentru că mai avusesem din gama Studio (acelea negre) pensule, am hotărât să îmi mai iau un set. Recunosc că m-am lăsat sedusă de descriere:
Acest set este perfect pentru fetele active, care doresc un machiaj profesional. Tocul elegant pastreaza cele 4 pensule esentiale, include un compartiment cu fermoar pentru a depozita alte produse cosmetice. Pensulele au peri sintetici de taklon, antibacterieni, care sunt moi, cu putere de absorbire mare, putand fi folositi atat cu produse pudra, cat si cu produse lichide. Perii ajuta la aplicarea pe fata a unei cantitati exacte de produs, pentru un machiaj cu aspect “airbrushed”. Fii un makeup artist profesionist si obtine un look impecabil cu acest set de pensule e.l.f.
E prima dată când am acest gen de pensule, în partea cu alb este mai rarefiată, iar mie îmi plac pensulele acelea clasice pline, cum e și Ultimate Blending Studio de la elf. Pentru că utilizez cu religiozitate Beauty Blenderul meu roz pentru aplicarea bb cream-ului, și nu mă pot desprinde de el, nu am încercat încă felul în care se comportă la produse lichide/cremoase. Probabil pe cele mai mici le voi folosi la face contouring, despre care, apropo:
4. Produse de conturare a feței. A fost o adevărată isterie treaba cu conturarea feței, pornită probabil de la Kim Kardashian. Ideea e că prin aplicarea unor umbre în zone determinate ale feței, poți modela, din pensulă, tot chipul. Asta are avantaje și dezavantaje. Unele persoane arată atât de schimbate, încât zici că s-au fotosopat în realitate. Am pățit și eu să fiu întrebată dacă mi-am făcut ceva la nas. Nu, domle, nasul meu e întreg, bine-mersi, doar i-am aplicat niște umbre. Ei bine, produsele astea de conturare sunt belea de scumpe. Adică, de ce ai da de la 70 de lei în sus pe un fard închis și pe un iluminator? Pentru a practica, eu am găsit niște palete de conturare marca Catrice, la 25 de lei fiecare paletă. Una este pulbere compactă – cel mai des utilizată, alta este cremă. Îmi plac ambele, parcă produsul cremă are un efect mai natural, dar mai rapid mă descurc cu cea compactă. Își fac treaba foarte bine, și nu văd de ce mi-aș lua ceva foarte scump – decât, oh, din beautycuriozitate extremă (ceea ce se prea poate). O să auziți probabil argumentul că produsele scumpe sunt mai calitative. Nu neapărat. Nu tot ce e scump e automat bun. Pensulele de mai sus mă țin de ani de zile, fardurile de acum, chiar și mai ieftine, au formule tot mai prietenoase cu tenul.Poți să nu exagerezi cu conturarea, și să obții un ten frumos evidențiat, fără să nu mai semene cu tine.
Așadar, când vine vorba de cheltuit pe produse neesențiale, dar utile, întreabă-te: cât merită? Așa economisești, sau ții banii pentru ceva ce cu adevărat merită.