Review

(Review) Mac Cosmetics News: Mineralize și Powder Brush 140S

Când nu vreau să dau greș sau nu am chef de experimente legate de produsele de machiaj, merg mereu la Mac Cosmetics. Așa am ales fondul de ten Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation și pudra Studio Fix Perfecting Powder (Light).

Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation are acoperire medie în primul strat, mare în al doilea strat și este rezistent. În general, fondurile de ten rezistente cam usucă tenul, iar dacă ai tenul uscat sau cu tendință de uscare s-ar putea să nu îți priască. Mie personal nu mi-a prea plăcut, iar ambalajul este nepractic: capacul e rotunjit și nu prea stă în picioare, se răstoarnă ușor. Nu cred că îl voi recumpăra.

Studio Fix Perfecting Powder (Light) este o pudră de fixare pulbere ușoară, care nu încarcă, pe care eu o aplic fie cu pensula, fie cu un burețel de la o altă pudră, pentru că ea nu vine cu nimic în dotare. E aproape pe sfârșite, că era singura pudră pe care o aveam și e okeiș, dar parcă aș mai încerca și altceva. La capitolul pudre fusesem foarte încântată, mai demult, de Estee Lauder și Giorgio Armani.

La ultima vizită mi-am luat fondul de ten Mineralize și pensula de pudră/fard de obraz 140S. Să le luăm pe rând:

Fondul de ten Mineralize MAC Cosmetics este un fond de ten intens hidratant și iluminator (foto mai jos). Pentru că tenul meu e normal, cu tendință de uscare, am considerat că îmi voi face fericit tenul cu acest fond de ten, mai ales când termometrul va coborî mult sub zero grade. Încă am avut temperaturi pozitive și nu știu să spun cum protejează la frig, dar pe moment nu îmi place atât de mult. Nu este așa rezistent, iar acoperirea a fost medie spre ușoară cât l-am aplicat cu burețelul meu de căpătâi original beauty blender – azi l-am aplicat cu pensula, la sfatul uneia din consilierele Mac Cosmetics, iar rezultatul a fost mult mai bun (vezi poză). Oricum, trebuie fixare cu pudră, iar pentru fixare folosesc Studio Fix Perfecting Powder. Flaconul este de sticlă, în design tipic Mac, arată mult mai bine decât flaconul celui waterproof.

Odată cu produsele mai primesc și eșantioane de testare, care îmi sunt foarte utile. Am descoperit că îmi priește foarte bine Pro Longwear Foundation, care, spre deosebire de primul fdt, despre care am vorbit la început, nu este waterproof, dar este rezistent prin faptul că e destinat tenului mai gras. M-am așteptat să îmi usuce tenul, ca și cel waterproof, dar nu s-a întâmplat așa, acoperirea este ridicată de la primul strat, rezistență bună, am avut o surpriză grozavă și cred că este pe lista mea ca fiind următorul fond de ten. Nici nu cred că voi aștepta să se termine Mineralize, pentru că mi-a plăcut Pro Longwear Foundation foarte mult. Este posibil ca fondurile de ten matifiante, pentru tenul gras, să mearga și pe tenul uscat ca un waterproof sau cel puțin rezistent la transfer, iar dacă folosești o cremă hidratantă înainte, e posibil să nu îți usuce tenul. Este în sticluță indentică fdt Mineralize, îmi place mult prezentarea, abia aștept să îl achiziționez.

Am mai încercat iluminatorul cremă de la Mac, Strobe Cream – arată foarte bine, dar cred că există și alte variante de iluminatoare, mai accesibile ca preț (doar pe fondul de ten dai cam 150 lei). Eu am paleta iluminatoare MUAH, de la Cupio, în formă de fard compact – review soon.

Am mai încercat Mineralize Volcanic Ash Exfoliator, un gel exfoliator cu cenușă vulcanică – nu am crezut că va face vreo diferență față de orice alt exfoliator, dar este absolut wow, lasă un ten fin și plăcut, o piele ca de bebeluș, de la prima folosire. S-ar putea să ajungă pe wishlist-ul meu, alături de Pro Longwear Foundation.

Am încercat Essential Oil, un ulei bază de machiaj, din câte am înțeles, dar l-am încercat înainte de culcare. Știți că, în ultimul timp, nu agreez structurile uleioase, dar uleiul acesta intră incredibil de repede în piele și miroase senzațional. Dacă va trebui să mă reîmprietenesc cu structurile uleioase, cred că Essential Oil de la Mac este primul pas.

Aaaaand last, but not least, noua mea pensulă de la Mac, cea pentru aplicare pudră/fard de obraz este a doua pensulă Mac din dotare. Am decis să investesc 180 lei în această pensulă pentru că am ca referință pensulița de aplicare tuș, Mac 211, pe care o ”forjez” zilnic de mai bine de 2 ani. Este încă în stare impecabilă, o folosesc la aplicarea tușului Mac, despre care m-ați auzit că l-am re-re-re-recumpărat a nu-știu-câta oară (cred că sunt la al 6-lea sau al 7-lea borcănel) și îl voi recumpăra atât timp cât Mac îl va produce sau până când va apărea unul, la alt brand, cu aceleași calități, dar mai negru decât negrul 🙂 Pensula este 140S și încă mă obișnuiesc cu platitudinea sa, mie plăcându-mi cele rotunde, pline. Este din fir sintetic, imită ca structură firul natural, dispersează bine, nu ia foarte mult produs odată, este ok, până acum.

Un close-up și un super close-up cu Mineralize, aplicat cu pensula. Cu burețelul n-am, dar aplicarea e foarte light cu acela.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)