Lifestyle

TedxCluj – Going Beyond, food for thought

Sâmbătă se întâmplă lucruri faine pentru minte, lucruri de care vă pomeneam aici. Pentru cei care încă nu sunteți familiarizați cu Tedx, TEDxCluj este o inițiativă locală și independentă care aduce experiența internațională TEDx în Transilvania. Primul eveniment TEDxCluj s-a desfășurat în 2010, iar de atunci peste 4.500 de persoane au participat la cele 12 evenimente organizate de către echipa TEDxCluj sub deviza TED: „Ideas worth spreading” – „Idei care merită răspândite”. Ultima ediție TEDxCluj, cu tema „MYTHBUSTING – lăsăm poveștile să doarmă, trezim adevărul”, a însemnat 25 de vorbitori, 3 momente artistice și 10 ore de inspirație.

La ediția de sâmbătă, Going Beyond, timp de opt ore, speakerii invitați vor vorbi despre ce înseamnă „Going Beyond” pentru ei, ce-au învățat din experiența profesională sau personală și cum văd viitorul – al lor, al comunității, al planetei. Români și străini deopotrivă, unii dintre invitați se află pentru prima dată la Cluj-Napoca, în timp ce alții sunt oficial îndrăgostiți de oraș.

Folosind codul SIGINATEDXCLUJ puteți beneficia

de prețul preferențial de 60 de euro/persoană.

O ”gustare” din ceea ce se va întâmpla sâmbătă:

Perspective ale oamenilor de știință vor prezenta Gernot Groemer, președintele Austrian Space Forum, doctor în astrobiologie, cercetător în domeniul explorării spațiului – a condus 12 misiuni de simulare a vieții pe Marte;  Pierre Philippe Mathieu, doctor în oceanografie, inginer în cadrul European Space Agency (ESA); Philippe Lattes, director adjunct, Aerospace cluster – Space activities and European project; Julio César Alemán, inginer cu specializare biomedicală de la Wake Forest Institute for Regenerative Medicine, implicat în proiecte inovatoare de creare de organe cu ajutorul tehnologiei 3D.

Paul Bourne, regizor de teatru și profesor asociat al Universității Cambridge, a descoperit punți de legătură inedite între cultură și economie lucrând, printre alții, pentru BBC, Liverpool Football Club ori McLaren Formula 1, punți pe care le prezintă acum start-up-urilor creative din România, Slovacia, Africa de Sud și Uruguay. Asocieri inedite a creat și Giorgio Fabbri – dirijor, compozitor și solist transformat în coach, după ce a dezvoltat metodele Music Mind System și Sound Genius, bazate pe inteligența muzicală.

Florin Talpeș, fondatorul Bitdefender, lider mondial în domeniul securității cibernetice, și Irina Alexandru, co-fondator al start-up-ului de succes Vector Watch, recent achiziționat de un jucător important de pe piața de dispozitive purtabile de fitness și sănătate, reprezintă zona antreprenorială la TEDxCluj 2017. Alături de ei vine de la Chișinău Rusandra Cojocaru, care vrea să convingă doamnele că e mai important ce citești decât ce porți și în acest scop a dezvoltat Bookletta, poșeta femeilor care citesc.

Din zona scriitorilor vin poetul Ivcelnaiv, care a publicat până acum 5 cărți de poezie naivă, vândute în peste 18.500 de exemplare, și scriitorul Marius Chivu, cronicar literar al Dilemei Vechi și autor a două jurnale de călătorie mult apreciate. Artiștii urcă pe scena TEDxCluj 2017 prin vocea inconfundabilă a Teodorei Enache, cântăreața care a dus doina românească în lumea internațională a jazz-ului și blues-ului.

Presa de calitate este și ea reprezentată la TEDxCluj prin Andreea Roșca, jurnalist, scriitor și pasionat explorator al lumii antreprenoriale, co-autor al cărții „Cei care schimbă jocul” și realizatorul rubricii de interviuri cu antreprenori de pe profit.ro. Invitat la eveniment este și George Buhnici, simpaticul prezentator al emisiunii I like IT și fondator al proiectului Cavaleria.ro – revistă digitală a cavalerului modern.

După 20 de ani petrecuți în televiziune, Melania Medeleanu și-a reconfigurat viața în jurul activităților de voluntariat și este fondatorul proiectului social Afterschool Clinceni și mama „MagiCAMP”, tabără pentru copii cu afecțiuni oncologice. Împletește jurnalismul cu voluntariatul și Veronica Soare, realizator al emisiunii „La minuni înainte!” de pe SmartFM și inițiatoarea proiectului #minunipeCamino, o călătorie de 40 de zile ce a urmărit strângerea de fonduri pentru Asociația Inima Copiilor.

După o experiență de patru ani ca economist, Cristina Dobrescu a dezvoltat demersul cultural „Arta nu mușcă”, este co-organizator al Festivalului de Muzică Clasică la Metrou și a început proiectul „Livrez dragoste – atelierul de scrisori”.

Informații detaliate despre invitați și conferință se găsesc pe site-ul www.tedxcluj.com.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)