Featured Review

(Review) Nivea CC Cream, Top BB și CC Creams

bb cc creamsAm avut o perioadă în care am făcut o pasiune pentru bb cream-urile coreene. Cele cumpărate de pe ebay au fost primele pe care le-am încercat, abia apoi am luat contact cu bb cream-urile europene. E o mare diferență între ele: cele coreene au toate spf foarte ridicat și formulă de albire, pentru că asiaticele au o obsesie cu tenul alb, taman invers ca la noi. Un bb cream bun vine doar într-o nuanță, care se adaptează oricărui ton de ten. Nu-mi amintesc să fi văzut vreun bb cream european doar într-o nuanță, de obicei se scot în Light, medium și Dark. Cele europene sunt foarte asemănătoare cu fondul de ten obișnuit, doar că au acoperire mai lejeră și arată extrem de natural.

Dacă vreți acoperire foarte bună, părerea mea e că trebuie să optați pentru fond de ten obișnuit sau bb/cc + fond de ten peste.

Mie îmi place ca bazele să fie cremoase și hidratante. Primul meu BB Cream european a fost cel de la Maybelline. Mi-a plăcut extrem de mult și l-am recumpărat o dată. Apoi a fost bb-ul de la Avon, care de asemenea mi-a plăcut. Singurul bb european care nu i-a plăcut, poate din cauză că am primit o nuanță foarte închisă, a fost de la Too Faced. Deși se adaptează destul de bine nuanței tenului, pentru mine a fost totuși mult prea dark și nu îi port o amintire grozavă.

bb cream too faced

CC Creams sunt o invenție mai recentă, tot a coreenilor. Sunt produse de color correction, oferă o oarecare uniformizare a tenului, dar nu ca și bbs. Din câte am observat, cele coreene merg pe nuanțe – de la rozacee la albe, depinzând de ce vrei să corectezi la ten – roșeață, pete etc. Europenii au adaptat-o, după cât se pare, făcând din cc cream cam tot un bb cream.

În topul preferințelor mele în materie de bb creams vin așa:

bb creams

1. By Flower de la Nature Republic (are cea mai bună acoperire dintre toate)

2. M Signature de la Missa (acoperire foarte bună)

3. Precious BB Cream (de asemenea, mi-a plăcut).

4. Lioele (tubuleț mostră, acoperire lejeră, uniformizare plăcută).

bb lioele

5. Skin 79, deși cotată drept cea mai vândută marcă în Coreea, nu m-a impresionat foarte tare. O singură variantă, ceva cu melc la ingrediente, mi s-a părut comparabilă cu Missha.

Cred că atâtea sunt cele coreene, am primit nenumărate mostre cu ele și mi-au plăcut iluminatoarele, am încă mici tubulețe cu creme protectoare SPF 50. În general, mi-a plăcut ce am avut dintre bb-urile europene. Cremoase și cu acoperire medie/lejeră, mi-au priit.

Dintre cc creams coreene, în topul preferințelor mele sunt așa:

cc creams

1. Tony Moly

2. Clever cat

3. Lovely Meex (nu mă omoară)

Acum au apărut și cc cream-urile europene. Eu am cc cream Elmiplant și Nivea. Noul CC Colour Correction Q10 plus, cu formulă antiîmbătrânire de la Nivea vine într-un flacon cu capac cu filet, ceea ce pe mine mă încurcă, mai ales când mă grăbesc. Prefer să fie pompiță sau capac atașat (vezi Elmiplant, mai jos). Din păcate, pe tenul meu alb produsul e prea închis și mi se pare că nu se uniformizează prea bine. O oarecare adaptare la ten prezintă, însă nu arată uniform și nu-mi place cum se absoarbe. Aceeași problemă am avut-o acum ani de zile cu autobronzantul Nivea și aceeași nemulțumire am auzit-o de la cititoare privind bb cream-ul nivea. Eu, personal, n-am încercat bb cream Nivea. Nu pot să zic că acest nou produs e printre preferatele mele, din păcate, dar mulțumesc Nivea România pentru încredere, îmi plac mult alte produse, de exemplu ador Nivea Creme. Detalii despre produs& ingrediente – în pozele de mai jos.

