Lifestyle

Cluj Summer Festivals!

Vara asta nu e tocmai incendiară, dar e suficient de caldă cât să mă facă să zâmbesc de câte ori mă uit pe fereastră sau ies afară. Zăpușeala, umezeala ca la tropice, mă încântă și, pentru că m-am săturat de frig ca de mere pădurețe, încerc să profit de fiecare moment liber și să mă bucur de ce oferă Clujul meu vara. Verile Clujului arată a relaxare, muzică bună și ”earthing” în Parcul Mare. Asta dacă nu stai suspendat într-un hamac, ascultând liniștea sau forfota, în funcție de momentul ales pentru relaxare.

festival cluj (8) festival cluj (9) festival cluj (10)
Foto: inegalabilul Francisc Sandor
Coafură: Codruța Dăbîcan, Boudoir Studio
festival cluj (11)

Săptămâna aceasta este Jazz in the park, aflat la ediția a patra, și ține până în 3 iulie. Nu sunt o împătimită a jazzului,(cel puțin nu a jazzului experimental), însă muzica pare să sune cu totul altfel live, în aer liber (vezi aici, aici, aici și aici). Mai ales când se lasă seara, iar în jur lumea e relaxată și binedispusă, iar notele instrumentale încalecă pe câte-o undă de vânt calduț, ce mângâie auzul, și se pierde în depărtare, ca să fie imediat urmat de altele, și altele, în unduiri creative, uneori previzibile, alteori surprinzătoare… Sună romantic, Jazz in the park, sună atemporal și emană armonie. Aș fi vrut foarte mult să merg la Kovacs ieri seară, dar a fost ziua de consultații la Dorna și când am ajuns, am căzut la datorie și am adormit instant.

Play here while you read:

Trăim o vară de vis, așa că dacă cineva îți spune că trăiești într-o lume de fantezie, suie-l pe Unicorn și adu-l la Castel, să vadă ce se întâmplă la Curte. 😀 Vă amintiți ediția ploioasă de anul trecut a festivalului Electric Castle? Cred că a făcut istorie la distracție și la cizme de cauciuc pe metru pătrat. Îmi amintesc că organizarea a fost brici, și ”the sun is shining every day” la Electric 🙂 În 14-18 iulie este mult așteptatul Electric Castle 2016, unde cu siguranță va fi aceeași atmosferă boemă, ca și anul trecut. Am avut sentimentul că am plonjat în occident, iar vibe-ul transmis la concertul Prodigy a fost unul deopotrivă nostalgic, de copilărie (spaima părinților de copii ai anului 1996, cu acele – ”coarne” și ”muzică drăcească” 🙂 ) și de bucurie.

Play here:

Mă gândesc serios să o iau pe bunica “de la Bucovina”, și să o aduc să vadă cel mai amplu festival folcloric transilvan. Pe 22-24 iulie se desfășoară Serbările Transilvane, cea mai amplă manifestare folclorică din Transilvania. Îmi voi împleti cosițele blonde.
festival cluj (5)

Poveștile încă nescrise se conturează la Untold.  Fii liber pentru câteva zile în lumea poveștilor, îmbracă-te cum ai chef, vopsește-te cum îți trăznește, fără limitele și etichetele societății, de zi cu zi. These are not ordinary days. Eu mă gândesc încă la ce personaj să abordez. Indiferent care sunt preferințele tale muzicale, nu rata o atmosferă de vis în mijlocul Clujului, alături de prieteni, familie, cunoștințe – iar dacă nu ai cu cine veni, te întâlnești acolo sigur cu cineva cunoscut! Scooter e amintire din copilărie, abia aștept să îl ascult live!

Play here:

festival cluj (1) festival cluj (6) festival cluj (4) festival cluj (7)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)