Outfits

Style never fades, fashion does

Adesea sunt întrebată dacă sunt fashion blogger. Cred că dă bine să fii fashion blogger, altfel nu înțeleg de ce nu sunt întrebată de beauty. Răspund mereu că sunt blogger beauty&lifestyle de vreo 6 ani, lifestyle care include de ceva timp și postări de stil vestimentar personal. Ați înțeles, Outfits în stil personal, nu modă. Desigur că, la fel ca oricărei femei căreia îi place să fie îngrijită și aranjată, hainele sunt o componentă importantă și da, stilul poate include elemente foarte in… dar nu neaparat.

Un machiaj armonios pe o piele îngrijită, un păr întreținut, care arată bine, sunt potențate de un stil vestimentar impecabil, cu sau fără haine ultimul răcnet. Hainele foarte in nu sunt întotdeauna modele geniale, ci sunt adesea rezultatul ”efectului de turmă”. Când un blogger cunoscut sau o celebritate poarte piesa respectivă într-o combinație inedită, devine imediat foarte virală. Dar nu pentru că ar fi foarte valoroasă în sine. De multe ori, riști să dai o mulțime de bani pe acest tip de haine, și după un an să te întrebi de ce ai dat atâția bani pe o asemenea porcărie. Puține din hainele la modă devin lucruri statement. Adică acele haine de bază pe care trebuie neaparat să le ai în garderoba ta. Poate chiar acestea au tipare statement clasice, reinventate, în spate, deci nimic nou sub soare. Reinterpretarea, da, aceea poate avea o valoare (vezi bocancii Mihaelei Glavan, mi se par divini – pentru gustul meu, suficient de nonconformiști, pentru ca eu sunt o… clasică nonconformistă 🙂 )

Goana după modă te poate îndepărta de ceea ce reprezintă stilul. Faptul de a fi a fashion victim spune multe despre omul tău interior, și bune și proaste, și, pe măsură ce stilul ia locul goanei după ultimele haine, personalitatea îți este mai bine conturată. Nu zic că moda e bad at all, dar stilul e mult mai important. Stilul poate fi un compromis și pentru buget. Poate fi mai puțin costisitor, și îți pune în evidență omul interior mai bine. Îți păstrează și conștiința mai curată față de dedesubturile negre ale industriei modei. Vă pun la dispoziție un trailer al unui documentar pe care mi-ar plăcea să îl văd. Poate că acest tip de documentare este pentru designeri ce sunt pentru noi, dieteticienii, documentarele propagandiste vegane, cu vai ce suferă săracii porci/vaci/animale sacrificate pentru consum. Probabil că adevărul este undeva pe la mijloc, doar că aici sunt implicate ființe umane. Și omnivori suntem prin natura noastră. dar canibali, nu.

About my pics: pardesiul pe care vi l-am aratat aici este ”reciclare” din dulapul mamei. Arată stylish și a costat mai mult decât bani: sentimente. O bloggeriță de modă pe care eu o ador pentru stil, e Ioana Bora. Stilul ei noncomercial ar putea face și o piesă in de moment să rămână purtabilă. Mereu îi spun că e capabilă să facă să arată prețios și o cârpă ordinară. 🙂

Foto: Francisc, normal 🙂

stylish (2) stylish (1) stylish (5) stylish (3)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)