Featured Review

(Review) Kit pentru piele uscată: Eucerin cu uree

eucerin cu uree

Când am primit produsele Eucerin cu uree, am fost foarte entuziasmată. Abia m-am abținut să nu le fac review cremelor, însă mai trebuia să aștept să mă decolorez la rădăcină, ca să încerc și șamponul, în cea mai critică zi din lună pentru scalpul meu. Ultima oară am folosit pe scalpul sensibil de după decolorare Gerovital H3 Derma+, care nu îmi făcuse o impresie bună la început, dar care mi-a calmat scalpul foarte frumos, la nevoie. De data aceasta am vrut să văd cum se comportă pielea capului după decolorare sub acțiunea șamponului Dermo Capillaire.

Kit-ul Eucerin pentru refacerea în profunzime a pielii uscate și deshidratate este compus din:

Loțiune de corp Eucerin Complete Repair:
Loțiunea de corp cu 10% Uree, ingredient ce se găseste în mod natural în piele și care joacă un rol esențial în menținerea hidratării și supleții acesteia, combină elemente precum Ceramide 3 și Glucoglycerol care luptă împotriva factorilor ce determină uscarea pielii (90 lei – 400 ml).

crema corp uree eucerin eucerin (2)

Cremă de mâini Eucerin 5% Uree:
Experții Eucerin au dezvoltat o formulă de hidratare intensivă pentru pielea uscată a mâinilor ce prezintă, în general, o tendință pronunțată de iritare, roșeață sau mâncărime comparativ cu restul corpului. Crema de mâini Eucerin, ce conține 5% Uree și Lactat, calmează rapid pielea uscată și iritată a mâinilor, oferindu-i hidratare intensivă rapidă, de lungă durată (39 lei – 75 ml).

crema maini uree eucerin eucerin (1)

Șampon Eucerin DermoCapillaire cu Uree:
Special creat pentru scalpul uscat ce prezintă iritații, șamponul DermoCapillaire cu Uree de la Eucerin oferă pielii capului hidratarea intensivă de care are nevoie. Datorită concentrației bogate de Uree și Lactat, ingrediente ce se regăsesc în mod natural în pielea sănătoasă, produsul calmează scalpul, reduce iritațiile, oferind părului strălucire și suplețe (51 lei – 250 ml).

sampon uree eucerin eucerin (3) eucerin (4)

Impresia mea: am folosit cremele încă de cum au ajuns. Știam deja că o combinație între dermatocosmetic de calitate + uree nu poate fi decât perfectă pentru pielea uscată. Loțiunea de corp, Complete Repair Intensive Lotion, cu 10% uree, e foarte emolientă, intră repede în piele, și-mi satisface nevoia hidrolipidică a pielii mai mult decât orice altă loțiune de corp încercată în ultimul timp. Pielea rămâne fină și a doua zi, la duș, e moale, proaspătă, ca de bebeluș. Crema de mâini, Repair Handcreme, conține 5% uree, si este minunată, conferă suplețe, finețe pielii de pe mâini și hidratare, rămâne ca satinată. Asta în condițiile în care mie mi se poate usca pielea până la descoamare, mai ales dacă este frig. Trebuie să o folosesc însă constant, că altfel iar mă trezesc cu piele de crocodil de la te miri ce – frig, detergenți. Altfel, sunt două creme excelente! Ar mai fi un aspect, în general, mirosul cremelor cu uree nu e tocmai grozav, e ușor înțepăcios. Mirosul Eucerin cu uree e foarte plăcut, nu se simte ureea prea tare. Chiar îmi place mirosul. Pot să vă spun că efectul lor se aseamănă puțin cu Neutrogena, doar că aceasta din urmă e mai grasă și intră mai greu în piele și, desigur, are alte ingrediente. Îmi place că ureea e ingredientul majoritar și că, dață de Neutrogena, nu conține parfum (nici nu trebuie).

Șamponul Dermo Capillaire a fost cel după care am așteptat cu review-ul și vă mărturisesc că așteptarea a meritat din plin! La șampoane nu am mari așteptări, dar trebuie să recunosc că șampoanele dermatocosmetice sunt altceva – sunt diferite de șampoanele normale. Într-o primă fază am curățat scalpul cu șamponul meu profesional obișnuit (SP de la Wella), apoi, pe scalpul spălat, am masat Derma Capillaire, vreo câteva minute bune. Față de Gerovital H3 Derma+ se dispersează mai bine, nu mi-a fost dificil cu el. După ce am făcut un masaj minuțios scalpului de după decolorare, am clătit și mi-am urmat rutina de îngrijire a părului. Este drept că acum îmi protejez scalpul cu extract uleios de mușețel, la decolorare, dar chiar și așa, orice șampon foloseam, se usca după prima spălare și mi se descuama pielea și mă deranja. De data asta n-am avut absolut nicio problema, deși au trecut vreo 3 zile bune fără să mă spăl pe păr, că nu am avut timp. Cred că e unul din cele mai fiziologice șampoane pentru scalp din câte am încercat până acum, deși mai am pe așteptare un șampon similar, de care sunt extrem de curioasă.

Produsele Eucerin cu uree sunt fantastice pentru pielea uscată a corpului, mâinilor și a scalpului și refac bariera hidrolipidică fără să îmbâcsească în niciun fel. Le ador!

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (2)

  • Multumesc pentru review, Sigina.

  • Bine de stiut mai ales pt persoanele care au probleme de genul acesta (ma numar si eu).Merci frumos!