Blond Hair Review

(Review) Decolorare cu Olaplex Bond Multiplier & Perfector

După 17 ani de blond decolorat, scalpul meu a început să riposteze. Decolorările repetate mult prea puternice din adolescență n-au rămas fără ecou, așa că, de vreo 2 ani, pielea capului a devenit foarte sensibilă. Se irita rău, până la rană, și mă ustura îngrozitor. Apoi, se descoama pielea groaznic până după a doua spălare, ceea ce m-a speriat. Am căutat mult timp un soother, adică un calmant pentru scalp, pentru aplicare înainte de decolorare. Între variantele de reducere a agresiunii decolorantului au fost adăugarea de Moroccanoil în decolorant și pe scalp, înainte de aplicare, toate așa și așa. Am auzit de Olaplex ca fiind una din cele mai mari inovații în protecția părului și scalpului, și știam că este doar de uz profesional, și foarte costisitor. Pentru că nu se găsește în orice salon (îl are Boudoir Prive, dar în rest, nu știu), iar eu merg în mod curent în saloane mai mici, unde mă simt ca acasă, l-am achiziționat să îl am, la nevoie.

Am luat kit-ul de 100 ml Olaplex Bond Multiplier pasul 1, și Olaplex Bond Perfector, pasul 2, pas care vine în dublu exemplar. Îl folosește Evy (heard about her here) pe capul meu, când merg la salon, acasă nu îl utilizez, că nu este nevoie.

Cum se folosește kit-ul Olaplex
olaplex
Decolorare păr blond – cum am procedat

Eu utilizez ca decolorant de rădăcini Syoss Lightners, de care sunt foarte mulțumită. Singurul lucru care nu îmi place e că nu scrie concentrația oxidantului, proporțiile sunt gata gândite de ei, trebuie doar să le amesteci. Am adăugat 7.5 ml în compoziția decolorantului Syoss și Evy mi l-a aplicat pe rădăcini.

Cum am dozat:

A video posted by Sigina Pop (@siginutz) on


Ce am simțit. Dacă fără protecție scalpul mă ustura, și se înroșea, cu Olaplex Bond Multiplier adăugat în compoziție nu am simțit nici cel mai mic disconfort. Am fost uimită, pentru că aveam emoții, eram obișnuită să îmi aplic și direct pe scalp ceva, dar și în compoziție, pentru protecție maximă. N-a fost nevoie. După ce timpul de decolorare a expirat, am urmat instrucțiunile și Evy mi-a spălat părul, fără să mă șamponeze. Trebuie să vă spun că Bond Multiplier este foarte gras, și trebuie multă apă, cât mai caldă, să clătească părul cât de cât. Așa, cu părul semiunsuros, m-a semiuscat, și mi-a pus nuanțatorul Wella pentru neutralizarea galbenului-pui de la rădăcină. Apoi m-a spălat din nou (tot fără șampon) și mi-a aplicat pasul doi, Olaplex Bond Perfector, pe care l-a întins cu pieptenele și pe lungime. Abia apoi m-a șamponat, și am scăpat de greasyness. Rezultatul este frumos, textura părului foarte plăcută, este o tehnologie minunată. Totuși, chiar ei scriu că nu fac minuni, și nu trebuie abuzat de ea.

Recomandarea mea: Kit-ul cu gramaj la 100 ml m-a costat cam 500 lei pe Aoro, și ajunge la 17 aplicări. M-ar fi interesat doar Bond Multiplier, dar nu se găsește decât în kit. Separat găsiți doar pasul 2 și pasul trei, Hair Perfector, de care acasă nu prea este nevoie. Nu găsiți separat pasul 1, Bond Multiplier, care este cel mai important. Eu l-am achiziționat chiar dacă este pentru uz profesional, din curiozitate. Voi continua să îl folosesc până se termină, pentru că este foarte bun. Totuși, pentru că este foarte costisitor, am testat și o metodă foarte accesibilă de protecție a scalpului, ce e drept, în ultimul moment, înainte de a primi comanda Olaplex: extractul de mușețel.

Versiunea mai economică: extract uleios de mușețel, pentru protecție scalp

Extractul uleios de mușețel îl foloseam mai demult, în combinație cu uleiul de migdale dulci, pentru protecția scalpului. Era eficient și nu prea. Dar, ultima oară, înainte de a primi Olaplex, n-am avut altceva, și eu cu Evy am hotărât că aplicăm doar extractul uleios de mușețel pentru protecție: 1. pe tot scalpul, înainte de decolorare 2. în compoziția de decolorare. Rezultatul a fost wow!: n-am simțit deloc acțiunea decolorantului, nu m-a pișcat deloc, parcă aveam un soother ultraperformant. N-a afectat procesul de decolorare deloc, mi-a conferit confort și protecție la un preț de …. 5 lei sticluța! Extractul uleios de mușețel trebuie pus atât pe scalp, cât și în compoziție, pe când Olaplex Bond Multiplier trebuie pus doar în compoziție. Diferenta este… de 100x prețul, de la 5 lei la 500! Sticluța mea este de 30 ml, și ar ajunge la 2 aplicări.

protectie scalp decolorare

Nu mă înțelegeți greșit, Olaplex este minunat, probabil este testat pe multe alte tipuri de vopsit părul, și este un produs profesional, dedicat exclusiv saloanelor, deci este ok. Dar dacă protejarea scalpului de acțiunea foarte agresivă a decolorantului este scopul vostru, încercați întâi cu extractul uleios de mușețel, să vedeți dacă se ameliorează simptomatologia. Dacă da, nu are sens să cheltuiți cu Olaplex. Olaplex este o tehnologie unică de protecție și restructurare a firului de păr, lucru pe care alte protectoare nu le fac. Deci nici mușețelul. Reface dublele legături ale firului de păr. Privind mușețelul – eu am utilizat intre 10-15 ml de extract uleios, atat pe scalp cât și în compoziție. Este o metodă mega ieftină, naturală, dacă aceasta nu dă rezultate, vă puteți gândi să investiți în Olaplex, voi personal, sau să apelați la un salon care utilizează acest brand.

blond cenusiu (2) blond cenusiu (3) olaplex (9) olaplex (10) olaplex (11) olaplex (12) olaplex (13) olaplex (14) olaplex (3) olaplex (1) olaplex (2) olaplex (5)

Olaplex Kit Ingrediente:olaplex (4) olaplex (15) olaplex (16)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)