Featured Shopping

Shopping la Madrid

madrid shopping (3)madrid las rozas (9) madrid las rozas (7) madrid las rozas (6) shoes outfit (2) madrid shopping (29) madrid shopping (30) madrid shopping (41)După sesiunea extrem de obositoare pe care am avut-o am simțit nevoia de o pauza mai lungă, așa că vacanța programata demult în Spania a venit perfect, ca o mănușă, să pot să mă deconectez puțin.
Cea mai bună afacere în materie de shopping o faci în reduceri, și nu oricum, ci în reducerile de iarnă. Având în vedere că la noi lunile reci sunt muuuult mai multe decât cele calde, reducerile de iarnă sunt cele de care trebuie să se profite la maxim. Asta înseamnă toată luna februarie și, dacă sunteți norocoase să mai rămână lucruri frumoase, sfârșitul lui februarie poate aduce chilipiruri consistente. Nu am avut un buget extrem de stufos, așa că cel mai mult m-am axat pe vizitat/văzut făcut comparații și abia mai apoi pe cumpărături propriu-zise. Dacă ești la Madrid, nu pierzi vremea cu brand-urile de mall, ci cauți marii designeri. Desigur, Madridul are un bulevard întreg cu nume gen Prada, la care poți să te uiți cam la fel cum te uiți prin Prado 🙂 Nu acolo se face shopping-ul. Zonele bune de shopping sunt outlet-urile, iar eu am fost în două: Las Rozas și The Style Outlet, în San Sebastian de los Reyes. Sunt foarte departe una de alta, așa că vă recomand să le alocați zile diferite.

Las Rozas cuprinde o parte de magazine tip outlet normale (gen C&A, Mango etc) și o parte a brand-urilor de lux. Este ca un mic cartier cochet, un adevărat paradis pentru fashioniste. Plimbarea mea a început de la Burberry, unde am intrat cu foarte mare entuziasm. Știu că outleturile preiau marfa nevândută în sezonul precedent, dar aveam niște așteptări de la acest nume. Entuziasmul meu a pălit când am văzut piese pe care nu aș fi dat niciun leu și mai ales niște genți reduse de la prețul de outlet la vreo 400 de euro, dintr-un material de plastic, aidoma chinezăriilor din Piața Mărăști. Nu aș da nici 50 de euro pe o geantă care se simte atât de cheap.

madrid las rozas (2)madrid las rozas (3) madrid las rozas (4) madrid las rozas (5)

Nu m-a impresionat nimic din Burberry. Am încercat să îmi găsesc ceva colorat, vioi, la Desigual, marcă iubită de spanioli, destul de piperată, dar care avea prețuri de outlet + reducere acceptabile. Dacă mi-au plăcut culorile, nu mi-au plăcut print-urile. Loewe nu m-a impresionat deloc, nici magazinul normal, din oraș, nici outlet-ul. Merită văzute însă, nume precum Carolina Herrera, Diesel, Mark Jacobs, Levi’s și altele pot ascunde multe comori, mai ales în reduceri. La Hoss Intropia am văzut niște botine de care pur și simplu m-am îndrăgostit. Nu mai aveau numărul meu pe negru, doar pe un bej nisipiu interesant, iar prețul era redus de la 255 de euro la 60, așa că nu am mai stat pe gânduri. Tocul este foarte in sezonul acesta, iar eu îmi căutam demult așa ceva. Pornisem de acasă hotărâtă să nu mă întorc fără o pereche de stiletto, pantofi pe care trebuie să îi ai neapărat în garderobă. Am descoperit la Guess niște pantofi nude neașteptat de comozi pentru acest model, dar nehotărârea m-a făcut să amân cumpărarea lor vreo săptămână. Ulterior, i-am luat din cealălalt complex, The Style Outlet din San Sebastian (92 euro). Ce merită menționat e că eu port 39 la pantofi, însă de la Guess mi-era prea mare 39, iar 38-ul vine perfect.

madrid shopping (6) madrid shopping (7) madrid shopping (8) madrid shopping (44)

The Style Outlets este un alt complex, care reunește și brand-uri scumpe, și mai ieftine. Adică de la Kiko Cosmetics, la Guess și altele. Dacă în Las Rozas am stat vreo 7 ore, aici nu am stat mai mult de 2 ore, pentru că deja eram în temă cu oferta multor brand-uri. Din San Sebastian am achiziționat pantofii stiletto Guess, o banderolă tip turban de la un magazinel superb, de care nu știam, Ontop Barcelona și niște gablonțuri la prețuri reduse de 50 de cenți și un euro (o încântare!). Dintre ele, abia aștept să port brățările de cizme, au fost ultima bucată rămasă. Ca niciodată, nu prea am mers prin magazinele Inditex – Bershka nu mai e pentru mine, nu mi se mai potrivește, Stradivarius nu mi-a fost în cale iar prin Zara am trecut de două ori. A doua oară am găsit totul la 10 euro și mi-am luat o gecuță de blugi, o rochie simplă neagră 60s, o vesta lungă până peste fund, croi drept și o fustă înflorată care mă duce cu gândul, nu știu de ce, la Dolce&Gabbana (unele din piese le aveți aici în poze, pe celelalte am uitat să le pozez, dar voi face outfit-uri). Ca o concluzie, merită să mergi fie și pentru un weekend de cumpărături la Madrid, au mult mai mare varietate, găsești unele prețuri mult mai bune și, desigur, brand-urile de lux mai accesibile. Cam asta e plimbarea de shopping, revin cu impresia culinară pe care mi-o face Spania după 4 ani de absență, timp în care mă pregătesc să fiu specialist în nutriție, într-o postare viitoare.

accesorii (2) accesorii (1) madrid shopping (22) madrid shopping (20) madrid shopping (18) madrid shopping (16) madrid shopping (15) madrid shopping (14)madrid shopping (13)madrid shopping (12)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (7)

  • In Spania imi fac si eu cumparaturile.Acolo reducerile sunt reduceri nu ca la noi. Ti-ai achizitionat lucruri faine.Sa le porti sanatoasa.

  • Super faini pantofiorii albi .Să-i porţi sănătoasă 🙂

  • Ralu P, sunt bej… lumina poate 🙂 Multumesc!

  • În poză par albi.Mea culpa :)) tot frumoşi sunt !

  • Asa da vacanta 😀 mi-ai facut chef de plecat,apoi de shopping no comment 😀 si la noi ar trebui sa fie la fel la reduceri,da nah…asta-i Romania :))

  • Pantofii stiletto sunt… superbi! <3