Review

Skin Care în prezent: seruri, creme, măști

Îngrijirea internă de la nutrienți, la mișcare este baza antiage, însă o cremă bună, o mască bună și o fotoprotecție externă este întotdeauna binevenită. Deși încerc să mă rezum la câte un produs din fiecare categorie, tot mă trezesc cu mai multe în baie decât ar fi necesar. Am observat că varietatea mă ajută să fiu consecventă în îngrijire.

În afară de Farmec, care la mine este cap de listă, mai am și alte brand-uri care m-au făcut curioasă. Nu lipsesc produsele coreene, dar și The Ordinary, care sunt foarte populare datorită design-ului minimalist și a prețurilor mici. Marketing-ul este foarte bun și prinde. Unele produse din pozele de mai jos le-am încercat deja de câteva ori, altele (cum sunt o parte din sheet masks) încă nu. Dar puteți să vă lăsați și voi părerea în comentarii, dacă le-ați încercat deja.

O să încep cu măștile. Deși am dezvoltat o pasiune pentru măștile cremă, pentru că pot să duc activități prin casă cu ea pe față fără probleme, am reînceput să iubesc și sheet masks. Așa că folosesc și, și. De asemenea, folosesc și măști de noapte, și măști de zi. Refining gel mask din gama Sonya, de la Forever Living Products este cea mai recentă mască de noapte încercată. Nu am mai folosit produse Sonya de foarte mulți ani, iar acum 20 de ani, când ne-am înscris în rețea, erau foarte bune. Și acum sunt bune, iar masca aceasta a fost o noutate care m-a surprins plăcut. Poți dormi cu ea fără să o simți lipicioasă, dimineață se îndepărtează și lasă o senzație plăcută pe ten. Capsulele de noapte de It’s Skin, de exemplu, sunt nițel lipicioase. În urma experienței cu masca Wr de la ei, am luat și altele, am încercat Ye dar nu mă dau în vânt foarte tare după ea.

Am încercat și măștile Luminesce hydrashield mask de la Jeunesse, un brand mlm cu care a venit mama mea în contact de curând și, ca toate MLM-urile, are produse bune dar și bullshit de marketing pe care eu nu îl sufăr. Măștile sunt faine, hidratează durabil, au mult produs, oferă luminozitate.

În continuare sunt fascinată de masca cremă de ochi Gerovital Equilibrium, care se regăsește din nou la mine în baie. E pur și simplu minunată. Mai am sheet masks de la Apieu, It’s Skin și Missha, am folosit deja una cu banane minunată și pe cea cu avocado. Îmi place infuzia de hidratare pe care o primește pielea.  Nu la fel stau lucrurile și cu Seaweed SOS DRY CORRECT de la Missha. Mi-a atras atenția designul drăguț, faptul că e de la Missha și că e pentru ten uscat, însă de la prima aplicare am rămas dezamăgită. Produsul e frumos, consistența de gel și transparența sa la fel, însă se usucă pe ten ca o mască peel off, deși nu e peel off, iar după ce îndepărtez masca așa cum scrie, cu apă călduță și tamponez cu prosop, îmi simt tenul uscat. I mean, what?! Înțelegeam dacă era o mască astringentă, pentru ten gras. dar nu e. Și e și scumpică, e 54 lei, 60 ml. Mi se pare o greșeală, nu e pentru dry skin, e mai degrabă pentru ten gras.

Tetra Force e o cremă coreeană ElishaCoy, se laudă cu acțiunea antioxidantă a unor compuși din arborele de ceai, dar neavând eticheta tradusă îmi e greu să identific altceva ce nu e listat în ingrediente. Am fost foarte curioasă de ea, însă nu mi-a plăcut senzația la primul contact. Deși scrie că e noncomedogenică (cu roșu, să se vadă), senzația e greasy, de Apidermin, dacă vă amintiți cremuța noastră românească. Totuși, după ce se absoarbe dispare senzația neplăcută de la început, și parfumul, care nu mă foarte încântă, se diminuează.

