Lifestyle

Philips Airfryer – prăjeli mai sănătoase

Nu poate exista o pacoste mai mare pentru o femeie de carieră decât gătitul. Let’s face it: chiar dacă ne place să gătim, n-avem timpul necesar și… nu mai avem nici chef. Dar trebuie să mâncăm sănătos, iar femeia modernă are norocul să aibă tehnologia de partea ei: multe electrocasnice care, practic, gătesc singure mâncarea și au și timer care să te anunțe când e gata.

Unul din acestea este Philips Airfryer. Philips Airfryer este o friteuză inovatoare, care-ți permite să gătești cu până la 80% mai puține grăsimi. Este prima dată, după mulți ani, când am făcut cartofi prăjiți acasă, și cu zero ulei, dar și cu o singură lingură de ulei la un castron de cartofi tăiați. Ies fenomenal de buni și nu am grija efectelor negative ale prăjelilor. Problema cu cartofii prăjiți în stilul clasic e că absorb mult ulei nu foarte sănătos, adăugând calorii inutile. În plus, în timpul prăjirii, se mai dezvoltă doi compuși cancerigeni, acrilamida și acroleina. Cu Philips Airfryer te poți bucura de ”alimentele interzise” într-un mod incomparabil mai sănătos.

philips-airfryer-12 philips-airfryer-9

Cum funcționează Philips Airfryer? 

Este extrem, extreeem de ușor de folosit, și pentru un antitalent la bucătărie. Vin Sărbătorile, așa că asta este o informație care vă poate folosi. Philips Airfryer are o cuvă și o sită/grătar, similare friteuzelor clasice. Designul cuvei favorizează tehnologia Rapid Air, care permite să prăjeşti, coci, rumeneşti şi să găteşti pe grătar utilizând foarte puţin ulei sau deloc.. Ai un ecran digital tactil (uuu, Star Treck times are already here!) unde selectezi timpul și temperatura, și un buton care să memoreze setările făcute pentru un anumit aliment. Deci, dacă obișnuiești să-ți faci somon, nici nu mai trebuie să te obosești să reglezi iar temperatura, să pui iar timpul – atingi butonul, și te duci în treaba ta vreo 15-20 minute! Airfryer se oprește automat când timpul de gătire s-a scurs.

Ce poți găti cu Philips Airfryer?

Tot felul, între 5-8 porții. De la pulpe de pui, chifteluțe, somon, la cartofi wedges și chiar brioșe. În dreptul ectranului digital tactil ai chiar sugestii de timp și temperatură pentru diverse alimente, așa că îți va fi foarte ușor să te ghidezi după acestea, chiar și fără manualul de utilizare cu care vine în cutie. Pentru că alimentele de Sărbători sunt renumite pentru conținutul de grăsimi, îl poți folosi nu numai să gătești cu mai puține, dar și să te poți ocupa de alte preparate în timp ce acesta își face singur treaba. Philips Airfryer e un fel de ”ajutor de bucătar” de nădejde. Eu sunt foarte încântată de el!

Foto: Francisc Sandor

philips-airfryer-11 philips-airfryer-7 philips-airfryer-8 philips-airfryer-1 philips-airfryer-2 philips-airfryer-3 philips-airfryer-4 philips-airfryer-5 prajit-sanatos-4 prajit-sanatos-1 prajit-sanatos-2 prajit-sanatos-3 philips-airfryer-6

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)