Review

Hidratare – It’s in your hands

Vrei și tu tinerețe fără bătrânețe și viață fără de riduri? Există intervenții la diferite niveluri în antiage: lifestyle în general, anumite suplimente speciale orale (not mentioned here), tratamente de estetică și dermatoestetică – la toate nivelurile, de la cosmetician, la dermatolog-estetician și chirurg estetician. Și mai este îngrijirea de acasă.

Hidratarea este sfântă, dacă vrei să nu te stafidești. Așa că nu te mai uita după cine știe ce avioane de formule, caută unele care fac totul să îți hidrateze pielea. Și după ce-ai găsit formula magică, imaginează-ți că nu face nicio magie dacă nu ai grijă la următoarele lucruri:

Soluția antiage cea mai eficientă

Știu că ați mai auzit la mine, și probabil că mă repet, dar cea mai ieftină și sănătoasă modalitate de a-ți menține tenul (pielea, corpul) tânăr este exercițiul fizic. Să fii în mișcare e ok, dar de 2-3x/săptămână un exercițiu fizic intens – alergare, cycling, cardio, în general, îți deschide toate-toate capilarele, cele mai mici vasuțe de sânge, și permite fluxului sanguin să aducă toți nutrienții necesari sintezei de colagen, elastină și ce mai ai nevoie ca tenul să fie tânăr și frumos ”de la mama natură”. Desigur, hidratarea trebuie sî fie corespunzătoare – bea suficientă apă, ca reacțiile biochimice să aibă loc optim în straturile pielii tale. Chiar dacă bei suficientă apă, se prea poate să îți simți, totuși, pielea uscată: hrana trebuie să fie variată și echilibrată, evită să consumi produse de slăbit (ceaiuri, pastile, substanțe care elimină grăsimile), pentru că te vor deshidrata și mai mult. De exemplu, fibrele sau produsele care înhibă absorbția grăsimilor, îți pot aduce mari daune. Multe dintre vitaminele pielii au structură grăsoasă și se absorb optim în prezența grăsimilor. Una din ele e vitamina A. Eu fac cure periodice cu A-Beta-CarE, un complex minunat cu betacaroten, vitamina E și seleniu. Îți simți pielea mai moale și hidratată deja din 2, 3-a zi de administrare. Un alt produs care întinerește din interior este gelul de Aloe Vera, cam 150 ml o dată + suficientă apă.  Revenind la mișcare, alergarea constantă tip maraton activează genele longevității. How cool is that?

Anti-ageing – salon și acasă

Aș vrea să încep cu îngrijirea de la salon. Nu m-am întins încă la proceduri la dermatolog-estetician sau la dr Onoe, pentru că încă nu cred că sunt necesare. Procedura mea preferată de hidratare este tratamentul cu oxigen hiperbaric DermaOxy, de la Studio Jolie. Am încercat tratamentul cu jet de origen sub presiune în 2015 pentru prima oară (v-am povestit aici), și de atunci, n-am mai renunțat la el. După curățarea prealabilă a tenului, și ”baia” de acid hialuronic cu jet de oxigen, parcă-ți simți tenul plesnind de hidratare, ca o piersică rumenă. Pentru îngrijirea de acasă, Ada de la Studio Jolie vă poate recomanda cremele DermaOxy, acum cu ambalaj și flacoane schimbate. Conturul de ochi, crema de zi și mai ales crema de noapte sunt tot ce aveți nevoie pentru e menține efectul oricum destul de durabil al tratamentului cu oxigen hiperbaric.

dermaoxy-creme-7 dermaoxy-creme-2 dermaoxy-creme-6 dermaoxy-creme-3 dermaoxy-creme-8 dermaoxy-creme-4 dermaoxy-creme-5 dermaoxy-creme-9 dermaoxy-creme-1Acasă, folosesc Dermaoxy și produsele Princess. Dacă e să alegem o vedetă a gamei Princess, n-ar fi una, ar fi două: crema de noapte din noua gamă și, întotdeauna, măștile Princess cu acid hialuronic. Despre Princess și Proglyme v-am vorbit aici

După cum vedeți, sunt o împătimită a acidului hialuronic. Nu doar în mărirea buzelor, ci în majoritatea produselor de hidratare pe care le am și pe care vi le recomand cu mare încredere, acidul hialuronic este Marele Hidratant. Poate că o să auziți tot felul de cârcoteli cu privire la utilizare – produsele de îngrijire sunt extrem de importante, deși rămân la nivel topic și păstrează tenul proaspăt și hidratat, n-au altă pretenție. Mi se pare că, la 30 de ani, nu crezi în povești cu pești că o cremă singură, e soluția tinereții veșnice. Asta nu înseamnă că nu merită să investești într-o cremă bună și o mască excelentă. Desigur, nu întotdeauna ce e foarte scump își justifică neapărat prețul, dar cu siguranță ceva foarte bun nu e niciodată foarte ieftin.

Vorbind de game mai accesibile: fiolele de colagen și elastină și fiolele de acid hialuronic Farmec (Aslavital, respectiv, Gerovital). Mărturisesc că preferatele mele sunt cele cu AH, și sunt comparabile cu produse de top din industria beauty-antiage. Nu degeaba este numărul 1 în România, oricât ar fi de promovat de companie, până la urmă, cumpărătorii îl cumpără pentru că e bun. Prețul e mediu (să nu uităm că nici fiolele nu conțin nu știu cât produs, dacă ar fi un borcănel, probabil ar fi la fel de costisitor ca Princess), deci poți să-ți faci un cadou din când în când. Chiar dacă nu ai noțiuni de derma, review-urile te pot ajuta să îți faci o idee despre eficiența produsului. Cred că prea puțini ar zice ”whoa, ce tare e”, dacă, de fapt, it sucked. Veștile proaste circulă repede.

Tot la capitolul accesibil, mi-a revenit în atenție, de curând, un ser Gerovital din gama Profesional, care am văzut că v-a stârnit curiozitatea și pe care nu îl prea găsiți decât în magazinele Farmec. Sticluța are 10 ml și costă în jur de 14 lei – un chilipir, ai zice, ce poate să facă bun. Atrag atenția că este 10 ml. Dacă era 50 de ml, probabil nu cobora sub 50 lei. E adorabil, e incolor, are consistență aproasă și intră imediat în piele. Eu îl folosesc pe față, gât și piept, oferă o senzație de hidratare grozavă. Se găsește în magazinele Farmec.

ser-hidratant-gerovital-profesional-5 ser-hidratant-gerovital-profesional-1 ser-hidratant-gerovital-profesional-2 ser-hidratant-gerovital-profesional-3 ser-hidratant-gerovital-profesional-4 ser-hidratant-gerovital-profesional-6

Ca o concluzie, rutina mea actuală: Dermaoxy, terapie cu oxigen hiperbaric la salon Studio Jolie (frecvență la recomandarea Adei), mască Princess cu AH 1 dată la 1-2 săptămâni (mai ales când sunt nedormită și trebuie să arăt bine), zilnic – fiolele cu AH/colagen, serul hidratant Gerovital Profesional, cremele Dermaoxy.

P.S. Pentru produsele Forever Living Products, dacă vreți să vă faceți cont să le luați cu discount, vă inscrieți online prin mine aici: numărul meu de identificare este 400 000 061 091. Totodată, pentru că am experiență de peste 10 ani cu ele, vă pot spune și ce e ok, și ce nu e ok de acolo. 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)