Blond Hair Review

(Review) Vichy Dercos Ultra Soothing, nou

Sunt mai bine de 3 ani de când folosesc șamponul pentru scalp uscat și iritat Dercos Ultrasoothing (dry hair) de la Vichy și nu m-am mai despărțit de el decât când nu l-am găsit în farmacii. Găsiți review aici la vechea formulă, între timp, șamponul și-a schimbat packaging-ul și formula.

Ca o scurtă trecere în revistă, în afară de șamponul ultracalmant Dercos, am mai folosit Bioderma, la fel de eficient pe scalp, însă care nu face spumă, fiind astfel ușor de terminat (iar flaconul nu e mare). Un șampon cu adevărat calmant nu găsiți decât în farmacii, între dermatocosmetice, însă dacă sunteți în pană de buget găsiți și la Nivea un șampon accesibil ca preț și destul de calmant, însă nu la nivelul dermatocosmeticelor.

Noua formă de prezentare Dercos Ultrasoothing, pare că are aceeași formulă cu cea veche, doar că menționează pe flacon că are sensirine, glicerină și panthenol – le avea și în vechea formulă, dar erau în lista de ingrediente nu pe fața produsului. La utilizare nu simt nicio diferență față de vechea prezentare, se comportă la fel cu scalpul, adică n-ai probleme cu iritarea în jur de 3-4 zile de la folosire, poate chiar mai mult dacă nu faci sport și transpiră pielea capului.

Vichy Dercos Ultrasoothing (dry hair) rămâne șamponul meu de bază, îl duc inclusiv la salon cu mine, pentru că mai cu seamă după decolorare am nevoie de efectele lui calmante, ca să ”play extrasafe” după protecția Olaplex din decolorant. Atenție că este și varianta oily hair, acela este potrivit pentru persoanele cu părul gras, dar cu scalp iritat, dar e îngrozitor pentru părul și scalpul uscat, cel puțin din experiența mea, când nu am băgat de seamă și am luat de pe raft varianta oily hair.

Deci, dacă nu găsiți Vichy Dercos Ultrasoothing, orice formulă ”ultra soothing” (ultra calmantă) din farmacii ar trebui să fie bună, aici inclusiv Bioderma.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)