Review

Noile bunătăți: Aqua Petit Jelly BB Cream de Holika-Holika

Dacă este vorba de bb creams coreene, atunci să vină toate la mine: fără număr, fără număr 🙂 Pasiunea pentru bb coreene s-a extins și la noi, în Europa, acum câțiva ani, și, odată ce te obișnuiești cu formulele lor, greu îți mai place altceva. Stocul meu s-a reînoit recent, thanks to sister, și am primit câteva bb coreene și niște cosmeticale englezești. BB-urile sunt următoarele: Aqua Petit Jelly BB Cream de la Holika Holika, Moisturizing Petit BB de la Holika Holika Beauty Shot Face Blur de la Etude House, Snow White, Princess Happy Ending de la Etude House , o mostră Always Nuddy BB 24 ElishaCoy și o mostră pusă de soră-mea din bb-ul ei O’slee, BB Flawless Rosehip.

Vă dați seama că le-am încercat deja pe toate, în afară de mostre, dar purtându-le numai o dată, încă nu am reușit să îmi fac o părere solidă despre toate. Singurul despre care mi-am format o părere este Aqua Petit Jelly BB Cream, de la Holika Holika.

bb creams

Holika Holika este un retailer corean de cosmetice înființat în 2010 și deținut de Enprani Co Ltd (o companie a Samsung & CJ Group). Holika Holika pune accent pe designul unic și atrăgător, fiind destinat publicului tânăr. Retailerul își propune să pună la dispoziția tinerelor produse de machiaj amuzante și practice, pentru a le pune în valoare frumusețea naturală.

Descriere pordus: Aqua Petit Jelly BB Cream conține o formulă apoasă ”aqua mint”, compusă din diverse extracte de fructe și apă glaciară din Alaska. Acest bb cream cu formulă apoasă oferă un finiș luminos, plin de prospețime. Textura de jeleu face ca pielea să arate proaspătă și hidratată. Este perfectă pentru acoperirea petelor de pe ten.

aqua petit jelly holika 1JPG

Utilizare: se ia cu spatula o cantitate adecvată și se tapotează cu burețelul inclus în cutie.

Ingrediente: Water, Titanium Dioxide (CI 77891), Hydrogenated Polyisobutene, Dipotassium Glycyrrhizate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dimethicone, Sorbitan Isostearate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Sodium Hyaluronate, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Codium Tomentosum Extract, Enteromorpha Compressa Extract, Macrocystis Pyrifera Extract, Ecklonia Cava Extract, Gelidium Cartilagineum Extract, Laminaria Japonica Extract, Mentha Arvensis Leaf Extract, Mentha Rotundifolia Leaf Extract, Imperata Cylindrica Root Extract, Caviar Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Triethanolamine, Stearic Acid, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Aluminum Hydroxide, Triethoxycaprylylsilane, Isohexadecane, Polysorbate 80, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Butylene Glycol, Hydroxyapatite, Agar, Silica Dimethyl Silylate, Glycerin, PEG-8, Sodium Chondroitin Sulfate, Glyceryl Caprylate, Atelocollagen, Carbomer, Disodium EDTA, Methylparaben, Chlorphenesin, Propylparaben, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Fragrance(Parfum), Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77499)

aqua petit jelly holika 7JPG

Ce spun eu: are un design girly, superb, mărturisesc că asta m-a atras prima dată. Este drăgălaș, ca o bomboană. Textura este ca de jeleu proaspăt, apoasă la aplicare, dacă ar avea și culoare de jeleu, l-aș gusta 🙂 Căpăcelul are o spatulă, cu care se poate lua din produs, și un burețel de machiaj alături, în cutie. Îmi place enorm design-ul vintage și jucăuș. Are putere de acoperire medie, oferă un ten proaspăt și neted, uniformizându-se imediat; pe ten se simte pudrat, însă tot are nevoie de fixare cel puțin pe zona T, altfel începe să lucească.

