Review

Depigmentare: serurile de albire Equilibrium și Gerovital Luxury

“Tot e alb pe câmp, pe dealuri, împrejur, în depărtare,
Ca fantasme albe plopii înşiraţi se pierd în zare,[…]”

Cam așa ar trebui să arate și orașul în perioada aceasta sub fuiorul alb iernii. Dar e mai mult gri decât alb iar ”soarele rotund și palid” e cam acoperit de smog. Vestea bună că e perioada cea mai bună pentru albirea pielii și tratamentele antihiperpigmentare (melasmă). Nu că nu s-ar putea face vara, dar trebuie neapărat protecție SPF mare și ziua scurtă ajută ca expunerea UV să fie cât mai scurtă și ea. Bineînțeles, dacă aveți probleme de hiperpigmentare majore, cel mai bine ar fi să mergeți la dermatolog. Pentru pigmentări ușoare, cum am și eu, poți încerca produse de albire/brightening și acasă.

Eu am folosit în perioada aceasta două produse de albire de la Gerovital Luxury și de la Equilibrium.

Ambele sunt sub formă de ser, pentru că mi-am dorit o formulă mai concentrată, însă există și varianta cremă.

Serul de depigmentare cu vitamina C din gama Equilibrium a fost o surpriză grozavă, deoarece, concentrat fiind, se vede deja de la a doua utilizare o diferență. Tenul este mai uniform, petele ușoare nu se mai văd, îl pot folosi lejer de 3x/săptămână, de obicei, seara. Fiind ser, îmi place că intră ușor în piele, se absoarbe la fel și hidratează foarte bine, nu simt nevoia să mai adaug nimic în plus. Vitamina C oferă și elasticitate pielii, așa că mi se pare un produs nu doar de albire ci și antiage.

E 154 lei 100 ml și sună așa:

”Destinat zonelor cu pigmentație intensă, Serul Depigmentare conține ingredienți eficienți cu efect sinergic de decolorare a pielii, uniformizarea și redarea luminozității: vitamina C lipozomală, niacinamide, vitamina E.
  • Pentru față, gât și decolteu.
  • Gama profesională.
  • Testat dermatologic.”

Serul pentru albire din gama Gerovital Luxury este o formulă avansată, cu alpha arbutin, care e un ingredient de albire mai stabil și foarte bine tolerat de majoritatea tipurilor de piele și încă două formule active patentate. Desigur, fiind formulă de lux include si ce are serul Equilibrium, vitamina C și niacinamida. În afară de flacon și maniera de prezentare elegantă, îmi place și acest ser pentru că oferă o deschidere treptată, complet neinvazivă, deși nu atât de rapidă ca și serul de depigmentare Equilibrium.

E 194 lei 15 ml și sună așa:

”Ser pentru albire Gerovital Luxury este un produs cu acțiune forte, destinat persoanelor care, indiferent de vârstă, prezintă pete pigmentare, neuniformități de culoare, pistrui.

Conține ingredienți recunoscuți pentru eficiența acțiunii de decolorare a pielii:
  • alpha Arbutina – ingredient inhibitor al enzimei tirozinază;
  • Niacinamida și lipozomi cu Vitamina C – cu rol antioxidant și de iluminare a pielii;
  • DermaPep ™UL – complex peptidic multifuncțional pentru albire;
  • Neurophroline™ – ingredient inovator, obținut prin tehnologie verde, cu efecte pozitive asupra colorației și luminozității pielii.”

Îmi plac ambele seruri foarte mult, primul pentru textura și efect imediat și cantitate, al doilea pentru combinația din formulă care este wow. Găsiți variante de cremă pentru fiecare, Cremă depigmentare cu vitamina C aici și crema de albire Luxury aici.

Bineînțeles că produsele sunt cruelty free, chiar dacă nu scrie mare să-ți ia ochii. Când căutați produse de depigmentare, mai uitați-vă și la gama Derma Plus Premium Care, că există și acolo un produs. Avrea să știu dacă aveți probleme majore de hiperpigmentare, dacă ați apelat la dermatolog și dacă recomandați vreunul și ce produse de depigmentare mai folosiți. 🙂 Comments below 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)