Lifestyle Review

Superhidratare de ten, hidratare gât și decolteu

Se vede că acest dolce far niente de noiembrie se va încheia curând și pe cât de lungă și frumoasă a fost toamna aceasta, pe atât de brutale se anunță temperaturile de iarnă. Dar cel puțin n-au coborât sub zero încă din octombrie.

Cu temperaturile extreme trebuie să ai grijă, mai ales în cazul pielii expuse la frig – mâini, ten. Un produs bun de hidratare intensivă trebuie să fie nelipsit din rutina ta, iar în acest sens am să îți arăt vreo două variante noi pe care le folosesc de ceva timp, și una expres pentru gât și decolteu. Vin tot din gama Equilibrium, de la Farmec, gamă pe care am pată în ultimul an, se pare. Făcând parte din gama produselor profesionale, cremele sunt la o cantitate generoasa de 200 ml și vin în același tip de flacon, nu wow ca aspect, dar foarte ok ca și conținut. Primele două creme veți vedea că se aseamănă foarte mult, așa că pentru oricare optați e ok.

Crema Superhidratantă – Aquaxyl este un ingredient hidratant de excepţie, un amestec de glucozide de origine naturală şi vegetală fără conservanţi, fără alergeni cu o acţiune duală, hidratare – limitare a pierderilor de apă.
Complexul Herbatonic are un aport important în hidratarea, nutrirea şi remineralizarea pielii.
Ceramidyl-Omega îmbunătăţeşte procesele de restructurare epidermică şi coeziunea între corneocite, reface funcţia de barieră a pielii şi capacitatea acesteia de a reţine apa.
Extractul organic de Floare de Colţ asigură protecţie împotriva proceselor distructive declanşate de radicalii liberi asupra fibrelor de colagen şi elastină şi asupra acidului hialuronic.

Este un produs destinat îngrijirii pielii feţei şi gâtului, o cremă de zi cu efecte intensiv hidratante și efecte antioxidante, protejând pielea de-a lungul întregii zile. 

Crema hidra-activă – Complexul de uleiuri naturale (avocado, squalane, unt shea) asigură tenului matur nivelul optim de nutriţie şi hidratare, necesare refacerii startului cornos, restaurează bariera hidro-lipidică de protecţie și redă supleţea pielii. Omega Ceramidylul®, bogat în acizi grași esențiali omega 3, 6, 9 și glico-ceramide, îmbunătățește coeziunea între corneocite, etanșează spațiile între celulele epidermei și reface bariera de protecție naturală a pielii, care devine mai puţin permeabilă la acțiunea factorilor externi nocivi.
Sepilift DPHP® stimulează contracția fibrelor de colagen și asigură protecție antiradicalică.
Aquaxyl este un amestec de glucozide de origine vegetală cu acțiune complexă în mecanismele de hidratare ale pielii.

Are o structură cremoasă, bogată în substanțe emoliente și hidratante care compensează deficitul de hidratare. și asigură o persistență îndelungată a efectului hidratant. Crema reface echilibrul natural al pielii uscate și crește toleranța cutanată în cazul pielii sensibile. 

Ce spun eu: Targetul de vârstă e 30+ până la 55+ la ambele creme, deja spre 50 chiar și tenul care nu a fost uscat în tinerețe are o tendință de uscare. Vedeți că ingredientele celor două creme sunt în mare parte aceleași doar că diferă concentrația în care se găsesc în produs. Crema Superhidratantă are mai mult aquaxyl și are o textură mai lejeră, Crema hidra-activă este mai cremoasă dar nu grasă, se absoarbe foarte ușor în piele. Ambele creme au ceramide, (Ceramidyl Omega sau Omega Ceramidyl e același ingredient). Ambele se pot aplica și dimineața și seara, dar dacă e să le aloci o ordine aș spune Superhidratantă de zi și Hidra-activa seara. Dacă însă aveți un ten matur (55+) care tot gras este, atunci Superhidratanta.

Crema lift-extremUleiurile şi grăsimile vegetale – Jojoba, Squalan, Unt sheea şi Ceară de albine – compensează deficitul de lipide, având rol regenerant, de nutrire și refacere a barierei hidro-lipidice a pielii.
Sepiliftul, ingredient de origine vegetală, asigură pielii efectele anti-rid, lift intens şi de tonifiere, contribuind la reîntinerirea şi remodelarea pielii prin reducerea liniilor fine şi a ridurilor.
Principiile active antioxidante: SOD, vitamina A, vitamina E acționează sinergic în vederea refacerii echilibrului antioxidant la nivelul epidermului şi a pielii, protejează împotriva proceselor oxidative distructive şi degenerative, păstrând astfel integritatea proteinelor structurale ale pielii, colagen şi elastină.
Lipomoist 2036 este un complex de aminoacizi şi proteine vegetale hidrolizate, cu rolul de revigorare şi creştere a gradului de hidratare al pielii ȋn timp ce Hialuronatul de sodiu leagă o cantitate mare de apă în structura lui tridimensională.

Crema lift extrem – gât şi decolteu- asigură efecte lift, de protecţie împotriva proceselor oxidative degenerative, de regenerare şi nutrire şi de creştere a gradului de hidratare lăsând pielea mai fermă, mai suplă şi mai netedă.  

Ce spun eu: În afară de crema de gât și decolteu cu cătină, de la Cosmetic Plant (încercată acum 10 ani!) crema lift-extrem este printre puținele produse destinate exclusiv gâtului și decolteului. În general, tot ce folosesc pentru față ”alunec” și pe gât și, uneori, pe decolteu. Cu aceasta însă am fost mai spornică și pe decolteu, e ca un wakeup call 🙂 Nu apare o recomandare de vârstă pe site, dar cu siguranță ”un gât” peste 30 de ani și obligatoriu unul de 50+ are nevoie de un produs pentru această zonă care să asigure un echilibru hidrolipidic. Nu uitați că pe V-ul decoteului cad cel mai des razele proageing UV și mai și uităm să ne dăm cu SPF pe acolo. Cred că ajută că e marketată pentru gât și decolteu, că te face să le oferi o mai mare atenție acestor zone. Mă gândesc, totuși, că nu e nicio problemă dacă o folosiți uneori și pentru față – eu am încercat-o. Cred că 30 e vârsta la care începi să-ți dai seama că trebuie să îngrijești constant și zona asta, la 55+ cred că nu vom uita niciuna, niciodată 😀

Și, hei, dacă ești leneșă la dat atenție acestor zone, poate ar fi chiar bine să ai o cremă doar pentru ele!

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)