Review

Seria anticelulită: make peace with “the enemy”

Drumul spre acceptarea de sine implică grijă. Mediul în care trăim e, în sine, proinflamator, prin stresul oxidativ. Nu ne miră că asigură o inflamație bazală, iar celulita este una din consecințe – și nici măcar cea mai importantă. Stresul oxidativ ne înconjoară la fiecare pas, fie că e din surse exterioare, ale mediului modern (noxe, fum de țigară, radiații ionizante etc), fie interioare, cu cap de listă, stresul psihoemoțional. Iată câteva aspecte practice pe care le poți face:

(Prima parte aici)

  • înlătură stresul oxidativ din viața ta – e proinflamator! Chiar dacă locuiești la oraș, la bloc (cu câte o antenă bonus prin apropiere), în noxe, chiar dacă lucrezi în clădiri de birouri, la lumini artificiale, ca șoriceii de laborator, poți să îmbunătățești aspectul acesta. Compensează cu ieșiri în natură – caută pe facebook grupuri de drumeții, pentru că simplul contact cu natura este antioxidant (prin ionizarea negativă, dar n-o să te bag acum în ceață). Go zen into the nature! Eu abia aștept să se încălzească Tarnița, să mă scufund în apă și să mă încarc cu energia Pământului. În 30 de minute ești alt om.
  • fă mai multe lucruri care îți plac! tot lumea modernă ne înconjoară de trebuie x, trebuie y, și nu mai avem timp pentru ceea ce ne place și ne relaxează. Mie-mi place să conduc singură fără o țintă anume și să fac sport.
  • fă mișcare! – celulita nu stă pe un mușchi activ, bine irigat, bine detoxificat. Activitatea fizică are efect antiinflamator dacă e făcută moderat – în sensul nu activitate de performanță.
  • bea apă! – nu foarte multă, dar suficientă. Cam 0.30 ml/kgc. Apa este cel mai potrivit lichid, nu exagera cu diuretice, că îți poate dăuna.
  • mănâncă verdețuri – har domnului – e sezonul!
  • mergi la masaj – este ok să îți faci tu, zilnic, câte puțin, cu o cremă bună. Mie îmi plac mult cremele anticelulitice de la Gerovital. Le găsești online, pe cele pentru utilizare acasă.  Dar un masaj profesionist, realizat cu regularitate, nu are comparație. Îți ofer o ședință gratuită (dacă ești din Cluj), prin amabilitatea Farmec – la al lor Atelier de Frumusețe. Da, la salonul Farmec. Crema profesională pe care o iubesc eu și cu care merg la masaj profesional este cea din gama Equilibrium. Zorește-ți maseur-ul sau maseuza să o folosească 🙂

Ce îmi place mie la crema anticelulitică Equilibrium este că se poate masa mult, cu o cantitate mică, este perfectă pentru masaj. Ca atare, e economică, și eficientă, se simte că lucrează. Nu este termogenică. Ah, am uitat că îți spusesem de o ședință de masaj anticelulitic.  Dacă ești din Cluj (îmi cer scuze cititoarelor din țară, pregătesc altceva, frumos, și pentru voi), îți ofer cadou o ședință de masaj anticelulitic la Atelierul de frumusețe Farmec. Lasă-mi jos, un comentariu cu ”Mă interesează” + userul cu care mă urmărești pe Instagram, iar eu o să extrag, random, căștigătoarea, vineri seara, în jurul orei 21.00. Tot ce trebuie să faci e să mă urmărești pe Insta și să fii atentă la Instastories, pentru că acolo voi anunța câștigătoarea 🙂 Hai, oferă-ți un mic răsfăț 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)