Shopping

Saturday’s Shopping Session

Zilele de vineri până duminică sunt ca o minivacanță pentru mine, în care sunt eu, fără consultații, fără rutina de fiecare zi. Sunt și the beauty blogger, pentru că în timpul săptămânii e imposibil. Weekendul acesta (inclusiv duminică) are loc Beauty Forum, târgul acela de cosmetice care mai demult m-a impresionat, la Sala Sporturilor, prin multitudinea brandurilor prezente… spre necazul meu că nu m-a ținut atunci buzunarul să îmi iau cam tot ce-am vrut. Câteva ediții le-am ratat, însă de data aceasta am reușit să îmi fac timp să ajung – locația, FSEGA, că la Sala Sporturilor e Campionatul național de judo seniori 🙂

Biletul de intrare costă 20 lei, sincer, mă așteptam să văd mai multe firme de cosmetice, dar au predominat firmele cu produse profesionale, pentru saloane. Eu n-am salon, deci… m-am oprit la ce am crezut că pot folosi pentru uz propriu.

Nebunia rujurilor lichide mate

Văzusem încă de pe net produsele de machiaj Aden, o firmă accesibilă ca preț, care la noi vine din ungaria, și care, deocamdată, și-a deschis shop online. La o primă tură nu m-au atras foarte tare, dar apoi am observat niște rujuri lichide mate, și, pentru că mi-au plăcut nuanțele, le-am încercat. Am terminat prin a-mi lua 4 din ele – costau 30 de lei bucata. Glumești? Super matte-ul meu de la Mac e cât 3 de-astea. Bine, Aden sunt o altă categorie de cosmetice, mai accesibile ca preț, dar uite că am și un ruj lichid mat de la Inglot (prețuri medii, rujul cam 70 lei), și acestea mi-au făcut o impresie mai bună. Au mai multe nuanțe de roșu, de mov, de culori pale.

It’s all about păr blond decolorat 🙂

Mai încolo, am văzut o altă firmă pe care n-o cunosc, de produse profesionale pentru păr. Am făcut niște videouri live pe facebook, pe cel de la Nika îl vedeți aici. În mod normal, nu prea mă mai interesează nimic în afară de Joico și Moroccanoil, dar când vine vorba de protecție la decolorare, devin foarte interesată. Asta pentru că, pe lângă Olaplex, au apărut o sumedenie de ”bond creators”, adică formule care nu lasă părul să se deterioreze în timpul decolorării sau vopsirii. Adică să nu-l ”pârlești” aproape deloc. Olaplex este formula originală, primul produs care chiar face asta, recrează legăturile de keratină ale firului de păr, dar ”concurența” nu întotdeauna reușește asta. Probabil ați văzut circulând pe net reclame la Uberliss – un produs într-un ambalaj drăguț, care promite să protejeze părul în timpul vopsirii sau decolorării. Controversele pe care le ridică acest Uberliss e că nu prea are substanță activă.. singurul lucru care ar putea ajuta din el este uleiul de cocos, în rest sunt excipienți. Acum, uleiul de cocos are studii că regenereazî firul de păr, însă de ce ai lua un ulei de cocos ultrascump numit Ubeliss, când poți, pur și simplu, să-ți iei… ulei de cocos? Singura lor variantă plauzibilă ar fi greutatea moleculară, emulsionarea, faptul că formula lor e mai ușor penetrabilă. Eu, personal, n-o să dau banii pe el. Mai este Smartbond-ul de la Loreal. O să pun mâna și pe ingredientele lui, deși pare ok, din reviews. Și am devenit mai îngăduitoare cu Loreal Professionnel, după Profiber. Dar numai puțin 🙂 Ei bine, firma asta, Nika, pe care au adus-o cei din Baia Mare, are și ea un bond creator, și un bond perfector, o gamă ce poate fi utilizată la mai multe proceduri în salon, nu numai la protejare. Asta spun ei că ar fi avantajul gamei. Și pentru că nu sunt salon, am luat ce am putut ca client normal – șampon și balsam (la care am primit cadou un ulei de îngrijire a părului – mulțumesc frumos 🙂 ). Pentru că pe astea nu am cum să le încerc și să îmi formez o părere în cateva ore de la achiziționare, o să revin, probabil, cu un review.

Anyways, Nika Beauty Excellance mai e și mâine (ăă, azi, duminică) la Beauty Forum, cu un promo de -40% din preț, dacă sunteți curioși, curioase, just go&see, la fel și Aden, Inglot și …cam atât din ce m-ar interesa pe mine 🙂

Și că tot vorbirăm de shopping, aș sări peste ditamai coșul de produse de curățenie de la Auchan (aș vrea să știu că nu-s singura căreia îi plac și acest gen de cumpărături), și aș menționa sushi-ul de la Tokio, o barcă întreagă la care visez de vreo 3 săptămâni. Aleluia, s-a îndeplinit.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)