Featured Nutritie&Sanatate Outfits

Obiceiuri

E o zi frumoasă la Cluj azi și se întrevede o zi lejeră, probabil singura din săptămâna aceasta, pentru că o voi recupera cu brio. Razele de soare pătrund timid pe fereastră, în timp ce sorb din cafeaua mea de copii (cicoare cu lapte), total absorbită de aroma acesteia. Pentru că nu, eu nu beau cafea.

Eu am alte obiceiuri la trezire, decât tot restul oamenilor. Pe alții îi trezește dimineața mirosul de cafea, pe mine mă trezește zăngănitul cutiei cu antioxidanți alimentari și gustul senzațional al sucului de grâu încolțit (acum, de obicei, băutura de aloe). Când sunt în deplasare, la 5 dimineața sau mă culc târziu și mă trezesc devreme sau în timpul zilei, când mă ajunge oboseala, antioxidanții sunt ajutorul meu de nadejde în a mă energiza.

Ce fac antioxidanții? Neutralizează oxidanții (radicalii liberi) care parazitează activitatea celulelor, inhibându-le funcția. Corpul are un sistem propriu antioxidant, enzimatic, care adesea este depășit de situație. Aici este ajutat de antioxidanții alimentari (unele vitamine, unele minerale și unii compuși din anumite alimente/băuturi).

Excesul de radicali liberi provoacă ceea ce se numește stres oxidativ, măsurabil cu biomarkeri. Acesta este responsabil de degenerarea celulară (distrug ADN-ul), ce duce în final la boli, îmbătrânire precoce și moarte. Menținerea lor la un nivel fiziologic, ne ajută să scădem vârsta biologică, de care am vorbit aici. Iar în cazul meu, al oboselii, concret, au efect de ”trezire”, adică înlătură excesul de radicali liberi responsabili de oboseală, eliberând celulele, acestea putând să-ți ofere rezervele de energie existente, până la următoarea recuperare (prin somn).

Singurul energizant adevărat este somnul, suplimentele antioxidante pot doar să ajute celulele să îți ofere maximum de energie de care sunt capabile, fără a fi parazitate de radicalii liberi. Acum, și cafeaua are un oarecare efect antioxidant, însă efectele ei secundare (creștere, apoi scădere a tensiunii, efectul diuretic) mă fac ca eu, personal, să n-o tolerez și să consider alte băuturi mai valoroase. Practic, împușc mai mulți iepuri dintr-un foc: efect antiage, energie optimă + efectele colaterale antioxidantului pe care îl iau (la vitamina A, de exemplu, bonus o piele mai fină :), coenzima Q10, o inimă mai puternică etc ). Am și preferați: Lycium Plus de la Forever Living, substanța activă a fructelor goji.

În poză, capsule de orz verde Fields of Greens, complexul A-Beta-CarE și sucul de grâu.

antioxidants

Outfit: rochie AICI, botine Atelier Mossa, cercei Pieces
Place: Opera Plaza
Foto: Agoimage

bluza asos (1) bluza asos (2) bluza asos (3)bluza asos (4)

bluza asos (5)
bluza asos (8) bluza asos (6) bluza asos (7)atelier mossa botine

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)