Featured Nutritie&Sanatate

Ce este nutricosmetica?

nutricosmeticeNutricosmetica este un concept care îmbină principiile nutriției cu ale frumuseții, sub forma nutricosmeticelor, cunoscute și ca suplimente de frumusețe sau produse de frumusețe (beauty supplements). Nutricosmeticele sunt produse de înfrumusețare care includ suplimente alimentare, băuturi și alimente de înfrumusețare, ce pot fi găsite sub formă de capsulă, tabletă, lichid sau produs alimentar. Acestea se adresează îmbunătățirii, regenerării sau sănătății părului, unghiilor și pielii (formule antiîmbătrânire, de combatere a petelor pigmentare etc) – susținerii frumuseții din interior.

Nutricosmeticele se bucură de cea mai mare popularitate în Asia, în special Japonia, unde acestea au reprezentat un procent de 18% din totalul de suplimente alimentare vândute în anul 2010, iar în China s-au vândut suplimente alimentare pentru frumusețe în valoare de 6 miliarde de dolari, în același an. [1]

În Europa occidentală, nutricosmeticele câștigă tot mai mult teren. Cele două brand-uri care monopolizează piața nutricosmeticelor din Marea Britanie sunt Imedeen (deținut de compania daneză Ferrosan A/S) și Perfectil (deținut de Vitabiotics). La fel ca restul suplimentelor alimentare, nutricosmeticele sunt supuse reglementărilor drastice ale European Foods Standard Authority (EFSA). Acestea trebuie să demonstreze eficiența formulei ca întreg, nu doar ingredientele luate individual. Un alt produs care revoluționează piața nutricosmeticelor este cel împotriva petelor pigmentare. Acesta este Nutrifade, brand deținut de Nutrient Cosmetics [2].

În România, sectorul nutricosmeticelor cunoaște o creștere continuă, de la formule pentru păr și unghii la formule antiaging pentru ten, în mare parte sub formă de capsule, la care se alătură ingredientele individuale cum sunt antioxidanții, cu binecunoscute efecte antiage (vitamina A, E, C), băuturi cum e aloe vera și altele.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (1)

  • Vrem recomandari 🙂 what works and what doesn’t, din ce ai folosit tu 🙂