Review

Păr blond: îngrijire low cost

produse_ieftine_par_blond

După atâtea postări despre brand-uri profesionale de top pe care le prefer în îngrijirea părului blond decolorat, cred că a venit momentul să că mai dau niște idei de îngrijire low-cost, accesibile pentru toate buzunarele.

balea_sampon_gri

Pentru neutraliizarea galbenului-pui din părul blond folosesc diverse produse. De la Joico Color Endure, la picături Kallos diluate în apă. Există neutralizatoare balsam, picături (de diluat în apă, cu care să te clătești) și șampon. Personal, prefer șampoanele, se pot dispersa mai bine. De la Balea nu încercasem șamponul neutralizator gri, destinat părului alb (cărunt) și blond decolorat. Este mai puțin gri-cenușiu decât Joico, și poate fi folosit fără teamă la fiecare spălare. Eu îl folosesc doar la a doua șamponare, înainte folosesc un șampon SP (Wella), regenerator.

elvive (2)

L’Oreal roșu, Elvive Colour Protect, a fost gama adolescenței mele, (ulterior achiziționată doar din occident,) când nici măcar nu exista o varietate notabilă de produse profesionale la noi pe piață. Deși m-am supărat ultima oară pe L’Oreal, din cauza gamei lor profesionale de lux, Kerastase, pot să admit că unele mărci au plusuri și minusuri (unele, pentru că la Joico n-am găsit de ultimele). Gama mass-market Elvive este mai autentică decât gamele profesionale L’Oreal. Așadar, dacă sunteți nevoite să vă luați un produs mass-market, optați pentru mască. Balsamul ajută doar la descâlcit și nimic mai mult, masca însă asigură un oarecare tratament.

Pentru că e păcat să folosesc tratamentele Joico sau Wella Enrich ca balsam, atunci când nu am timp de ritualul pentru păr, să stau suficient timp cu masca, folosesc Elvive Colour Protect pe post de balsam. Cel puțin, fiind un produs nu foarte costisitor, nu îmi pare rău că îl îndepărtez așa repede din păr. Masca mea Elvive e din Anglia, dar și dacă vă luați de aici, decât să luați balsamul, mai bine luați masca.

balea_crema_leave_in

Tot de la Balea, am descoperit o cremă leave-in drăguță și extrem de ieftină (sub 10 lei). Nu mă așteptam la mare lucru de la ea, dar fie și faptul că lasă părul ușor de descâlcit după spălare, îi dă un plus. Și apoi, miroase foaaaarte bine, a mango. Este ușor hidratant, și, pentru un produs așa accesibil ca preț, sunt mulțumită de performanțele sale.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (5)

  • tin minte ca era si de la Kallos un sampon de genul, mov!

  • Am sa încerc si eu cele 2 produse Balea. Ms de sfat

  • Claudia, samponul Kallos nu difera de picaturi, trebuie diluat. Asta se aplica direct pe par

  • Acuma na sper ca nu se supara nimeni ca sunt oarecum off topic dar intreb pentru o prietena mai mult, pentru parul roscat care isi schimba culoarea odata cu venirea toamnei, din roscat se face oarecum maroniu.
    Este vorba despre culoarea naturala a parului, ea doreste sa ramane la roscatul ei natural…
    Ceva sfaturi ?

  • da, sa isi ia sampoane colorante care revigoreaza culoarea, are Lakme asa ceva.