Review

Celulită pandemică

Ziua Femeii este în fiecare zi, dar dacă avem nevoie de o zi sau o lună ”a femeii” să ne amintim de asta – fie 🙂 Îngrijirea exterioară este la fel de importantă ca grija interioară, iar azi mă refer la un aspect anume: celulita pandemică.

E aproximativ un an de când s-a declarat pandemia, iar încercările de viață activă și mâncat mai sănătos a omenirii au eșuat lamentabil pe fondul restricțiilor și a stresului. Și e firesc. De un an încercăm cu toții să ne regăsim echilibrul, cu su fără succes, în această nouă realitate. Iar starea de disconfort poate fi sporită de kilogramele în plus și neplăcerile aferente.

De exemplu, celulita. Voi știți că mie nu îmi plac exagerările și că celulita e o normalitate, afectează majoritatea populației feminine și, recent, și adolescentele și pe unii bărbați. Însă agravarea ei ne spune ceva despre inflamația din întregul organism și e un moment bun să luăm măsuri, nu doar înainte de sezonul cald, ci pentru prevenția problemelor de sănătate pe fond inflamator. Știți deja că celulita e produsul unui mix de factori ereditari și de stil de viață, dar 70-90% de stil de viață.

Iar ”celulita pandemică” este stilul de viață defectuos la superlativ din ultimul an. Și, dacă nu a fost cumva deja, acum e și ea pandemică.

Vezi portofoliul de produse anticelulită Cosmetic Plant.

Alimentația. Auzim pe toate gardurile de ”alimentație echilibrată”, însă, din experiența mea de dietetician, puțină lume știe ce înseamnă și cum să o încorporeze ca o normalitate alimentară. Primul semn al unei alimentații echilibrate este greutatea corporală normală și o compoziție corporală (masă-musculară-țesut adipos) optimă. Desigur, există focus antiinflamator, astfel încât să facem și dietoterapie anticelulită.

Scapă de grăsimea în plus. Grăsimea este ea în sine un țesut secretor de produși inflamatori, și poți avea celulită pronunțată chiar dacă nu ești cu supragreutate. Ai auzit conceptul de ”slabă-grasă”. Ei bine, deși nu sună prea bine, el se referă la persoanele care arată normoponderal, însă n-au un raport masă-musculară-țesut adipos prea grozav. Pe fondul pandemiei, al alimentației de confort și a sedentarismului, au tonusul muscular foarte scăzut și un procent de țesut adipos mai mare decât e optim pentru aceștia. De aceea vedem celulită și la femei normoponderale sau ”slabe”.

Hidratare optimă. Stând acasă poate uităm de rutina de la birou cu paharul pe masă, iar detoxifierea naturală a organsimului are nevoie de suficiente lichide. Bazează-te pe apă, supe, ciorbe și ceaiuri neîndulcite, evită băuturile carbogazoase și consumă rar alte calorii lichide, cum sunt fresh-urile.

Exercițiul fizic. Sedentarismul s-a accentuat în ultimul an. Fără o viață activă, să vă imaginați că țesuturile noastre sunt ”stătute” și ”băltite” – mediu propice pentru inflamație. Pandemia nu numai că a stricat încercările noastre pentru o viață activă, ba chiar a agravat problema sedentarismului. Este nevoie de un efort conștient pentru a ne găsi noi strategii de a face exericițiu fizic – de la incinta propriei locuințe la aer liber sau sălile de sport în orele mai puțin aglomerate. Exercițiul fizic ”pompează” sistemul nostru limfatic și drenarea sa, sprijinin detoxifierea naturală și fiziologică a corpului.

Procedurile cosmetice sunt și ele binevenite putând face diferența și grăbind ameliorarea celulitei. Celulita este o problemă multifactorială, așa că rezultatele optime le obținem acționând pe toate planurile – alimentație, mișcare, masaj și un produs bun care să ne ajute la asta. Putem folosi o cremă anticelulită ca pe momentul nostru de răsfăț, în timp ce suntem la masaj sau să ne rezervăm timp să ne ocupăm personal de corpul nostru.

Te invit să încerci câteva din minunatele produse anticelulită din portofoliul Cosmetic Plant, unde beneficiezi de cod de reducere SIGINA20 la orice comandă peste 100 lei. Dacă deja le cunoști și le iubești, lasă-mi un comentariu să-mi spui care îți place mai mult.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)