Featured Lifestyle

O zi din aia…

baie relax (1)
…în care aprilie se-ntinde cam mult cu gluma și își rânjește soarele cu dinți de după perdelele de lapoviță și ninsoare, o zi în care zici slavă-Domnului că este weekend și NU e weekend-ul cu treabă, să poți să lenevești în cadă, citind o carte bună… sau de specialitate, în cazul meu, după care să te faci ruladă-ntr-un halat și să te arunci în pat, între perne, sub vreo 2 plăpumi, c-o cană de lapte fierbinte și cu un somn monumental. Să te-afunzi în lumea viselor, departe de trezitul la 5-6 dimineața și de goana către-mpărăția frigului. O zi din aia este uneori și lunea, care debutează abrupt cu cycling la 8 dimineața, dar care-și reia cursul lin apoi, fără alte obligații. Decât dacă am chef să-mi pun consiliere lunea după masă.

O baie din asta merge în orice moment din zi. Trebuie să recunosc, seara mi se pare momentul cel mai expirat. Mi se pare senzațional să fac asta dimineața, după sport. Sau la amiază. Sau după masă. Sportul energizează, însă dacă știi ce să faci după, poți să și dormi foarte bine 😀 Abia aștept să mă afund în the pain reliefing Dead Sea salts, să le las să pătrundă cumva sinestezic prin tot ce înseamnă mine, aș pluti pe ea, în așa hal mă relaxează. V-am povestit aici de ele. Sunt un kg la un preț ridicol de mic, eu iau 3 kg odată. Dar mai am și alți ași în mânecă, despre ce ar trebui să fie în cada ta de baie:

  • uleiuri emoliente – migdale, măsline – ce ai prin casă.
  • uleiuri esențiale:

-10 pic eucalipt și 10 pic mentă pentru sinusuri
– 10 pic lavanda și 10 pic bergamotă sau lămâiță pentru relaxare
– 10 pic lămâie și 10 pic rozmarin pentru limpezirea minții
– 10 pic salvie, 5 mentă, 5 arbore de ceai pentru echilibrul interior
– 5 pic geraniu, 10 pic lavandă și 5 de trandafir pentru liniștire
– 5 pic de portocale cu 5 pic de cuișoare sau
5 pic pin cu 5 pic de lămâie pentru combaterea stresului și revigorare

  • 3-4 plicuri de ceai verde pentru detoxifiere și revigorare

baie relax (3)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (2)

  • super rasfat…Sa ti fie de bine!
    Am urmarit si eu emisiuni pe Digi despre asemenea uleiuri esentiale.

  • Oana, este priceless… Mie imi place sa ma dusulesc repede, dar cand e o zi de leneveala… baia este sfidare maxima de relaxare, mai ales daca vine dupa un masaj la stefan:)))