Review

Cele mai bune tușuri de pleoape

Folosesc tușul de pleoape de aproape 20 de ani. Când eram în gimnaziu, a fost primul produs de makeup care mi-a captat interesul, și, de atunci, niciun machiaj nu mai are sens fără el. Pe când învăța Lana del Rey să se machieze, eram deja maestră în a trasa codițe neșovăielnice 😀 – la dreptul cu dreapta, la stângul cu stânga (nu știu cum am devenit ambidextră, dar doar la tuș se-ntâmplă). Nu îmi ies perfecte decât dacă mă grâbesc maxim, dar în rest pot să spun că codița de tuș mă definește până-n pânzele albe. Așa că vă dați seama că am încercat tot felul de produse, în căutarea tușului perfect: negrul să fie negru, să se usuce rapid și să reziste bine, că n-am vreme să stau pe la băi să mă retușez.

Chenman-Fluidline-Blacktrack_-300

Dintre toate tușurile încercate de mine, tușul Mac Black Track este, de departe, câștigătorului titlului de cel mai bun tuș de pleoape. Fiind destinat uzului profesional, este în borcănel și este musai să fie aplicat cu pensuliță de makeup. Negrul e destul de negru (zic asta pentru că, de curând, am încercat la standul Inglot tușul lor înb cutiuță și, ori mi s-a părut mie, ori chiar e negru-tăciune acela, dar cum încă nu mi-am format o părere finală nu știu să vă spun exact), mulțumitor pentru mine, se usucă rapid pe pleopă și are o rezistență de invidiat. Mi s-a întâmplat nu o dată să adorm în timpul zilei machiată, să ajung la sală fără să apuc să mă demachiez și nu s-a mișcat deloc, rămâne în stare perfectă. Ceva ce v-am mai spus deja este că nu se usucă în borcănel. Oricum, nu forțați nota și, când îl utilizați, îl puneți cu capul în jos pe o suprafață netedă. Este minunat. Singurul neajuns este că nu îl pot lua în călătorii, că pierd vremea cu spălatul pensulei de machiaj, cam ăsta e singurul inconvenient. Desigur, nu suficient de puternic încât să mă facă să renunț la el.

1097-thickbox_default

 

Al doilea tuș bun este cel de la Melkior, Liquid Eyeliner. Și despre acesta v-am mai spus. Acesta este ușor de luat în deplasare, și cu pensulița sa poți face o aplicare rafinată, perfectă, a tușului pe pleoapă. Negrul este negru, singurul ”năcaz” e că nu e rezistent la transfer. Deci dacă râzi cu lacrimi, ca mine, sau plângi (unless plângi cu lacrimi de crocodil), uită de machiajul tău perfect. Sau când te prinde ploaia.

Tușul Mac tocmai s-a terminat și aștept să revină pe stocul de la Cluj – până în prezent am consumat 4 borcănele (vezi aici) și nici măcar ultima urmă de tuș nu s-a uscat în borcănel, ci a putut fi utilizabilă. Tușul Liquid Eyeliner este la nr 3 la mine-n trusă, și urmează să mai iau unul pe trusa de călătorii. Următoarea evaluare amănunțită se îndreaptă către Inglot, dar o să vă țin la curent cu părerea mea sinceră despre ele. Btw, atât Inglor cât și Melkior sunt la jumătate prețul Mac. Dar asta nu mă interesează deloc 🙂

Ok, bine, vă zic. Pentru că n-aveau tușul Inglot la borcănel, și aștept să se reîntoarcă pe stoc, am luat, temporar, tușul cu pensuliță Inglot. Pensulița este mai rigidă, cauciucată, cumva, nu atât de flexibilă ca Melkior, dar ok pentru utilizat. Este foarte similar cu cel de la Melkior (și apropiat ca preț), însă la pleoapa mea asiatică… mă murdărici repede, dacă râd&stuff. Pentru că nici dânsul nu este rezistent la transfer. Tușul Inglot Gel Eyeliner (borcănel) însă, este. Dar aștept să îl am cu totul, ca să îmi formez o părere solidă despre el. Așadar, așteptăm să revină pe stoc și acesta.

tus inglot (1) tus inglot (2)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)