Featured Review

(Review) Demachiere DermatoCLEAN

Curățarea riguroasă a tenului e literă de lege dacă îți dorești un ten superb în fiecare zi. Eu fac această curățare dimineața și seara, indiferent că sunt machiată sau nu. Seara – pentru a înlătura orice impuritate adunată peste zi și pentru că așa cum nu mă pun cu hainele de stradă în pat, nu îmi pun nici fața necurățată pe fața de pernă, iar dimineața -pentru a înlătura sebumul secretat peste noapte. Procedură highly, highly recommended to men too, dacă le pasă de fața lor, desigur. Altfel, tenul arată încărcat și îmbâcsit, iar vizitele la cosmetică trebuie să fie mai dese. De obicei folosesc două-trei produse, depinde ce am disponibil, loțiunea micelară nu lipsește niciodată din ritual, cu dischetele demachiante, dar nu înainte de a îndepărta excesul cu gel de curățare și apă.

Și pentru că mi s-a terminat Cattier, a venit și rândul gamei DermatoCLEAN (anunțată aici) de la Eucerin să-și intre-n rol și, după câteva folosiri, am considerat că merită să vă povestesc și vouă despre ea. În primul rând, pentru că îmi plac dermatocosmeticele (într-o vreme foloseam aproape în exclusivitate dermatocosmetice sau dermacosmetice, nici nu știu ce variantă să folosesc), pe care se pare că încep să le vânez din nou de pe rafturile farmaciilor.

dermatoclean eucerin (1)

Producătorul spune că gama DermatoCLEAN împachetează o formulă inovatoare de agenţi de curăţare şi de îngrijire a pielii, acum cu o nouă înfăţişare. Eu n-am prins prima ”înfățișare”, însă la cea de față a primit deja un verdict. 🙂

INGREDIENTE ACTIVE

Complexul delicat APG (Alkylpolyglucoside) îndepărtează eficient toate impurităţile, având o acţiune delicată. De aceea, este tolerat excelent chiar şi de pielea sensibilă.

Glucoglycerolul şi Acidul Hialuronic sunt hidratanţi naturali foarte eficienţi, ce menţin bariera de hidratare proprie pielii si îi susţin procesul natural de respiraţie. Pielea are prospeţime, vitalitate şi respiră mai bine.

Ce spun eu: Sincer nu înțeleg ce caută hidratarea la un produs care trebuie să curețe, dar trebuie să recunosc că nu mi-ar plăcea ca produsul de curățare să nu îmi usuce tenul, chiar dacă aplic oricum cremă, după. Setul meu conține trei produse perfecte pentru obiceiurile mele de cleaning:

dermatoclean eucerin (4)

Gel de curățare. Acest gel cu spumare uşoară curăţă în profunzime şi îndepărtează grăsimile şi impurităţile, oferind pielii prospeţime şi puritate pentru a-şi redobândi supleţea şi vitalitatea. Pentru ten normal şi mixt. Preţ: 50,22 lei, 200 ml

Ce spun eu: Este un gel transparent, nu prea spumos, lunecos, care face ca orice impuritate să lunece repejor de pe ten. Eu îmi umezesc întâi mâinile, torn puțin pe degete, după care masez cu el toată fața și gîtul și clătesc. E delicat, genial și pentru tenul normal cu tendință de uscare, cum e al meu. Dacă ar fi să aleg vreodată între produsele de demachiere, gelul ar fi top 1 fără doar și poate, pentru că sunt comodă și îmi place să mă scap de treabă repede și bine.

dermatoclean eucerin (2)

Demachiant de ochi bifazic. Acest demachiant îndepărtează şi mascara şi fardurile rezistente la apă şi protejează împotriva deshidratării. Lasă pielea strălucitoare, îngrijită, fără a irita zona sensibilă din jurul ochilor şi fără a-i modifica pH-ul natural. Pentru toate tipurile de ten. Preţ: 46,87 lei, 125 ml 

Ce spun eu: După îndepărtarea ”grosului”, trec la curățarea ochilor (această procedură se desfășoară cu totul altfel când am aplicate Extreme Lashes, caz în care nu se folosește nimic uleios pe gene). Agit bine flaconelul cu faza apoasă și faza uleioasă și aplic pe discheta demachiantă de bumbac produs după care curăț bine ochii de orice urmă de rimel. Într-o primă fază țin puțin discheta pe pleoapă, să ”înmoi” eventuale particule încăpățânate care nu vor să plece repejor. E un demachiant bifazic foarte bun, n-am ce să îi reproșez.

Și acum, partea interesantă pentru cei care se grăbesc veșnic – eu mai ales dimineața, abia am timp să mă pigălesc: Loţiunea micelară 3-în-1. 

dermatoclean eucerin (3)

Zice așa: Pentru că activităţile tale zilnice sunt destul de solicitante şi uneori nu ai timp pentru o rutină completă de curăţare a tenului, Eucerin îţi propune DermatoCLEAN Loţiune micelară 3-în-1, ideală pentru persoanele cu o viaţă foarte activă. Această loţiune proaspătă, cu o textură foarte delicată este în acelaşi timp o loţiune de curăţare, una tonică şi una demachiantă. Îndepartează machiajul şi impurităţile, tonifică şi hidratează, permiţând pielii să respire mai bine şi oferindu-ţi mai mult timp liber pentru activităţile tale preferate. Preţ: 55,24 lei, 200 ml

Ce spun eu: Loțiunea micelară de obicei este un 3 în 1, pentru că miceliile asta fac, înconjoară particulele ”mizerabile” de pe tenul tău, curățându-l. De fapt, un 2 în 1, căci mie ”curățare” și ”demachiere” îmi sună egal. Iar tonifiere, bien sûr, loțiunea micelară este un fel de loțiune tonică upgraded. Cu loțiunea micelară poți să mai trișezi de la demachierea completă, dar nu foarte des (mie îmi place faza uleioasă a demachierii). Eu trișez dimineața, și îmi curăț în special zona T cu loțiunea. Acest produs îmi place în particular pentru curățarea delicată, dar și foarte eficientă. Că tot vorbeam de bărbați mai sus, cred că acest produs e o variantă ideală pentru ei, care cred că apa și săpunul rezolvă problema curățării tenului. E practică, curăță și protejează tenul – soap is a no-no for your face, guys. Alternativa ar fi gelul de curățare (nah, că seamănă cu ideea de săpun lichid).

Gata, îmi place foarte mult loțiunea micelară 3 în 1 DermatoCLEAN, după așa un tratament, tenul îmi e foarte proaspăt și gata să absoarbă crema hidratantă corespunzătoare momentului zilei. Acum, că fac pauză de genuțe, sunt gata să folosesc și ochelarii cu gel pentru combaterea pungilor de sub ochi, găsită în cutia produselor. Ochelarii se țin de seara până dimineața la frigider, pentru răcirea gelului. Seamănă cu ochelarii de dormit, se ajustează în spate cu o bandă-scai.

dermatoclean eucerin (6) dermatoclean eucerin (7)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)