Noul meu ondulator n-a intrat la modul vizibil pe wishlist-ul pentru anul acesta, însă mă gândeam la el de când a apărut pe piață și uite că a ajuns la mine. Haideți să vă introduc tehnologia care stă la baza produsului. Philips ProCare HP8619 promite să protejeze părul în cel mai delicat mod şi conferind, în afară de un păr strălucitor, şi un păr sănătos, eliminând riscul de ardere accidentală a mâinilor în timpul coafatului.
În acest scop, Philips a dotat ondulatorul conic cu un înveliș de catifea, menit să protejeze mâinile de arderile accidentale și, totdată, să protejeze mai bine părul de stresul termic. În plus, șuvița nu alunecă de pe con. O altă protecție a noului ondulator conic de la Philips o reprezintă Indicatorul unic Curl Ready care te anunță când bucla este gata prin emiterea unei alerte sonore. Butonul se apasă manual după ce ai rulat șuvița și, în decurs de câteva secunde, semnalul sonor te anunță că șuvița e gata. Depinzând de temperatura setată și de cât de strânsă vrei să fie bucla, poți apăsa o dată sau de două ori butonul indicator, iar ondulatorul selectează automat durata de coafare, de la 5 la 10 secunde pentru fiecare șuviță de păr. Astfel eviți să ții bucla inutil la temperatură înaltă.
Tamburul conic are dimensiuni de la 13mm (vârful) la 25mm (baza) și ajutându-te să dai buclelor un aspect natural. Apoi, timpul de încălzire de 45 de secunde, cablul de alimentare cu articulaţie, suportul integrat pentru aşezare, oprirea automată dupa 60 de minute, toate aceste caracteristici fac din noul ondulator conic ușor de folosit și mai sigur. Mi s-a întâmplat să îmi uit ustensilele în priză și să plec mult timp de acasă, așa că acest lucru îmi sună liniștitor!
Ce temperatură folosim: 160°C pentru păr subțire, 170-180°C pentru păr normal și 190-200°C pentru păr gros. Deși am firul gros și iau șuvițe cam de 3 cm grosime, temperatura de 170 de grade mi se pare perfectă – vezi video, mii de mulțumiri 313.ro pentru video și montaj – singură nu m-aș fi descurcat așa de bine! (vă sugerez să vizualizați video-ul pe youtube, că se vede mai bine).
Ce cred eu: că în raportul calitate-preț calitatea primează, cel puțin privind protecția părului. Sunt curioasă care va fi durata de viață a ondulatorului. Produsul costă aproximativ 210 lei pe emag (vezi aici). Fiind foarte uscat, ultimul lucru de care are nevoie părul meu e stresul termic. De când folosesc ondulatorul (îl am deja de la începutul lui februarie și l-am utilizat de mai multe ori), nu mi-am ars deloc părul, ceea ce mă încântă peste măsură. Desigur, păstrez rutina de îngrijire normală a părului, cu serul hidratant termoprotector Gerovital (mi-am cumpărat deja al 5-lea flacon), dar faptul că pot să îmi fac bucle când vreau eu, fără să-mi fie groază că le ard, e o ușurare.
Câteva tips-uri pentru voi:
Cu cât șuvița este mai subțire, cu atât bucla va fi mai strânsă.
Pentru o coafură cu aspect modern, începe bucla de la nivelul pomeților și lasă câțiva centrimetri de la vârf neondulați.
Poți da volum părului cu ajutorul ondulatorului Philips. Ține o șuviță de păr la un unghi de 90 grade față de scalp. Pune tamburul ondulatorului la 1 cm distanță deasupra rădăcinilor (încearcă să nu atingi scalpul) și așază șuvița de păr pe cel mai lat capăt al tamburului.
Dacă părul tău este ondulat în mod natural utilizează ondulatorul doar pentru câteva șuvițe din partea de sus, pentru a accentua de jur împrejur buclele.
După ce ai terminat de coafat, lasă buclele să se răcească complet înainte de a le peria (cu o perie moale sau cu degetele).
Pentru bucle bine definite, nu peria părul după ondulare. Pentru un păr cu aspect ondulat, voluminos, poți peria ușor buclele cu o perie cu peri naturali. Periază mai întâi vârfurile și avansează spre rădăcini.
Desigur, mi-am făcut de cap cu ondulatorul și pe părul scurt. Prima candidată a fost mama mea, căreia i-am realizat niște bucle fresh, cu aspect tineresc. Apoi, ne-am distrat ca între fete, cu una din cele mai sweet domnișoare cunoscute în ultima vreme 🙂
Comments (5)
Îmi place foarte mult cum ies buclele cu ondulatorul Philips. Cu siguranță o să-mi iau și eu 🙂
@Andera, ies foarte misto. Poti sa faci mai mult volum ondulandu-le de mai sus sau poti sa le dai un touch vintage ondulandu-le de la jumatate in jos 🙂
Arata foarte bine buclele in video facut! Te avantajeaza stilul de ondulare a parului!
Nici nu am mai vazut acest ondulator pana acum 😀 Mi se pare super buna ideea invelisului. Mi se face pielea de gaina cand ma gandesc de cate ori m-am ars la degete, si mai rau, cate fete s-au ars saracele din neatentie pe fata :-|. Ce imi place la el este faptul ca din cate am vazut si in filmulet, nu aluneca suvita pe ondulator. Am un ondulator conic, si de fiecare data cand il folosesc suvitele au tendinta sa alunce inspre partea mai subtire, si… de multe ori vreau nu vreau ma trezesc ca am afro :-))
Dalia, nu aluneca absolut deloc pe asta, acolo stau unde le pui 🙂