nivea cc cc cream nivea3 cc cream nivea cc cream nivea2

CC Cream de la Elmiplant a ajuns la mine înainte de Nivea, există două formule, una antirid, alta simplă, hidratantă. CC Cream all în 1 skin perfection promite o hidratare ce durează 24 h (hai, serios, eu nu-l țin mai mult de 8-10 h pe față). Are extract de gutuie 100% natural și e fără parabeni, ca de altfel toate produsele Elmiplant. Cu toate că e probabil prima companie de cosmetice din România care a renunțat la parabeni, nu m-am dat în vânt foarte tare niciodată după această firmă. Totuși, cc cream-ul mi-a stârnit curiozitatea și l-am luat (16 lei, parcă). Am fost plăcut surprinsă: are o acoperire lejeră, naturală, dar uniformă, chiar conferă un ten perfect. E practic ca o cremă hidratantă ușor pigmentată (nuanța luată de mine e Deschis). Face ceea ce promite pe ambalaj (vezi foto), acoperă mici imperfecțiuni, conferă luminozitate tenului (un mare plus din partea mea!), se absoarbe rapid și hidratează. E posibil să fie chiar cel mai hidratant produs dintre toate bb și cc cream-urile înșirate mai sus. Are spf 20, eu îl dau în 2 straturi pentru o acoperire mai bună. E un fel de bb cream extra light. Sunt foarte încântată de el! Cred că e potrivit pentru tenul uscat și normal uscat (cum e al meu), de altfel după asta să vă ghidați când citiți la mine review. Un alt plus este capacul. Îmi place că e atașat de flacon, că nu-l scap dimineața pe jos când sunt buimacă de somn și trebuie să stau să caut capacul pe sub dulapuri la ora 8 dimineața, cum am pățit cu cel de la Nivea zilele trecute. La mine e simplu: ori să aibă pompiță, ori să aibă capac atașat. Îmi place enorm produsul, e iefin și foarte bun.

cc cream elmiplant 2 cc cream elmiplant cc cream elmiplant 3

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (7)

  • Chiar foarte util Review-ul despre BB si CC cream, in special pentru ca vine anotimpul cald si tenul trebuie lasat cat mai lejer. Eu folosesc CC-ul de la Elmiplant si sunt foarte multumita, in general sunt fan Elmiplant de ceva timp.
    De asemenea, folosesc in paralel si BB-ul de la Skin 79 si are o textura mai lejera, insa ceva mai putin (mi se pare mie) hidratant ca Elmiplantul.
    Oricum, imi pare rau ca nu mi-am luat BB-ul de la Superdrug cand am avut ocazia, but maybe next time :). Succes!

  • Si mie imi place cel de la elmiplant,e foarte ok,uneori dimineata mi-e lene sa ma machiez si il folosesc,arata foarte fresh..:D l-am descoperit intamplator din ceva reviste,aveau mostre,si chiar merita un big like 😉

  • Oare sunt singura care nu a incercat/cumparat vreun bb/cc cream?!
    Foarte util postul, eram avida de informatii înainte sa cumpar produsul. Cele coreene le ai luat de pe eBay?

  • Corina Maria, pentru tenul gras merge bine skin 79. 🙂 da, le-am luat de pe ebay si don’t worry, le achizitionezi cand ai nevoie, nu cand isi ia toata lumea 🙂

  • De ceva vreme eram in dubii..ce bb cream sa-mi cumpar sau cc cream..Mi-am cumparat CC creamul de la elmiplant imediat ce ti-am citit review-ul. e superb. sunt foarte incantata de el ! <3

  • Andreea, 🙂

  • Buna, de pe care Ebay cumperi? UK sau DE?
    Multumesc!