Lifestyle

Jurnal de grasă slabă

Au trecut mai mult de 2 ani de când am scăpat de kilogramele în plus și am o greutate normală, timp în care am învățat multe despre oameni. Am învățat cât de superficiali suntem unii, cum ne uităm 99% la contur și evaluăm valoarea unui om invers proporțional cu kilogramele.

Adică, nu vă supărați, aș vrea să știu și eu cu ce e mai deosebită o persoană față de când avea 25 de kg în plus? Știu, unii o să invoce admirația bruscă pentru ambiția, voința și perseverența persoanei devenite siluete, concomitent cu revelația de a cunoaște un om minunat și autentic. Păi, cum, până acum nu-i vedeai sufletul de grăsime? Îi acopereau obrajii privirea inteligentă sau vocabularul ce denotă nițel mai mult decât Vogue și ”feșon”? V-ați gândit vreodată că așa cum voi, cele slabe dintotdeauna, n-aveți niciun merit că vă ajută încărcătura ereditară, dar că puteți ajunge oricând într-o situație similară? Căile sunt multe: mâncând haotic, aiurea, nonalimente, forjând foarte tare corpul la sport sau, iremediabil, cu fiecare decadă în care scad arderile și, cu precădere, la menopauză. Din cauza stresului sau a unor dereglări hormonale neprevazute, din multe, multe motive.
Așa și foștii supraponderali și chiar obezii – nu e integralmente vina lor. Poartă o moștenire genetică nu tocmai grozavă (incurabilă, în teoria clasică, deficit cronic de micronutrienți si dereglări hormonale, dacă mă întrebați pe mine), și, în paralel, o mentalitate “de gras” pentru care n-avem cultură și educație să mergem la psihoterapie (ca nutriționist, n-am nici timpul nici competentele necesare să mai fac și asta în plus). Și iată cercul vicios.

De aceste atitudini încă mă izbesc, și de priviri măsurătoare: “a mai slabit?” “S-a mai îngrășat?” “Are un pic de celulita”. Uitați-vă, fraților, la oameni, înainte de a vă uita la circumferință. Uitati-vă și dincolo de contur. Și, mai cu seamă, uitați-vă la voi înșivă, și, dacă sunteți perfecți și fără cusur, pe interior și exterior, atunci să vă permiteți propriei minți să emită judecăți și etichete. În schimb, transmiteți dragoste și căldură. De asta ducem lipsă cu toții și dacă ne-am strădui mai mult, am face cu toții o lume mai bună.

Semnat,

O fostă grăsuță

Foto credits: Francisc Sandor, genuțe Extreme Lashes double by Ada Mita, Studio Jolie

Place: my home sweet home

relax (2) relax (3) relax (4) relax (5)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)