Review

Douglas Fizz Palette review – colouring winter

N-au fost demult atâtea grade sub minus ca azi, lăsând străzile golașe de trecători chiar și la orele amiezii. Lângă un litru de ceai fierbinte ayurvedic, cu puternică aromă de cuișoare, mă gândesc să aduc puțină culoare în iarna asta gri și ascuțită.

De Crăciun am primit paleta FIZZ, de la Douglas, cadou. A trecut ceva timp de când n-am mai avut culorii vii în palete, pentru că Naked3 îmi satisface nevoile cromatice din această perioadă, adică mai potolite. Știți că acum 4-5-6 ani, mă pasiona tot ce era viu colorat. Ei, nici acum nu-mi displac, dar au trecut într-un plan secund.

FIZZ Palette by Douglas este o paletă complexă, conținând farduri de pleoape, rujuri, farduri de obraz și pudre compacte, un mini-rimel și aplicatoare pentru toate cele enumerate. Încă nu mi-am dat seama dacă acele culori-cremă din sectorul rimelului sunt farduri de pleoape cremă sau baze colorate de pleoape, dar cred că mai degrabă sunt fard cremă.

Cel mai intens folosit ”etaj” al paletei este cel cu fardurile normale. Reînvăț cum e să porți culorile tari și le temperez amestecându-le unele cu altele, dar și pentru a obține nuanțe noi. Știți? Ca pe acuarele! Doar că trebuie să fii atentă să amesteci aceleași culori, în aceeași măsură pentru ambele pleoape. Al doilea cel mai folosit ”etaj” este paleta de rujuri. Ca și fardurile, însumează 16 nuanțe și sunt superbe. Utilizez doar culorile reci, pentru că sunt albă, mi se pare că tot ce e cald mă face mult prea palidă. Așa că în această paletă îți poți găsi culori pe gustul tău fie că ești albă, fie că ești brună. Și culorile de fard și rujurile sunt cu pigmentare medie. Nu foarte rezistente, ca la rujurile obișnuite.

Paleta de farduri de obraz am folosit-o mai rar. Are și pudre – pudra mai deschisă cu culorile mai reci e pentru ten mai deschis, cealaltă, cu culorile de fard de obraz mai calde, sunt pentru tenuri mai măslinii.

Mini-rimelul l-am folosit în călătorie, este foarte util, ca să nu mai cari rimelul obișnuit, și se comportă ok. Pentru mine, toate rimelurile sunt la fel, în afară de câteva, overmentioned years ago. Dintre aplicatoare, am utilizat burețelul de aplicat fardul, cu o oarecare stângăcie, deoarece sunt obișnuită cu pensulele de machiaj. Este ok, dar tot folosesc pensula de blending pentru uniformizare. Aplicatorul de ruj nu îmi place deloc. Pensulița este aspră, nu poți face mare lucru cu ea. Prefer să întind rujul cu buricul degetului, dacă nu am la îndemână o pensulă de ruj ca lumea. E în regulă și aplicarea cu degetul, mai ales dacă ai un creion contur la tine.

Overall, este o paletă utilă, mai ales dacă mergi undeva. Îți mai trebuie doar fond de ten cu tine și un tuș, și gata. E la fel de bulky ca o trusă, dar măcar le ai pe toate acolo mereu. Ce îmi place e că am văzut că e accesibilă ca și preț. Este 65 de lei, iar pentru banii aceștia calitatea este ok. Nu este vreun Too faced sau naked, dar este okeiș, mulțumitoare. Nu îmi prea place felul în care se deschide. Faptul că nu se desfac lunecând în lateral, cum am văzut la palete similare Douglas, tot rotunde, face dificil să folosesc mai multe palete din ea, în același timp. Trebuie să le deschizi pe rând… Iarăși, faptul că e bulky mă face să nu o iau mereu pe ea când plec de acasă, deoarece la fel de grea este și trusa. Le alternez, în funcție de chef.

Ca și apariție, este elegantă și face impresie bună ca și cadou, dar, personal, cred că aș cumpăra-o mult mai repejor dacă ar fi doar pe culori reci sau doar pe culori calde. Până la urmă, aproape jumătate va rămâne nefolosită, pentru că nici la vară n-o să fiu mai bronzată, deoarece mă protejez de UV astea proageing. Așa că, după ce termin culorile reci, probabil va merge la cineva mai morena 🙂

P.S. Nu știu dacă mi s-a părut, dar fardurile albăstrui mi-au dat o senzație mentolată pe pleoape. Să fie paleta de farduri … mentolată? Să îmi spuneți dacă încercat-o și ați constatat asta.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)