Lifestyle

Untold – festivalul verde

E deja o lună de când ne chinuim să implementăm colectarea selectivă la Cluj, iar eu m-am antrenat deja de luni bune în a colecta măcar plasticul separat, și a-l duce la containerele special amenajate. Este clar că mai avem de așteptat ceva până vom avea condiții optime de reciclare, și aici mă refer la amplasarea de tomberoane și containere pe tot locul, să nu trebuiască să mergi în honolulu cu deșeurile. Mă rog, inițiativa există, doritori de implementare la fel, mai trebuie timp de perfecționare.

Azi, la conferința de presă Untold s-au trecut în revistă toate aspectele importante ce țin de buna desfășurare a ediției aniversare – 5 ani de Untold. Se vor amplasa puncte medicale de prim ajutor avansat în plus și în zona parcului, și, la nevoie, la Opera Maghiară (în total, 3 spitale mobile și 3 puncte de prim ajutor). Securitatea va fi asigurată de Poliția Română împreună cu Jandarmeria, atât în festival cât și în oraș. Faptul că se concentrează o serie de forțe de ordine în cadrul și în afara Untold nu înseamnă că în rest județul nu va fi deservit cum trebuie.

Farfurii din compost

Unul din aspectele care m-au bucurat referitor la reciclare, e campania Show you can, derulată împreună cu partenerul principal Ursus și cu sprijinul Parlamentului European. Long story short: nu vor mai exista pahare de plastic, farfuriile vor fi și ele din material compostabil, se vor amplasa containere de reciclare pentru aluminiu (pentru dozele de bere). Cred că mai avem puțin, și se va face ca prin alte meleaguri: vei avea un pahar, și pe acela o să-l folosești la tot ce dorești să bei 😀

Vezi detalii despre Show You Can pe Clujul Cultural.

Untold a refăcut spațiul verde din zona Parcului anul trecut, semănând cu iarbă, acum trece la treburi serioase legate de mediu, reciclarea.

Aer condiționat la pediatrie

Un alt aspect care m-a impresionat pozitiv este dotarea cu aer condiționat a secțiilor de pediatrie, unde erau până de curând niște condiții greu suportabile mai ales vara, cu temperaturi cu 10 grade peste cât se măsoară afară, în condițiile în care sunt internați copii cu probleme grave, de exemplu, în pregătirea preoperatorie nu ai voie să administrezi apă sau mâncare, iar pentru a fi mai ușor de suportat pentru micuți, temperaturile trebuie să fie corespunzătoare.

Mai multe informații puteți afla și de pe Ziua de Cluj. Eu revin cu Untold Stories, cum v-am obișnuit și anii trecuți 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)