Blond Hair Lifestyle

POV: procesul Olaplex, masca Khiels și K18 ”Hair science”. Postare de citit la o cafea.

Olaplex pentru mine – 7 ani de utilizare exclusivă (deși e posibil să fie vreo 8-9 în realitate dar în 2016 am postat prima oară aici despre el în link-ul de mai sus)

Când s-a lansat Olaplex a fost rupere: a fost cel mai revoluționar brand al tuturor timpurilor în materie de protecție scalp, protecție și regenerare a firului de păr, toate în același timp. Fie că vorbim de folosirea în tratamentele chimice ale părului (în special decolorare), fie că vorbim de îngrijirea dintre procesele chimice (tratamentul periodic 1+2 sau tratamentul săptămânal cu 2). Toate brandurile au vrut să imite Olaplex. Toate brandurile mari aveau deja câte un produs cu ”plex” în coadă, dar niciunul nu s-a ridicat la înălțimea tehnologiei Olaplex (și am încercat vreo câteva).

Uite că se fac peste 20 de ani de păr decolorat (eu – păr des, fir gros), iar în ultimii ani n-am schimbat deloc produsele pentru că nu mi s-a părut că pot găsi altele mai bune. Așa se face că singurul șampon pe care-l folosesc e Vichy Ultrasoothing dry scalp (și nu îl voi schimba deloc) iar masca/tratamentul tuturor timpurilor …moderne ale părului meu a fost Olaplex (atât 1 cât și 2), până recent, când am decis să încerc și altceva că. deh, știința trebuie să avanseze.

Aminoacid Scalp Moisture de la Kiehls – love at first use

O primă surpriză plăcută a venit de la Kiehl’s, cu Amino Acid Scalp Moisture Restoring Treatmask despre care am scris exhaustiv aici. Vreau să vă anunț că am recumpărat-o la 250 ml 😀 (mai mare gramaj nu era) a doua oară și îmi mențin părerea. Este o mască-tratament minunată pentru firul meu gros, decolorat și mai nou stresat termic cu placa. Este probabil un tratament care se va regăsi recurent la mine în baie, alături de Olaplex.

Scandalul cu procesul intentat celor de la Olaplex

— NEWS Recent, mai precis pe 16 februarie, am văzut pe bbc o știre cum că Olaplex a fost dat în judecată de către 28 de femei cum că ar povoca căderea părului. Ulterior s-au mai g[sit vreo 100 de femei care să acuze același lucru, iar procesul e încă în derulare (la data la care scriu acest articol). Bineînțeles, Olaplex au răspuns prompt pe pagina lor de instagram: Olaplex has released test results it claims prove its hair products are safe. Personal, nici n-am terminat de citit articolul în seara aceea și m-am enervat: după 10 ani de rezultate imbatabile, se trezesc brusc și dintr-o dată 28 de muieri să dorească să terfelească brandul Olaplex – DE CE? — Ei bine, eu cred că e concurența, și o concurență recentă, cum e și K18. Stați că vă povestesc.

Un nou produs revoluționar se vrea better than Olaplex – K18. Surpriză neplăcută pentru mine.

Un nou produs încercat de mine este K18, ”biomimetic hairscience”. Am achiziționat acest produs la cantitate mare (250 ml peste 300 lei), că am zis că trebuie să fie bun la cât hype se face și la ce preț are (piperat). Nu am putut să nu remarc că pe toate review-urile de youtube ideea comună era ”better than Olaplex”. Brandul nu poate să spună așa ceva, dar iutubării care primesc produsul, da. Pentru că e considerată ”o opinie” a utilizatorilor. La fel cum e și a mea, cea de față (POV – point of view).

După 5 săptămâni de utilizare a acestui produs care se vrea a fi ”better than Olaplex” și despre care se spune că ar aduna 10 ani de cercetare în spate, eu am ajuns la concluzia că: este un tratament leave in bunicel dar care nu se ridică la nivelul pretențiilor pe care le are. El se laudă să restaureze părul aducându-l la forma inițială (adică mimează structura firului de păr) și are nevoie de 6 minute să acționeze. Apoi, zic ei, părul se poate usca și coafa după obicei. Vezi-ți de treabă.

Am încercat toate felurile de dozaj, așa cum recomandă ei, pe părul șamponat și umed, doar uscat în prosop: o pompiță ba chiar două îmi erau insuficiente, mai multe îmi lăsau părul încărcat, slinos. Nicicum nu mi-am simțit părul ok. Și n-aș vrea să zic că de la produs, dar am experimentat o cădere a părului fără precedent în acea perioadă, îmi cădea alarmant de tare, era peste tot, partenerul îmi atragea atenția că pur si simplu e peste tot prin haine, soșete, pe jos. M-am speriat. Eu n-am avut niciodată probleme cu căderea părului, în cei 38 de ani ai mei. Vă dați seama că atunci când am văzut articolul despre Olaplex, m-am gândit direct la ei?

Ce cred eu

Opinia mea e că acele femei care au dat în judecată Olaplex au fost plătite de o concurență Olaplex să facă ”mizerie” pe seama brandului. Cu siguranță nu vor avea câștig de cauză, pentru că e clar minciună.* Olaplex nu are încă vreo concurență reală iar K18, cu toată denumirea pompoasă de ”biomimetic hairscience” nu e mai bun, din păcate, decât un leave in obișnuit. Un exemplu de leave in obișnuit și corect la preț, cel de la Davines (OI All în one, parcă). Mi-a plăcut foarte mult acel leave in și cred că îl reachiziționez.

*Și în speranța că mai aveți cafea în cană și timp s-o savurați, vă spun și de ce: eu am folosit 7 ani Olaplex exclusiv. Datorită lui scalpul și firele micuțe de păr care se regenerează, ”pufuleții” aceia pe care îi avem cu toții, au putut crește fără să fie afectați de decolorare. Fără Olaplex, acești pufuleți de păr nou regenerat pur și simplu se ardeau, se rupeau, nu creșteau cum trebuie. Ca o consecință, atât părul meu era mai des, cât și lungimea sănătoasă. Cât timp m-am blonzit la salon și nu acasă, părul meu a fost perfect. Povestesc la timpul trecut pentru că, de aprox 2 ani mă vopsesc acasă și desigur că neavând dexteritatea unui hairstylist mai întind și pe unde nu trebuie și nu mai e așa sănătos, dar e acceptabil și salvez o grămadă de bani. Plus că tot de aproape 2 ani am început să folosesc și alte branduri că te plictisești chiar și de cel mai bun produs din lume. Pur și simplu, de noutăți.

Găsiți pe Soleshop unul din site-urile mele preferate de skincare coreene și K18 dar și Olaplex. Aveti și cod de reducere sigina la orice comandă și se cumulează și cu reducerile existente pe site.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)