Review

Gerovitav Equilibrium: masca de ochi și masca-cremă lift hidratantă

La capitolul îngrijire și antiageing este destul de dificil de triat discursul de marketing de realitatea științifică, dacă nu ești din domeniu, și ajungem să ne burdușim dulapul din baie cu tot felul de seruri și creme despre care sperăm să facă ce nu facem noi cu stilul de viață. Nu există nicio cremă și niciun ser care să repare ce stricăm prin stil de viață – mâncarea de proastă calitate, lipsită de principii nutritive și antioxidanți și bună doar la gust, ”confort food” pentru suflet care ne îmbătrânește corpul și creierul. Lipsa mișcării, care să pună în circulație sângele cu toate principiile nutritive care sunt precursori de elastică, colagen, acid hialuronic și altele necesare prevenției îmbătrânirii. Lipsa protecției solare, știind că UV este principalul factor de îmbătrânire al pielii, iar UVA sunt prezente tot timpul anului ș.a.

Nu există produse care să repare ce strici cu stilul de viață neglijent

Nu există produse care să înlocuiască stilul de viață, cum nu există pilulă și ceaiuri de slăbit. Dacă ți s-ar spune că cel mai important pas antiîmbătrânire pentru piele ar fi să te dai cu SPF, ar părea prea simplu. Pentru că nouă ne place senzaționalul, lucrurile complicate, scumpe, cu cât sunt mai costisitoare, cu atât ne simțim mai ”speșăl”. Iar industria cosmetică, la fel ca toate industriile, profită de neîncrederea noastră și de necesitatea de compensare și de a fi special și a ne da cu o cremă scumpă 1 dată pe an, când avem noi chef să acordăm mai mult timp îngrijirii. După care uităm de ea o vreme.

Adjuvante pentru o hidratare externă optimă – măștile

Deci, dragii mei, ceea ce facem în 24 h este baza – stil de viață sănătos și abia apoi adjuvantele. Iar acestea trebuie să fie câteva și bune. Orice cu preț astronomic îmi ridică semne de întrebare (nu referitor la calitate, ar cam trebui să fie bune la un preț ridicat, ci la cât de departe se forțează amortizarea și profitul), la fel și cele mai ieftine creme. Azi am ales două măști de față pe care le folosesc deja de ceva timp, de cand am scris postarea cu măștile și pe care eu le consider grozave. Vin din gama Gerovital Equilibirum, Masca pentru ochi și masca Cremă Lift Hidratantă.

Este prima dată când folosesc un produs diferit pentru zona sensibilă a ochilor, în general eu mai întindeam masca de față prin apropiere și era ok. Acum însă am făcut-o cu mai mare încredere, știind că e formulat special pentru zona ochilor, așa că am folosit ambele măști mereu, în același timp. Consistența de cremă e similară la ambele, albă, fără miros. Cea de ochi vine în flacon cu pompiță, cea de față în flacon normal. Masca cremă se aplică într-un strat generos, și se lasă 10-15 minute, zic ei, eu las măcar 20 minute. Pielea absoarbe atâta cât are nevoie și la mine, de obicei, se absoarbe cam de tot, în special în zile în care mă deshidratez cu cafea, ceaiuri (diuretice, verde, negru etc) sau îmi e foarte cald. Aplic nu doar pe ten, ci și pe gât și decolteu, așa că înainte de a face operațiunea asta, puneți-vă un capot ca să vă fie mai ușor cu V-ul decolteului și la îndepărtarea măștii, când trebuie să o spălați jos.

Îmi plac foarte mult aceste două măști cremă, mi se pare că penetrează mai binișor decât cremele și serumurile și oferă un foaaarte ușor lift imediat. Și efectul de botox-like al cremei de ochi se simte, ceea ce este bine pentru ca atenuarea ridurilor fine de expresie să dureze măcar ceva timp după ce ai îndepărtat resturile măștii.

Ingrediente mască ochi:

Escina are o puternică acțiune de stimulare a microcirculației și de modificare a permeabilității capilare, ceea ce duce la imbunatatirea aspectului pielii din jurul ochilor (închipuiți-vă dacă faceți și sport și stimulați microciculația și așa).
Acidul Hialuronic asigură epidermei nivelul optim de hidratare.
Gatuline Expression și Zanthalene au acțiune Botox-like asupra ridurilor (priceless, îl ador).
Uleiul de avocado, uleiul de jojoba, uleiul de soia şi untul de cacao aduc un aport de substante nutritive necesare epidermei din jurul ochilor.
Vitamina A este unul dintre cei mai puternici şi eficienţi antioxidanţi naturali cunoscuţi.

Ingrediente mscă cremă lift hidratantă:

Acidul Hialuronic asigură un bun echilibru între rezervele naturale de apă din derm şi pierderile transepidermale zilnice de apă; crește gradul de hidratare şi tonusul pielii.
Complexul de uleiuri naturale (soia, avocado, squalane, unt shea) asigură tenului matur nivelul optim de nutriţie şi hidratare, necesare refacerii startului cornos, restaurează bariera hidro-lipidică de protecţie și redă supleţea pielii. Sepilift DPHP® este un aminoacid vectorizat prin combinarea cu acidul palmitic, care asigură pe lângă o hidratare de durată a pielii, o corectare a liniilor fine și a ridurilor și o tonifiere a țesuturilor.
Juvinity® întârzie îmbătrânirea nucleului celular, asigură respirația optimă a celulelor, revigorează metabolismul și replicarea celulelor, reactivează sinteza componenților majori ai dermului și reduce vizibil semnele îmbătrânirii pielii.

Parabenii nu sunt o problema – știu, și eu îi evitam într-o vreme, dar m-am documentat mai bine și cred că isteria ”fără parabeni” e tot o găselniță de marketing. Parabenii sunt conservanți necesari să țină mediul microbiologic sub control și nu este nicio dovadă științifică despre vreun efect negativ al acestora asupra sănătății. Dacă vreți detalii, găsiți aici în jurnalul de dermatologie informații science based și închei cu faptul că parabenii sunt decretați nonalergenul anului 2019 de către American Contact Dermatitis Society (ACDS) și că ar trebui să ne agităm mai degrabă pentru prostiile pe care le băgăm în gură decât pentru niște amărâți de conservanți puși pe piele.

Sunt două măști care au un big like din partea mea și pe care vi le recomand și vouă dacă vi se potrivește tipului de ten (cred că normal cu tendință de uscare sau chiar uscat sau matur), vouă, cadou celor dragi etc.

Foto: zero filtre, lumina naturala.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)