Lifestyle

Definiția frumuseții – încrederea în tine

incredere

Vorbim de creme, cremulițe, produse de make-up și servicii de beauty, de alimentație – pentru a ne putea construi frumusețea, mai durabil, din interior, și despre ce înseamnă frumusețea, adesea. Știți că toate acestea nu dau randamentul maxim fără ingredientul cheie: încrederea în sine. Încrederea în tine se vede și se simte mereu, fie că suntem conștienți de asta sau nu, și îți aduce mai mult decât toate cele înșirate mai sus.

Printr-un mecanism psihologic sau biochimic (sau ambele!) puțin cunoscut mie, încrederea în sine este acel ”lipici” care îi face pe oameni să adere la tine, să-i atragă ca un magnet. Cu un chip frumos, armonios, îngrijit, dar fără această forță de atracție, toate aceste calități nu îți sunt de foarte mare ajutor. Încrederea în sine se construiește, la unii se construiește din copilărie, pe fondul unui mediu familial favorabil, alții reușesc să se detașeze de ceilalți și să și-o construiască singuri. Deși pare mare filosofie, nu e. Știți că pomeneam despre limite și despre faptul că noi suntem singurii responsabili de barierele pe care ni le impunem. Suntem cu toții ca un cățel care a trăit în lanț toată viața și, odată eliberat, stă tot acolo, în pătrățica lui, pentru că nici nu își imaginează că are acces la lumea întreagă. Exact așa suntem noi.

La fel e și cu ceea ce putem face, dar vestea grozavă e că putem face orice, în momentul în care realizăm treaba asta. Inclusiv cu încrederea în sine. Singura persoană care te poate evalua la adevărata valoare ești tu (în afară de Creator), așa că în momentul în care nu vei permite ca valoarea ta să fie stabilită de alții, vei începe să te vezi pe tine, să te descoperi. Așa cum ești, șlefuind calitățile și diminuând defectele. Și ai să te simți mai frumoasă, cu sau fără machiaj, îmbrăcată tip-top sau într-un amărât de trening. Dar atitudinea ta va fi alta și asta se va observa. Încrederea în tine transformă totul în ochii celorlalți cu privire la tine!

Ai încredere în tine? Nu face nicio zi excepție de la a te folosi de ea. O să mă întrebi dacă eu n-am zile proaste. Ba am, și am zile în care nu mă simt prea grozavă, nici specială, nici o frumusețe răpitoare (că, deh, contează cum te simți!). Dar îmi amintesc cum mă văd de obicei și îmi amintesc că aceea e doar o zi, care va trece. Și că nu vreau să îmi pierd din calitatea relațiilor pentru acea zi. Îmi amintesc cum mă văd ceilalți și-mi amintesc că la fel mă vedeau și atunci când eu eram ok și mulțumită de mine, deci eu sunt la fel, doar percepția mea din ziua respectivă e greșită și trebuie strunită. Așa mă restabilesc, ca să-mi revină încrederea și entuziasmul. Astfel nu trece o zi fără să mă folosesc de ea și nu, nu e nevoie neapărată de make-up, spa sau shopping ci de un switch mental. Tu cum faci (pentru că meriți!) să-ți menții frumusețea izvorâtă din încrederea în tine?

 

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (5)

  • Genială postarea, draga mea 🙂
    Eu, desigur, îţi ştiu aceste “beliefs” şi mecanisme de a te ţine mereu în priză şi încrezătoare, dar mă bucur că le împarţi şi cu ceilalţi 🙂

  • Andreea N, 😉 :*

  • Can’t wait to meet u someday, cred ca ne-am super distra ♥

  • Special Koko, normal 😛 si eu <3

  • Frumos spus! switch-ul ala mental face toti banii, mai multi decat orice haina scumpa sau fond de ten extra-fin.
    Desi multi imi spun ca sunt frumoasa, multa vreme eu m-am considerat ratusca cea urata si am ramas in coltisorul meu, timida. Asta pana l-am cunoscut pe EL. El care ma vede mai frumoasa decat stiu eu (vorba cantecului)… si vad in ochii lui admiratia si iubirea ce mi-o poarta… si-mi spune mereu ca sunt cea mai frumoasa atunci cand rad… asa ca de cate ori trec prin vaile vietii, imi amintesc sa zambesc… imi amintesc de motivele pentru care merita sa-mi infloreasca zambetul pe buze. Pentru ca astazi stiu ca sunt frumoasa si am incredere in mine 🙂