Blond Hair Review

(Review) Amino Acid Scalp Moisture-Restoring Treatment Mask, Kiehl’s

Am primit recent în cadrul Beauty Bloggers Meet White Summer Party o mulțime de noutăți în materie de produse de înfrumusețare dar și produse best seller, cele mai iubite ale brandurilor.

Un produs nou pentru mine fost tratamentul-mască de păr de la Kiehl’s cu un amestec de trei aminoacizi și trigliceride cu lanț mediu din uleiul de cocos, pentru toate tipurile de păr. Mărturisesc că având mereu produse profesionale speciale pentru păr blond de decolorat și produse farmaceutice pentru scalp iritat, greu mă mai impresionează ceva care este adresat generic ”all scalp types”, dar pentru că aveam eșantionul de 28 de ml primit de la BBM, a fost șansa mea să îl încerc. Pe site spune:

Produsul nu conține ceva nemaivăzut sau necunoscut în îngrijirea părului, însă formularea îl face să fie unic. Ca să fie clar, aminoacizii sunt unitatea structurală a unei proteine. Mai multe lanțuri de aminoacizi formează o proteină. Eu văd în lista lor mai mult de 3 aminoacizi, sunt acidul glutamic și arginina dar mai sunt și proteine hidrolizate (mai mulți aminoacizi) din grâu, porumb, soia, de lupin (? lupinul e o plantă, o floare). Bineînțeles că mai sunt agenți calmanți cum e acidul salicilic (aspirina, antiinflamator) și tot felul de unturi pe lângă cocos care sinergic oferă acest efect de calmare, de hidratare hidrolipidică – scalp și păr. Și aminoacizii (acidul glutamic de exemplu) au proprietăți regenerante/antiinflamatorii. Iar eu am un păr și un scalp foarte relevant pentru această mască – scalp iritat predispus la prurit dacă nu e tratat cum trebuie (șamponul Dercos Vichy dry scalp este viața).

sursă foto header și capturi de pe Kiehl’s România

Am folosit cutiuța de 28 ml în întregime (văd că gramajul minim pe site este 100 ml iar maxim 250 ml) și mi-a ajuns pe tot scalpul și pe lungimea părului. Am lăsat să acționeze cam 20-25 de minute pentru hidratare intensă, în locul pasului 2 Olaplex pe care îl folosescd e obicei. Rezultatul a fost incredibil de la această primă utilizare: lungimea decolorată a părului o simt mai hidratată și scalpul la fel. Este absolut wow. Desigur, și prețul e pe măsura, 98 lei/100 ml, 245 lei/250 ml. calculați cât v-ar ajunge dacă folosiți cam 30 ml din produs pe săptămână, mai des cred că n-are rost, poate fi rotit cu alte măști de păr. Eu cred că nu există un păr mai pretențios decât blondul decolorat și scalpul iritat, așa că sunt convinsă că și voi veți găsi că acest produs este deosebit, mai ales dacă aveți părul tratat chimic în vreun fel și îl simțiți uscat, pe el sau scalpul.

Vă amintiți de masca Placenta?

Această măscuță superbă de la Kiehl’s cu aminoacizii ei mi-a adus aminte de, probabil, debuturile măstilor de păr cu aminoacizi cum era Placenta pe vremuri. Inițial era un produs unguresc, dar apoi masca Placenta a fost produsă de Kallos și de alte firme. Era un flacon imens, generos și foarte ieftin pentru buzunarul meu de adolescentă, mă ținea mult. Dar lăsa un păr extraordinar de mătăsos. Extractul de placentă e și el calmant și regenerator probabil, tot datorită acidului glutamic. Nu l-am mai folosit de 20 de ani însă nu știu dacă ar mai fi aceeași calitate. Desigur, formula Kiehl’s vine cu inovații irefutabile, asta e clar, cu formula vegană, nu animală cum e extractul de placentă (deși știți că nu sunt impresionată de această etichetare ”vegan”, ”cruelty free” bla-bla).

Dacă tot suntem la aminoacizi și proteine, să știți că și keratina e o proteină (ce intră în structura părului, unghiilor), dar are cu totul alt rol decât amino de mai sus. Produsul meu eșantion îl puteți vedea pe instagram – cutia goală că l-am folosit 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)