Blond Hair Review

Șamponul micelar de la Nivea

Între noutățile primite în cadrul beauty Bloggers Meet Summer Party (alias BBM Summer Party) am primit o plăsuță generoasă de la Nivea, din care mi-a atras atenția șamponul micelar. Până acum încercasem doar ape micelare demachiante, nu mă gândeam că miceliile pot fi folosite și la alt tip de produs, dar iată de ce sunt dietetician și nu cosmetolog 😀

Aflu că Nivea a scos o gamă de trei șampoane micelare pentru păr și scalp: șamponul micelar verde pentru păr gras, șamponul micelar roz pentru păr fragil și scalp sensibil și șamponul micelar albastru, hidratant. Inițial, m-am gândit că poate mi s-ar potrivi cel roz, pentru scalp sensibil, dar părul meu nu e fragil, e gros și uscat, așa că de data asta m-au nimerit bine cu cel hidratant.

Având istoricul de scalp iritat de la decolorări și folosind doar produse speciale, m-am temut să nu îmi stric scalpul, cu care nu mai am probleme de când folosesc  șampoane dermatocosmetice și pe care le duc cu mine și la salon. Vă reamintesc ce folosesc: Vichy Dercos Dry Hair (mai spumos și mai ușor de utilizat) și Bioderma Anti Dandruff Intense Shampoo (Persistent dandruff, intching, cleanses, soothes erau cuvintele magice de pe flacon, mai puțin spumos, mai greu de dispersat, dar foarte eficient).

Având în vedere că șamponul micelar Nivea nu este un produs farmaceutic, dermatocosmetic, am avut oarecare emoții, dar curiozitatea a învis reticența și, după 4 spălări, pot să formulez o opinie care poate să vă ajute și pe voi, cele care sunteti în situații similare, cu scalpul sensibilizat de la tratamentele chimice sau foarte uscat.

Descrierea produsului:

Șamponul Micelar Hidratant NIVEA® îmbogățit cu extract din floare de lotus, hidratează părul de la rădăcini până la vârfuri, fără a îl încărca. Formulă fără siliconi, parabeni și coloranți. 

Așa că experiența mea este următoarea:

De obicei, când foloseam orice altceva în afară de șampoanele mele dermatocosmetice, a doua – a treia zi apăreau mâncărimile scalpului și trebuia să mă întorc la șampoanele mele speciale. Asta s-a întâmplat chiar cu șampoane de uz profesional, nu cu șampon de hipermarket. Așa că m-am hotărât să nu mai renunț la dermatocosmetice. Și n-am mai folosit altceva până acum, până la șamponul micelar Nivea care m-a făcut curioasă. Am constatat cu încântare că cel puțin 3 spălări n-am avut niciun fel de probleme, cu o distanța de aprox 3 zile între spălări. Nu știu ce s-ar întâmpla dacă l-aș folosi mereu numai pe el, dar nu voi face asta, ci le voi alterna. Pentru că un șampon dermatocosmetic cam costă – în jur de 40-45 lei 200 ml – iar șamponul micelar Nivea în jur de 15 lei la 400 ml.  E o diferență enormă de preț și cantitate care te face și să te gândești de două ori legat de eficiența sa, însă dacă funcționează, ești mai eficient finanaciar 🙂 Nu am de gând să renunț la dermatocosmetice, doamne ferește, dar le voi alterna din când în când și voi ține șamponul micelar de rezervă, când rămân ”descoperită”. Eventual, voi achiziționa și șamponul micelar roz, să văd diferențele. Va rămâne de backup. Aștept și părerile voastre, dacă le-ați folosit, mai jos, în secțiunea de comentarii.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)