Review

Pro Longwear Foundation MAC Cosmetics. Makeup routine.

Iată că a trecut suficient timp ca să îmi fac o impresie solidă despre fondurile de ten de la Mac și am găsit și modalitatea lor optimă de utilizare. Îmi place să treacă ceva timp și să le folosesc în diverse circumstanțe, înainte să elaborez un review.

Primul cumpărat a fost Pro Longwear Nourishing Waterproof (PLNW), matifiant, rezistent la transfer (ten mixt/gras), apoi Mineralize  – situat la extremă, puternic hidratant și iluminator (ten uscat/matur) – găsiți review-ul ambelor fdt aici. În urma eșantionului primit de la Mac, deși versiunea PLNW nu mi-a plăcut, am realizat că Pro Longwear Foundation (simplu) îmi place, și l-am achiziționat. Acesta din urmă este tot pentru ten gras/mixt, însă pe tenul meu normal/uscat are efect de rezistent la transfer.

Pro Longwear Foundation

A ajuns să îmi placă mai mult decât cel potrivit tipului meu de ten, pentru că e foarte rezistent și nu simt că mi-ar usca tenul. Când vă alegeți fondul de ten, vă ajută mult fetele de la Mac Cosmetics, însă în aceeași măsură ar fi bine să îl încercați înainte de a-l lua. Pe tenul uscat, Pro Longwear pare uneori că n-are nevoie nici măcar de fixare cu pudră (decât foarte, foarte lejeră în zona T). Se distribuie uniform și fără probleme, optim cu burețelul beauty blender sau chiar cu degetele. Rezistă 12 ore lejer, și are o acoperire medie spre mare, cel puțin la mine, care nu am probleme cu tenul. Este într-un flacon de sticlă, mult mai potrivit decât PLNW care era în flacon de plastic cu capac rotund și nu stătea în picioare nicium, cădea mereu. Nuanța mea este NC15, pentru că am un subton gălbui, dar ce e interesant, și Mineralize este NC15, dar pare a fi o nuanță mai deschisă. Ambele se confundă bine cu tonul meu de piele, așa că diferența de nuanță o văd doar la flacon.

Mineralize + Golden Rose – Longwear Finishing Powder 

De curând, m-am reîmprietenit cu Mineralize. Am observat că, dacă folosești o pudră astringentă, rezistentă, cum e cea de la Golden Rose – Longwear Finishing Powder ține mult mai bine. Deci secretul este să le.. încrucișezi. Mineralize este foarte hidratant, puțin rezistent, pudra GR Longwear este astringentă, fixează acest fond de ten neascultător. Iar dacă aplici și spray-ul de fixare Fix+ (vezi mai jos), chiar îl iubești.

Inițial încercasem această pudră pe zona T, peste Pro Longwear și mi-a părut prea uscat tenul. Ambele produse sunt pentru ten mixt/gras, așa că pentru tenul uscat combinația dintre cele două este necâștigătoare. Dar combinând Mineralize cu pudra GR, a ieșit excelent. Așa că sfatul meu, dacă aveți un fdt pe care nu îl considerați rezistent, căutați o pudră matifiantă, pentru ten gras, și cu siguranță îi îmbunătățiți rezistența.

Will not buy again – Mac Studio Fix Perfecting Powder

La Pro Longwear mi-a mers mai bine pudra Mac Studio Fix Perfecting Powder – Light. Dar nu îmi place  această pudră că iese greu prin sita de material, și are un prag interior care nu îți permite de folosești tot produsul, ca să nu mai vorbim că n-are niciun aplicator în dotare (it’s fine, am cumpărat pensulă).

Fix+, Spray pentru fixare, Prep+Prime

Este probabil primul meu spray de fixare a machiajului. Fix+ este un spray hidratant care împrospătează tenul și finisează machiajul. Se folosește înainte sau după machiaj, pulverizându-se uniform, de la o distanță de 30 cm. Eu l-am folosit cu Mineralize, am fixat doar după machiere, de cele mai multe ori, dar cu fixare înainte, pe post de primer, este și mai durabil. Își merită banii, deși înițial crezusem că e suficient un pulverizator fin cu apă obișnuită. Eu mai obțineam această fixare, în trecut, mergând la duș (de la gât în jos) după machiaj, pentru că aburii fac ca machiajul să se așeze destul de natural 🙂

Golden Rose Longstay Precise Browliner

Concluzia mea: dacă aveți ten uscat și vreți un fond de ten rezistent – căutați la fdt pentru ten mixt/gras, dar o variantă non waterproof, că aceea ar fi prea astringentă pentru tenul vostru. Dacă aveți un fond de ten care ”zboară” ușor de pe față, fixați-l cu o pudră mai astringentă, dedicată tenului mixt/gras. Fixarea machiajului cu aburii de la duș e ok, dar mai profesionist face asta Fix+ 🙂

Produsele mele:

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)