Featured Review

Frumoasa și bestia

Stau uneori să mă gândesc ce preocupări aveam acum 4-5 ani, și ce preocupări am acum. Interesele mele se reflectă clar în subiectele blogului și, parcă, dacă mă uit la postările din 2012, nu prea le mai identific cu mine, decât parțial. Blogul tinde sa meargă de la beauty reviews către lifestyle, și e normal. De la machiaje, la skincare. Pentru că, după 30 de ani, ne interesează mai mult ce e sub machiaj – tenul nostru. Pentru că, altmiteri, la un moment dat nu mai poate fi ascuns nimic cu machiaj, iar eu am adânca încredințare că

NU EXISTĂ FEMEIE URÂTĂ, EXISTĂ DOAR FEMEIE NEÎNGRIJITĂ ȘI/SAU FĂRĂ STIL.

I. Cremele

Apreciez produsele de îngrijire bune, de top. Când spun de top, nu mă refer la nume rezonante neaparat, ci la eficiența lor, chiar dacă sunt cunoscute mai mult în branșă. Le-aș spune deramtocosmetice de lux, cu mult peste dermatocosmeticele din farmacii. Sinceră să fiu, un dermatocosmetic vândut într-o instituție medicală îmi inspiră mai multă încredere decât o cremă de brand de lux pe care o găsim prin Douglas sau Sephora (nu știu de ce, dar fiecare sunt buni la ceva — Lancome la rimeluri, YSL la rujuri-gloss-uri, Estee la pudre — asta după umila mea părere, dar parcă nu neapărat la skincare).

retorna antiage

Retorna (Catalysis) – este una din favoritele mele, am povestit pe larg de ea AICI, și, față de momentul review-ului, pot să vă spun că m-a ținut mult și bine. 50 ml dintr-o cremă de lux, dermatocosmetică, se termină mai greu deoarece nu folosești o cantitate mare o dată, este concetrată și îi simți eficiența îmediat. Am folosit-o pentru ten și gât și e fabuloasă! Find it here cu cod de reducere AR-0060.

princess true hyaluron

Princess (Croma) – sunt o gamă de produse senzaționale, despre care v-am povestit AICI și AICI. Mi-au plăcut enorm, iar noua gamă, proaspăt scoasă, True Hyaluron, din care am avut doar mostre de test, este fabuloasă! Pentru că vine în susținerea tratamentelor chirurgicale estetice, nu le găsiți oriunde, ci doar în clinici de chirurgie estetică. Sau la Claudia Marinescu, director de vânzări Croma (o găsiți la 0731339162).

dermaoxy

Derma OXY sunt cremele care vin în completarea tratamentului cosmetic cu oxigen hiperbaric, realizat la salon. De tratamentul făcut de Ada la salon am scris AICI și AICI, adică foarte mult, pentru că, din toate procedurile de salon de cosmetică, este unul din cele mai spectaculoase. Iar despre creme vă povestisem AICI. Cremele dermaOXY îmi place să le folosesc acasă după tratamentul de la salon (pe care tocmai l-am refăcut din nou și umple ridurile fine datorate oboselii extraordinar, nici nu se vede oboseala pe chipul meu). Dermaoxy poate fi unul din acele tratamente care întârzie necesitatea folosirii intervențiilor esteticianului. Pe acestea la găsiți la Studio Jolie.

queen-of-the-hive-crema

Una din megasurprizele cremelor găsite online, a fost Queen of the Hive. Despre ea și unde o găsiți, am povestit AICI. Pe asta mi-a șutit-o mama, dar este impresionantă.

II. Procedurile cosmetice profesioniste

Apreciez foarte mult, de asemenea, procedurile cosmetice care hrănesc, hidratează și revigorează tenul, păstrându-l perfect – curățarea cu extractorul, microderma, microneedling si, mai ales, dermaoxy (insist, trebuie să-l încercați măcar o dată).
Aceste proceduri întârzie mult intervențiile de chiru estetică, în unele cazuri, și sunt susținute în 70% de alimentație. Am scris aici și aici, dar și aici despre asta (și găsiți, în general, la rubrica de Nutribeauty). Ținta este un interior sănătos, cât de bine echilibrat macro și micronutrițional, în care teoriile îmbătrânirii să-și spună mai greu cuvântul.

III. Estetica facială

Botox

Chiar și așa, avem un ac de cojocul îmbătrânirii fizice: din fericire, unele din cele mai simple interventii estetice, sunt cele antiage. Dr Radu Onoe, medic primar chirurgie estetică în Cluj-Napoca spune că necesitatea acestora nu este depdendentă neapărat de vârstă cronologică, ci de vârsta tenului. Astfel că, dacă avem un ten foarte expresiv sau ne-am expus la solar de tineri sau pur și simplu nu ne ajută genele, cu cât mai din timp facem tratamentul cu botox, cu atât mai puțin este de ”dres”. În sensul că, dacă lași să se adâncească ridurile prea mult, este nevoie și de umplerea acestora. Tratamentul cu botox condus de un specialist ca dr Onoe n-are cum să te transforme în ”the beast”, cum vedem la multe vedete hollywoodiene care au exagerat cu asta. Ce îmi place la dr Onoe este că chiar face chirurgie estetică, nu inestetică și nu-și asumă intervenții grotești, oferind expectanțe realiste clienților. De aia are și foarte bune rezultate! Câteva chestii faine puteți citi pe următoarele link-uri:

1. Liftingul facial – perspectiva modernă
2. Adevărul despre liposucție
3. O femeie normală
4. Terapia antivergeturi

Și, în încheiere, pe lângă tot ce am povestit mai sus, un lucru care poate face diferența între ”frumoasa și bestia” dintr-o femeie, este șarmul, încrederea în sine. Nu te aștepta să fii perfectă. Hrănește-ți încrederea corespunzător, ai grijă de tine, să fii cea mai bună versiune a ta!

Foto: Francisc

vara

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)