Lifestyle

Strawberries (Un)Dream

Înainte de-al cunoaște pe C., nu-mi imaginam că poate să existe cineva pe această planetă care să nu fie înnebunit după căpșuni. Și, în general, fructe de sezon. Poate pentru că provin dintre tagma pofiticioșilor, pentru care mofturile și ”intoleranțele” sunt ”astrofizică”. De-a lungul vieții, când auzeam de vreo persoană alergică la căpșuni, simțeam cum înrâurește compasiunea în toată ființa mea, concomitent cu o țâșnitoare de recunoștință că nu sunt supusă unei cazne atât de nedrepte, să-mi fie poftă și să nu pot mânca, după ce că e așa scurt sezonul. Să mai fi menționat că sezonul meu se prelungea mișelește cu căpșunii târzii de la munte de la Dorna, mi s-ar fi părut un gest crud.

Timpul a trecut și, spre fericirea mea, globalizarea ne pune-n congelator și căpșuni congelate la discreție, deci nu trebuie să te mai agăți de sezonul de căpșuni ca de sfintele moaște (off turning comparație, dar ați prins ideea). În prima primăvară împreună, mă prezint, cu entuziasm, în fața lui C. cu bolul de căpșuni. Nu vă pot descrie dezinteresul complet cu care s-a uitat la delicatesele pistruiate, cu șepcuță, pe care le-am halit apoi singură – pe toate, fără urmă de remușcări. Auzi acolo… nu îi plac căpșunile… scandalos…

philips avance (8)

Azi sunt un ”pofticios educat”, și pentru că și el e un mofturos educat, este de acord să aibă parte de beneficiile căpșunilor dacă le are ”ascunse” pe undeva. Preferabil, pe o tartă la cuptor, dar cum cu vitaminele și enzimele știe și el că nu se poate, am căzut de acord rațional că Philips Avance e soluția perfectă la problemele noastre de cuplu: dă pe gât orice buvabil, dacă pun eu eticheta ”sănătos”. Păstrăm și fibrele – condiția mea, avem și măr, și sfeclă – condiția lui. Recunosc, a fost o combinație la care proporțiile sunt cruciale, dar din fericire, le-am nimerit. Am presat la rece măr (cu fibre cu tot), am presat la rece sfecla (cu fibra cu tot) — puțin și.. căpșuni!

philips avance (7) philips avance (6)

Dacă vrei să impresionezi din prima, mai bine te bazezi pe broșura Philips, care vine împreună cu acest storcător cu presare la rece, unde ai o varietate de combinații, care de care mai exotice: cu ghimbir, cu oleaginoase (will do that), cu tot felul de ingrediente pe care ar fi bine să nu le încerci singură, ci să mergi pe formula sugerată pentru succes garantat. Ne-am înțeles: e nevoie de o infuzie mai concentrată de nutrienți din ceva ce nu-ți place? Presează la rece împreună cu altceva, care-ți place. Fiecare sezon are alimente-vedetă cu proprietăți pe care e păcat să le ratezi.

Ca extratips, daca tot este foarte cald: pentru calorii mai puține, stoarce la Philips lebeniță cu căpșuni și dublează cu apă, ca să scazi cantitatea de zaharuri. Adaugă câteva cuburi de gheață și răcorește-te!

Vezi mai multe despre în The juicing beauty și Verde crud

philips avance (5) philips avance (4) philips avance (3)

Pics by Francisc philips avance (2)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)