Featured Lifestyle

De ce ard lumânările

E duminică seara și ziua de azi mi-am rezervat-o doar pentru relaxare. E singura zi din săptămână când nu mă trezesc cu ceas, deși ceasul biologic mi-a dat deșteptarea la 7. Am adormit din nou, până pe la 12, am luat dejunul târziu și mi-am dat trezirea la Moving, cu 50 de minute de alergare pe bandă și sală. Seara s-a lăsat cu un masaj luuuuung, absolut minunat, la Ștefan, și apoi, cu o baie spumoasă, cu niște săruri divine, de la Marea Moartă, despre care vă voi detalia curând…

E important să îți creezi un moment de răsfăț, din când în când, iar acesta nu trebuie să fie neapărat foarte costisitor. Am împrumutat câte ceva din ritualul de îmbăiere japonez, pentru că la ei totul e artă. Există 4 pași de îmbăiere, din care am adaptat doi, pe care vi-i împărtășesc și vouă:

1. Înainte de a face propriu-zis baie, faceți un duș prelung, fierbinte. Lăsați apa să curgă pe voi, apoi săpuniți-vă din cap până-n picioare, pentru a înmuia orice impuritate. Faceți-vă un masaj ușor până obțineți clăbuci, apoi folosiți un burete exfoliant. Tot acum vă puteți spăla și părul, dacă vreți. (Eu îl adun apoi în vârful capului, cu masca de păr aplicată.) Vă clătiți cu dușul, clătiți cada, puneți-i dopul și lăsați să se adune apă.

2. Îmbăierea este pentru relaxare, terapie, meditare. Aici se adaugă săruri (eu le am pe acestea) și, eventual, un spumant de baie de calitate (al meu e de la FLP).

Toate acestea se desfășoară într-o atmosferă caldă, eventual cu muzică de relaxare pe fond, și neapărat la lumina lumânărilor. Lumânările nu sunt doar pentru serile romantice, ci pentru orice moment din seară, când meriți niște clipe speciale, cu companie sau nu. Lumânările pot fi niște obiecte decorative frumoase, dar nu uita că ele sunt deosebite atunci când ard. De aceea ard lumânările: să pună într-o altă lumină romantismul în doi, să dea căldură vinului băut la o poveste cu prietena cea mai bună, să-ți facă o atmosferă specială în serile solitare de chill out, pentru că tu ești specială. Creează-ți un moment la fel.

Lumânări by Dona Sana (here)

Foto: lovely Amalia Talihan.

ritual imbaiere  (1) ritual imbaiere  (2) ritual imbaiere  (3) saruri baie marea moarta (2)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (2)

  • sa sti ca si eu mi-a facut ritual de imbaiere, dar nu am introdus lumanari. o sa incerc de acum!

  • Claudia, nu-i la fel. Ala trebuie diluat in apa neaparat, ceea ce nu-l face diferit de picaturi. Cu asta te poti spala direct