Aloe Relaxing Serum de la It’s Skin e ser lejer, hidratant care mi-a făcut bună impresie, demult n-am mai văzut produse cu aloe vera. De acum vreo 10-15 ani, când aloe vera era un ingredient la modă. Că așa e în toate industriile, câte un ingredient la modă care rupe piața, apoi vine altul și cel din urmă cam dispare. Mare păcat, pentru că aloe vera are și foarte multe studii și rămâne un ingredient reparator, regenerator și antiage indiferent de moda ingredientelor cosmetice. Și, desigur, mult peste supraestimatul ulei de argan. Recomand Aloe Vera și intern (mai ales) și extern.

GF Eye Cream de la It’s Skin este un produs care arată interesant, are cutia în formă de romb, îmi place prezentarea lui, arata farmaceutic. Are ginko ce stimulează microcirculația locală, e bunicel, dar nu fantastic. La creme de ochi sunt fan declarat Hyaluron C contur de ochi și buze și Aslavital elixir antipoluare, ambele Farmec. Hidratarea ochilor și a buzelor e fantastică după Hyaluron C.

Bioderma are un produs cu cel mai simplu antiaging efect posibil: Hydrabio Perfecteur, spf 30, într-o formulă lejeră, foarte plăcută, pe care n-o simți pe piele. Despre Hydrabio Serum cred că v-am mai povestit, l-am mai avut de vreo 2 ori. E cineva care nu iubește Bioderma? 😀

Vreau să menționez și dischetele de demachiere îmbibate în toner Yadah, primite de la fetele de la soleshop, mi se par geniale, mai ales în călătorie, curăță foarte bine. Între mostre am mai găsit un spf 50 ElishaCoy pe care l-am folosit la zăpadă, unde trebuie maximă protecție UV. Mi-a plăcut foarte tare: în ciuda albiciunii pe care o produce la aplicare, treptat, se estompează și formează ca o peliculă protectoare pe ten, nongrasa (deloc!!) și nu se mișcă de acolo până la demachiere. Cel puțin mi-a dat senzația că mi-a asigurat protecție constantă tot timpul zilei.

Last, but not least, mult popularele The Ordinary. M-am dat cu vitamina C cu alfa arbutin până m-am plictisit, nu s-au văzut rezultate ca la Ascorbyl Tetraisopalmitate. Tot alfa arbutin are și gama Luxury Gerovital, însă, și diferența se vede în câteva utilizări. Poate că, totuși, The Ordinary oferă o calitate pe măsura prețului, cel puțin la unele formule. Din toate astea patru, preferatul meu este Serul de depigmentare Gerovital Equilibrium. Raport cantitate preț rezonabil și rezultate wow, bine tolerate.

Două noi produse The Ordinary (mă rog, ”noi”, le am și le folosesc deja de câteva luni bune) sunt Hyaluronic Acid 2% + B5 și Matrixyl 10% + HA. Având în vedere că astea nu presupun riscuri legate de toleranța pielii, pot să zic că sunt okeiș, nu wow. Pentru prețul lor își fac treaba. Sunt în sticluțe deschise la culoare, față de formele de vitamina C care vin (și trebuie să vină) în sticluțe închise la culoare.

Așadar, sunt branduri de la care îmi plac și nu îmi plac anumite produse, de la unele chiar nu m-am așteptat (Missha) să fie chiar nasoale. Eu iubesc bb cream-urile Missha, dar se pare că masca de mai sus nu e ceea ce trebuie tenului uscat. Voi ce mai folosiți? Mă interesează mult măștile, le consider un răsfăț atunci când stau sau lucrez de acasă.

Produsele sunt din mai multe surse: soleshop.ro, qcosmetics.ro, magazin online Farmec, Farmacia Tei.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)