Lifestyle

Untold – The World Capital of Night and Magic

Razele de soarelui alintă orașul învăluit de Untold stories. Ziua este liniștită, soarele strălucește și lumea e relaxată, senină. Clujul miroase, într-un mod inexplicabil, a mare, a briză sărată. Nopțile incendiare transformă orașul în a truly World Capital of Night and Magic – atmosfera este magică.

Publicul este foarte diferit la Untold, față de Electric Castle. Media de vârstă pare mai tânără, stilul vestimentar este festival-chic (la care ajută lipsa ploii) și sentimentul comun este relaxarea. Amplasarea scenelor principale în locuri acoperite sau semiacoperite oferă un avantaj în caz de ploaie (vezi scena Galaxy, by Telekom, în Polivalentă), pe care sperăm să nu o vedem prea curând. Nu de alta, zonele de relaxare cu perne și hamace din Parcul Central sunt mult prea îmbietoare, ca să nu te bucuri de ele. Și mă consider privilegiată să locuiesc în centru, la 15 de minute de mers pe jos de zona Untold, spre deosebire de Electric Castle la care se ajunge ușor, dar întoarcerea poate fi descurajantă, mai ales pe timp de ploaie.

Scena și concertele gratuite din Piața Unirii reprezintă un bun ”sneak-peeck” pentru cei care nu și-au achiziționat bilet la festival, introducându-i în atmosfera Untold – mie mi-ar plăcea să văd tot orașul la festival. Ne-am dorit foarte mulți ani ca lucrurile să nu se întâmple doar la București, când Clujul este inima Transilvaniei, iar acum avem două festivaluri imense, superbe, (și altele mai mici) pe care ar trebui să le promovăm pe toate căile. Prin prezență în primul rând, selfies, videos, snapchat și voie bună, iar noi, cei care avem parte de vizibilitate (media&bloggers) și prin articole. Este și responsabilitatea noastră să creștem aceste brand-uri. Cred că cei de la PRO, care au preluat festivalul, au făcut o treabă minunată amplasând și în Piața Unirii o scenă cu artiștii ”pe val” ai momentului.

untold 2

Privind promovarea conceptului Untold Stories, cred că Pro trebuia să aibă o colaborare mai bună cu media&bloggerii locali, să insiste pe ideea de poveste, de magie. Online-ul are un rol deosebit, nu numai în diseminarea din timpul festivalului, ci și înainte.

Cu câteva zile înainte de festival, am fost cu Francisc în zona Untold. pregătirile erau în toi, atmosfera senină se încapsula în rotocoale de aer fierbinte pe care le-am strâns ca pe o pulbere magică căreia o să-i dau drumul către voi, în alt articol.

untold festival 2 untold festival 3 untold festival

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)