Înainte să vă prezint programul de detoxifiere&slăbire Clean9 pe care l-am ținut, aș vrea să vă povestesc puțin despre Aloe Vera. Aloe Vera se situează în categoria superalimentelor în topul alimentației de frumusețe. S-au făcut numeroase studii asupra proprietăților sale și există foarte multe pe site-uri științifice, pe net. A existat și o perioadă în care aloe vera a fost un ingredient în trend, cam cum este acum, de exemplu, arganul. Dacă ați observat, există o tendință a ingredientelor, atât pe piața cosmeticelor cât și în alimentație. Ei bine, faptul că aloe vera este oarecum umbrită de ”moda” actuală, nu o face mai puțin valoroasă decât era atunci, când era ridicată în slăvi. Dimpotrivă, este la fel de ”plantă-minune” și acum.
Minune între ghilimele, pentru că se poate explica prin bagajul său generos de substanțe active. Aloe barbadensis miller, după denumirea sa științifică, conține 75 de substanțe potential active: vitamine, minerale, enzime, zaharuri, saponine, acid salicylic și aminoacizi.
Vitamine: vitamina A (beta-caroten), C și E – care sunt antioxidanți, vitamina B12, acid folic și colină. Antioxidanții combat radicalii liberi (E antioxidant lipofil, C e antioxidant hidrofil), răspunzători de stresul oxidativ, și, în consecință, de mai toate ”păcatele” din organism.
Enzime: 8 enzime aliiază, fosfatază alcalină, amilază, bradiknază, carboxipeptidază, catalază, celulază, lipază și peroxidază. Bradikinaza ajută în reducerea inflamației la nivelul pielii, pe când restul ajută la degradarea (descompunerea) zaharurilor și a grăsimilor.
Minerale: calciu, crom, cupru, seleniu, magneziu, mangan, potasiu, sodiu și zinc. Sunt esențiale în numeroare funcții metabolice și unele dintre ele sunt și antioxidante.
Zaharuri: monozaharide (glucoză&fructoză), polizaharide, derivate din mucilagiul frunzei (mucopolizaharide). O glicoproteină, numită alprogen, a fost izolată din Aloe Vera pentru proprietățile sale antialergice.
Antrachinone: în număr de 12, și sunt niște compuși fenolici cunoscuți pentru efectele lor laxative Aloina, emodina acționează ca analgezice, antibacteriene și antivirale.
Acizi grași: 4 acizi grași cu structură steroidică (de hormon) – colesterol (”bun”), campestrol, beta sisosterol și lupeol. Toate au efect antiinflamator, iar lupeolul are proprietăți antiseptice și analgezice.
Hormoni: auxine și gibereline, care ajută în regenerarea rănilor și au acțiune antiinflamatorie.
Altele: conține 20 de aminoacizi din cei 22 pe care îi necesită organismul uman, iar 7 din cei 8 aminoacizi esențiali. Conține și acid salicilic (un soi de aspirină naturală), cu proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. S-ar părea că lignina, adăugată în formule pentru utilizare externă, crește penetrabilitatea celorlalte ingrediente în piele. Saponinele sunt ”săpunuri” care formează 3% din gelul de aloe și au efecte antiseptice și de curățare.
Așadar, Aloe Vera are proprietăți de vindecare și regenerare, hidratare și antiîmbătrânire, are un rol în protecția solară a pielii (raze UV și gamma), are acțiune antiinflamatorie, antiseptică, crește imunitatea – proprietăți antivirale și antitumorale, efecte laxative. Pentru mecanismele acestor acțiuni, consultați studiul de unde am spicuit informațiile. Există multe studii, fiecare cu concluziile sale, în mare însă, din câte am citit, efectele Aloe Vera sunt mai importante la administrarea internă, decât la aplicarea pe suprafața pielii. Aici intervine filosofia mea de frumusețe, dacă vrei o frumusețe, o tinerețe durabilă, hrănește-o întâi pe interior și îngrijește-o și în exterior. Iar Aloe Vera face parte din superalimentele care fac asta, fiind un puternic regenerator. Metabolizarea sa depinde de fiecare organism în parte.
Dacă mă întrebați dacă vă recomand un gel de aloe anume, răspunsul este da, de la Forever Living Products, lider mondial în Aloe Vera și, desigur, originalul. Sucurile cu ”pulpă de aloe” de prin hipermarketuri nu-s de nicio treabă.
La FLP sunt trei tipuri de geluri de aloe: cel simplu (most used), cel cu piersici (foarte util în problemele de tranzit și în scheme antiparazitare), cel cu berries (util în problemele genitale). Pe suplimentele alimentare nu veți găsi niciodată că ”vindecă asta și asta”, pentru că nu este voie să se scrie asta (chiar dacă e adevărat, zic eu). V-am scris mai sus ce spun studiile oamenilor de știință.
Cum îl folosesc eu: ca pe un aliment, în cure periodice, pentru combaterea oboselii, pentru frumusețe (mi se regenerează părul frumos când folosesc gelul de aloe intern, extern șamponul cu aloe și balsam uneori, tenul îmi e mai frumos, mai elastic și mai luminos), în unele cure de detoxifiere. În funcție de ce doresc să obțin, consum de la o gură până la 120 ml de gel de aloe – oricum, depinde de scop. Întotdeauna, cu suficientă apă (aloe cere foarte multă apă, fie sub formă de sete, fie te doare capul dacă nu bei suficient – e și o modalitate de a te educa să te hidratezi suficient).
Dacă vreți să îl obțineți O PUTEȚI FACE AICI, și dacă aveți întrebări, just ask.
Comments (6)
Si eu am aceeasi parere, ca frumusetea trebuie intretinuta din interior cu harana adecvata. Dar ce gust are aloe vera sau cum poti sa il amesteci? Ca am auzit ca gustul nu este tocmai cel mai placut.
Spuneai ca tu tii cure periodice cu acest elixir minune. Imi poti da mai multe detalii?
Cam cate zile dureaza o cura ? Fiind la inceput ce cantitate imi recomanzi sa consum zilnic si cam pt ce perioada? Multumesc
Si, trebuie mentionat, ca are un gust super naspa. Dupa o jumatate de bidon din ala nu iti mai vine sa pui gura pe asa ceva in veci.
l-am incercat pe cel clasic insa nu mi-a placut gustul de nici un fel. acum am tot de la ei un alt fel de sortiment, dar sunt sub forma de pliculete, ca cele de suc, o idee mai gustos. o sa incerc sa ma tin de el sa vad daca sunt rezultate si la mine 🙂
gelul de aloe vera, are gust de aloe vera. doar n-o sa aiba sa de citrice
Felicitari pentru site. Am o intrebare . ce parere ai despre acest suc de aloe? vreau sa fc o cura cu aloe.
http://www.iherb.com/Dynamic-Health-Laboratories-Organic-Aloe-Vera-Juice-with-Micro-Pulp-Unflavored-32-fl-oz-946-ml/55190#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=aloe%20juice&rc=2325&sr=null&ic=8
unde sunt eu e complicat de obtinut produse flp.
besicos si felicitari pentru tot.