Toate pozele sunt realizate cu setarea macro. 

aqua jelly holika

Din fericire pentru mine, am un ten alb-pal ca și asiaticele, așa că nuanța sa unică, 02 Aqua Natural, mi se potrivește perfect. Fiind un bb, ar trebui să se adapteze foarte bine și unui ton mai închis, fără probeleme, doar asta este particularitatea care le-a consacrat. Poate ar fi fost bine să aibă 2 nuanțe, cele mai bune bb au, în general, maxim 2 nuanțte care ar trebui să se plieze pe majoritatea tonurilor. Flaconul are 40 ml, ceva mai generos decât fondurile de ten europene care, în general, au cam 30 ml, și cantitatea poate ajunge tot pe-acolo, dacă folosești mult burețelul și se mai pierde din produs.

Alte review-uri situează la puncte slabe faptul că are spatulă și burețel, pentru că l-ar face mai puțin igienic decât flacoanele cu pompiță, unde n-ai contact direct cu produsul. Mie acest aspect îmi este neutru, îmi chiar place puțină varietate, așa că depinde mult cum îl folosești, iar propria igienă a mâinilor înainte de machiere este esențială, iar dacă vrei o variantă și mai salubră, poți aplica cu spatula pe burețel și cu burețelul pe față. Oricum trebuie să speli buretele după fiecare utilizare. Tot la negative am citit de faptul că, odată aplicat, trebuie să îl întinzi repede, că se usuca rapid după ce the moisture intră în piele. Așa este, intră foarte repede în ten. Mie mi se pare tot un aspect neutru, nu mă deranjează deloc că se absoarbe așa rapid, nu mi se pare că lasă vreo zonă mai pigmentată decât celelalte.

Privind burețelul, deși nu am multe experiențe cu astfel de aplicatoare, eu având doar the original beauty blender la activ, pot să spun că este mai puțin permeabil decât original beauty blenderul (obb) meu roz, dar își face treaba onorabil. L-am umezit înainte, nu l-am folosit uscat niciodată (și nici obb-ul), iar umezit absoarbe mult mai puțin produs decât obb-ul umezit și, în consecință, este mult mai ușor de spălat. Am avut curiozitatea să aplic pe jumătate de față cu burețelul Holika, și pe cealaltă jumătate de față cu original beauty blender. Deși vizual nu e o foarte mare diferență, obb este mai controlabil, poți aplica două straturi cu mai multă precizie, fără dâre, deci e mai bunicel la aplicare decât burețelul Holika. Dar, repet, și acesta din urmă își face treaba okeiș. Dacă nu ești mulțumită, poți folosi oricând buricele degetelor. 🙂

holika aqua jelly buretei fond de tenJPG

Ca persistență, nu pot să zic că este cel mai persistent fond de ten, însă pe tenul meu cu tendință de uscare rezistă mulțumitor, iar celelalte atribute ale sale cântăresc mai greu – așa că îmi place foarte mult produsul. Dacă ai ten normal, cu tendință de uscare, s-ar putea să îți placă. dacă ai pete pe ten, s-ar putea ca după câteva ore bune  acestea să se observe din nou, din câte am citit. Eu recomand acest produs, și sunt foarte curioasă să-mi formez o părere finală despre celălalt Holika primit, Moisturising Petit BB, despre care vă scriu curând.

Update 25.06.2016: persistența acestui produs nu durează mai mult de 5-6 ore, dar pentru că eu nu am un ten cu probleme și prea multe de ascuns, nu este deranjant. Pentru alte persoane poate fi, pentru că, într-adevăr, lasă de dorit, e cel mai puțin rezistent bb utilizat de mine.

Update 16.09.2016: Revin cu o actualizare pentru a vă spune că acest bb cream a fost, culmea, preferatul meu, toată vara. L-am aplicat mereu cu Original Beauty Blender – aplicarea este net superioară, nu am folosit niciodată burețelul său din dotare. Dacă îl aplici cu burețelul umed, nu mai ai nicio problemă cu uscarea produsului înainte să îl uniformizezi de tot. Ba, din contră, umezeala burețelului face ca fondul de ten să se usuce complet în vreo jumătate de minut după ce ai terminat cu uniformizarea. Ajută mult burețelul umed. E adevărat că nu este un bb cream foarte rezistent (arată bine vreo 5 ore), dar mie mi-a plăcut și îmi place extrem de mult textura de jeleu și alura de vară.

aqua petit jelly holika 2JPG aqua petit jelly holika 3JPG aqua petit jelly holika 4JPG aqua petit jelly holika 5JPG aqua petit jelly holika 6JPG aqua petit jelly holika 8JPG

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)