Blond Hair

Indreptare par cu keratina?

In ultimul timp, am fost intrebata de cateva persoane despre indreptarea parului cu keratina. Keratina este o proteina structurala ce da forta parului, il intareste. Keratina utilizata in indreptarea parului este de sinteza, dar are efecte similare pe firul de par ca si cea naturala. Practic, e ca un permanant drept, dar fara a deteriora firul, asa cum face permanentul clasic de par cret. Indreptarea cu keratina se face doar la salon, de catre stilist, si imi pune cateva probleme de sanatate. Se pare ca in procesul de indreptare se utilizeaza formaldehida, un compus care in cel mai bun caz poate da reactii alergice si in cel mai rau caz este cancerigen, conform cancer.gov. Un alt aspect ar fi ca se justifica in cazul persoanelor cu parul foarte cret, care isi doresc parul intins si care doresc sa isi menajeze parul de caldura placii de indreptare. Ok, dar parul de la radacina va creste tot cret, degeaba valabilitatea indreptarii cu keratina e de cateva luni, pentru ca radacina creata creste si e vizibila in cateva saptamani, ce facem atunci, apelam la placa? Atunci scopul indreptarii cu keratina este nul, formaldehida au ba. Din acest unghi, persoanele cu parul nu foarte ondulat, dar carora le arata “frizzy” parul si doresc sa obtina un aspect neted pe mai mult timp, par sa fie avantajate de aceasta procedura. Dar acest par poate fi indreptat la uscare din perie si uscator, sau uscator cu perie rotuna, foarte bine. Deci daca ma intrebati ce parere am despre aceasta procedura – nu merita.

M-am uitat si la varianta de a-ti intinde parul cu periile de indreptare ce au facut furori pe youtube. Am gasit review-uri bune chiar si pe par cret afro (cel mai dificil de intins) pentru periile de la firme ca si KandyBrush, Hairika, Acevivi. Despre Apalus n-am gasit review-uri bune. M-a tentat si pe mine una, insa, la o privire mai atenta, nu difera cu nimic fata de o placa de par normala: parul trebuie sa fie uscat, periat in prealabil, indreptarea se face tot la 230 de grade, deci nu merita.

hairika

Daca tot doriti sa va intindeti parul fara probleme, exista placi de intins parul de uz profesional de calitate, care nu numai ca nu distrug parul, ci ii imbunatatesc structura prin ionii eliberati. Brandurile mele preferate sunt GHD (una din cele mai tari) si Ga.Ma (am avut si eu una si, daca dupa vreo 4 ani intensi de utilizare, nu calcam pe ea si o crapam iremediabil, mai functiona si azi). Desigur, sa va asteptati sa le gasiti de la 100 de euro in sus. Acestea merita investitia, mai ales daca aveti parul cret-cret, nu va place deloc, si va doriti mult parul intins.

ghd

Parul foarte intins nu mai e foarte la moda acum, efectul de par intins din perie este mult mai frumos, poate si ondulat usor in capete. Dar daca va reveni moda cu parul intins, cu siguranta as trece la o treapta superioara si as achizitiona GHD. Cine stie sa-si faca bucle cu placa, poate sa o caute de pe acum, cele mai bune preturi le-am vazut in dutyfrees (Luton, Anglia, cam 100 de lire).

placa gama

Deci parerea mea actuala este ca, inainte sa optati pentru indreptarea cu keratina, sa investiti intr-o placa de ultima generatie. Lasati periile de indreptare si placile normale, n-are sens sa cheltuiti banii pe ele. Produsele de calitate tin muuulti ani si isi merita fiecare banut.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)