Review

The beauty and the tired beast

Cine crede că ești obosit doar când ai un job care nu-ți place, nu știe cât de obosit poți să fii când ai unul care-ți place 🙂 Desigur, e o oboseală plăcută și plină de satisfacții, dar tot e. Și, când ai 30 de ani, nenorocita de oboseală nu trece neobservată: ridurile de expresie se adâncesc, tenul este mai deshidratat – nu mai ai that baby face you used to. În aceste momente îți dai seama că răsfățul devine obligatoriu, și începi să cotrobăiești prin bucătărie și baie după toate remediile băbești și moderne pe care le-ai putea pune în funcțiune, chiar din momentul acela. Să fim serioși – nimeni nu-ți ridică statuie pentru sacrificiile făcute, iar satisfacția profesională poate veni și fără să lucrezi 7 zile din 7. Mai trebuie să vezi și de tine, de propriile clipe de plăcere, chiar dacă acestea vor avea loc acasă, într-un moment în care e liniște.

Azi am o zi numai a mea, și m-am hotărât să o investesc în frumusețe (în afara faptului că vă scriu vouă, desigur 🙂 ). Am început ziua cu un amestec bombastic, în loc de cafea, o lingură de iaurt în care am dizolvat pulbere de turmeric și piper negru** proaspăt măcinat, câte o linguriță din fiecare. Le-am amestecat cu iaurtul și le-am dat pe gât, după micul dejun – sunt groaznice la gust, dar au un efect nemaipomenit la nivel energetic (și nu numai). Apoi am luat 1000 mg vitamina C* din sursă naturală, necesară atât pentru combaterea stresului oxidativ indus de oboseală, permițând ca sinteza de colagen și elastină să se realizeze corespunzător.

in loc de cafea

Apoi mi-am desfăcut o măscuță Princess***, pe care o țin cca 30 minute tenul curățat în prealabil. Măștile Princess au foarte multă substanță activă, așa că mai întind din ea și pe gât. Cât rămâne în plic, țin plicul și mai aplic substanță activă și în următoarea zi. Ce face ca măștile Princess să fie mai bune decât altele este că sunt realizate pentru o linie profesională și se gîsesc în clinicile de chirurgie estetică, pentru îngrijirea post intervențională, acasă. Astfel că moleculele de acid hialuronic au diferite greutăți, pentru a putea pătrunde la diferite niveluri ale pielii și a hidrata corespunzător și durabil, nu doar în următoarele 2 ore, cum am pățit la măști mass-market.

masca acid hialuronic

În materie de creme eu merg mult pe hidratare. Am învățat de la Ada, Studio Jolie, că o hidratare continuă face tenul mai puțin susceptibil la ridare. De atunci o ascult cu sfințenie. Rar folosesc creme antiage sau antirid, poate doar ca măsură de urgență când n-am timp de măști și vreau să dreg efectul oboselii. De exemplu, când mă trezesc la 5.30 a.m., conduc 3h dus, 3 h întors, și mai și consult între timp :D. Momentan sunt fără Princess și fără Retorna. Retorna e minunată, și simți un foarte ușor efect de lifting imediat, și oferă o hidratare și o luminozitate de ten… prospăt trezit din așternuturi. Retrona are o formulă ”mai unică” decât orice am văzut până acum, găsiți review aici. Pentru lift, folosesc Gerovital H3 Evolution acum, prima mea cremă din această gamă, gamă pe care am tot amânat-o până când am făcut 30 🙂 Crema e o surpriză plăcută, e hidratantă, oferă o senzație ușoară de lifting, și are minimul de spf pe care mi-l doresc – spf 15= arhisuficient.

h3 evolution

 

Pentru noapte, folosesc cremele speciale de noapte, care o formulă ce acționează mai bine în timpul somnului. Incredibil dar adevărat, una din cele mai accesibile ca preț creme de noapte e Seametry Elmiplant, din care mai am puțin. Din toate mai am puțin: din Princess Antiageing la fel.

seametry

 

 

Între timp, am scos măscuța Princess, și mă bucur de un ten care pleznește de hidratare, cu riduri de expresie aproape inexistente. Utilizarea o dată pe săptămână este suficientă, în rest recomand să utilizați cremele puternic hidratante, fiecare cu specificul ei: de zi și de noapte, și serumuri, sub ele, dacă aveți.

*Notă: Persoanele cu leziuni cutanate – psoriazis, sclerodermie alte afecțiuni ale pielii nu ar trebui să ia vitamina C. Pot să ia vitamina A.Any Replica Watches
**Notă: Curcumin și piper negru ecologic, de pe farmaciaortomoleculara.ro, cu cod de reducere AR-0060. Și Retorna la fel.
***Notă: Găsiți măștile Princess la persoana menționată aici.
Foto header AmaliaTalihan.replica watches womens

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)