Review

Gerovital Beauty – Mai mult decât culoare

Îmi amintesc perioada adolescenței, în care începusem să folosesc produse de machiaj. Să fi avut vreo 12-13 ani când foloseam, pe furiș, dermatograful, activitate permisă doar fetelor ”mai mari”. Era larg cunoscut faptul că machiajul ”îți strică tenul”, ”îmbătrânește pielea”, e ”toxic”. Astăzi avem formule de fond de ten noncomedogene, și, dimpotrivă, protejează tenul, nu îi dăunează. După avalanșa de lansări superbe pe skincare, Farmec își începe anul cu Gerovital Beauty, gama de produse de machiaj concepută ca o cosmetică decorativă care vine în ”prelungirea” îngrijirii. Astfel că, prin sloganul ”Mai mult decât culoare”, lasă de înțeles că nu sunt niște simple produse de makeup, ci oferă și alte beneficii. Iată că suntem în epoca în care machiajul îți protejează tenul, pe lângă faptul că îl face să arate mai proaspăt.

Și, cine să știe să le prezinte mai bine, decât comunicatul Farmec:

”Gerovital Beauty acoperă toate necesităţile unui machiaj complet şi include produse pentru ochi, buze şi obraji. Pentru buze, a fost creat Rujul cremos cu Acid Hialuronic, disponibil în 18 nuanţe, Rujul mat cu Acid Hialuronic (7 nuanţe), Rujul lichid cu rezistenţă îndelungată (5 nuanţe) şi Balsamul de buze. Toate au o textură bogată, hidratează intens şi conferă o culoare intensă.

Din categoria produselor de machiaj pentru ochi fac parte Mascara Supreme Lash, Mascara Devilash, Kit-ul pentru sprâncene ce conține două nuanțe, Creionul dermatograf disponibil în 4 nuanţe şi 3 palete de Farduri de pleoape (Nude, Rose şi Smokey).

De asemenea, sunt disponibile Pudra compactă şi Fardurile de obraz, ambele având câte 3 variante cromatice, un Iluminator care asigură luciul natural şi uniform, datorită pudrei de diamant din compoziţie şi un Anticearcăn ce conferă fermitate și tonicitate zonei din jurul ochilor.

Gama Gerovital Beauty oferă şi o varietate generoasă de lacuri de unghii Magic Gel Effect, cu 20 de nuanțe de culoare, care pentru rezistenţă îndelungată, pot fi combinate cu Gelurile UV Top coat şi Matt Top Coat.” 

Produsele se vor găsi doar în magazinele de brand Gerovital și Farmec sau online, pe farmec.ro.

Rujurile. Nuanțele de rujuri sunt numerotate, cele până la nr 18 sunt cremoase, cele de la 18 în sus sunt mate.  Eu le am pe cele mate, destul de persistente, însă nu sunt rezistente la transfer. Din câte am observat, rezistența la transfer vine adesea cu senzația de uscăciune a buzelor. Așa că fie faci formula mai hidratantă și îi oferi persistență cât poți, fie o faci foarte rezistentă, dar va trebui să stai cu balsamul hidratant după tine, după demachiere. Culorile sunt superbe, eu am un singur cremos – Criminal Lipstick 17, Velvet lipstick 22, 23, 24 (vezi foto mai jos).

Rujul lichid. Seamănă cu rujul mat pe buze, dar e puțin mai persistent.

Rimelurile: am încercat Devilash și Supreme Lash – eu nu sunt o referință prea bună, întrucat am genele scurte și drepte, toate rimelurile îmi sunt la fel, dar am observat totuși o diferență de dramatism la Devilash, puțin lipește genele, dar Supreme Lash e în regulă.

Paletele de farduri sunt preferatele mele. Dețin Nude și Smokey Eyes, și sunt foarte pigmentate. Dacă ”se adună” în pliul ochiului, iarăși nu e relevant, eu având formă asiatică. Mie îmi rezistă acceptabil, și sunt topită după nuanțele reci din palete. Paletele sunt prevăzute cu pensulițe de blending la ambele capete, eu folosesc separat o pensuliță de aplicare fard, și de blending, rareori o folosesc pe cea din paletă. Cele mai utilizate culori din paleta Nude, de către mine, sunt 5,6 și 1, din paleta Smokey mi se potrivesc toate. Fardurile se pot amesteca între ele, ca să obțineți și alte nuanțe.

Pudra compactă. Încă nu am utilizat-o, dar arată o vedeți mai jos. Mai sunt și alte produse Gerovital Beauty pe care nu le-am încercat – de pilda, fondul de ten, despre care sunt foarte curioasă. Dacă l-ați încercat deja, pe el sau alte produse din gama Beauty, vă invit să lăsați în comentarii părerea voastră despre acesta.

Later edit, 26.03.2018: am deja la activ mai mult timp de folosire a pudrei compacte. Primul lucru pe care l-am remarcat a fost că e parfumată. Mie, personal, îmi place parfumul ei, aici depinde de gusturi. Nu este translucidă, dar oferă o fixare bunicică, sunt mulțumită de ea.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)