Review

(Review) Fond de ten: Sisley Phyto-Teint Éclat

sisley-anticearcanPrimul meu produs Sisley a fost primit de la sora mea și este un anticearcăn minunat, din care încă mai am. Se numește Phytocernes + Anti-Cernes Anti-Poches nr 1, și m-am îndrgostit de el după ce l-am utilizat în dimineți de acelea ”grele”, trezit la 5 a.m., cu drumuri la consultații în alte orașe, când machiajul meu trebuia să arate impecabil cel puțin 12 ore pe zi. Ei bine, face minuni și cu pungile și cu cearcănele, deși formatul meu asiatic de ochi nu are pungi pronunțate.

De atunci, am tot sperat să găsesc un deal bun pentru alte produse Sisley pentru că, deși sunt bune și bazate pe plante, sunt destul de costisitoare.

S-a ivit ocazia să achiziționez un fond de ten Sisley, Phyto-Teint Éclat, la un preț bun, iar apoi m-am bucurat când am văzut că există și pe aoro. Prețul normal al fondului de ten este de aproximativ 400 lei, iar pe aoro este 266 lei.

Pe site-ul oficial Sisley Paris arată nuanțele fondului de ten, dar fără nicio legătură cu realitatea. Având tenul alb, ușor palid, am oscilat între Porcelain și Nude, pentru că mi se părea că ambele îmi veneau foarte bine. Nude este ca o mănușă, Porcelain este un subton gălbui (ciudat, trebuia să fie invers), mi s-a părut mai luminos, așa că am optat pentru el. Totuși, după mai multe utilizări, parcă e ușor prea gălbui, așa că dacă îl recumpăr, sigur optez pentru Nude. Multitudinea de nuanțe ale fondului de ten Sisley face dificilă achiziționarea online – abia te poți hotărî cu mostrele-n față. Așa că, dacă nu aveți tenul foarte-foarte deschis, Porcelain și Nude nu sunt pentru voi.

General, despre Sisley: Sisley Paris este un brand de lux, un brand extrem de rafinat. Ingredientele sale sunt atent selectate și provin dintr-o gamă largă de specii de plante și uleiuri esențiale.

sisley-romania

Descriere produs: Phyto-Teint Eclat este un fond de ten ușor, lichid și persistent (long-wearing). Oferă un finiș pudrat delicat, ce pare o a doua piele. Ușurința aplicării permite o acoperire după necesități. Este îmbogățit cu niște ingrediente vegetale pe care sincer nu știu să le traduc (gardenia, woodmallow și flori de tei), care lasă pielea hidratată și moale. Este oil-free și noncomedogenic, potrivit pentru toate tipurile de ten.

Fondul de ten vine într-un recipient cu pompiță, ca majoritatea fondurilor de ten, și are consistență semilichidă.  Spre deosebire de preferatul verii – Aqua Petit Jelly, pe acesta prefer să îl întind cu buricele degetelor. Se aplică ușor și are acoperire ușoară spre medie, dar poți să revii cu încă un strat, pentru o acoperire mai mare. Dacă ai peste 30 de ani, nu îți dorești o acoperire mare, pentru a nu accentua ridurile de expresie sau cele apărute de la oboseală. Este, într-adevăr, ca o a doua piele și, spre surpriza mea, nu mereu am nevoie de fixare cu pudră, deoarece este pudrat. Formula aceasta mi se pare ideală pentru ten mixt sau gras, nu prea știu ce să zic de mențiunea ”pentru toate tipurile de ten”. Tenul meu este normal, cu tendință de uscare, și mi-l simt cam uscățel de la el, mai ales dacă mă grăbesc și nu i-am oferit o hidratare corespunzătoare înainte. Durează toată ziua impecabil, dar, parcă, la final de zi, ar mai merge matifierea zonei T. Oricum, asta se întâmplă la toate fondurile de ten. Mi se pare minunat, este inteligent făcut, și în afară de ușoara senzație de uscare, nu am nicio nemulțumire legată de el. Merită încercat, dar dacă aveți acces la mostre, că are foarte, foarte multe nuanțe. Deși, dacă nu aveți comparație, s-ar putea să nimeriți și să fie ok.

fond-de-ten-sisley-3 fond-de-ten-sisley-4 fond-de-ten-sisley-5 fond-de-ten-sisley-1

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)