Featured Review

(Review) MAC Cosmetics, Retro Matte Lipstick

Mă apropiu vertiginos de finalul gel eyeliner-ului MAC și, în loc să îmi pun cateyes-ul la adăpost prin achiziționarea unui nou borcănel, am ieșit din magazinul Mac cu un ruj după mine. În ideea în care tuș oricum voi reveni să iau, dar dragostea la prima vedere nu se poate lăsa pe stand.

Vezi review eyeliner MAC și pensuliță
Vezi review primer MAC

Zic dragoste la prima vedere pentru că, deși intrasem după gel eyeliner, am luat, într-o doară, testerele mate la rând. Există rujuri mate, simple, și retro matte – adică foarte mat. Am putut încerca rujurile fără rețineri, deoarece fetele de acolo dezinfectează rujurile înainte de a le oferi clientelor pe testare – un aspect care a fost mereu o problema la standurile de cosmetice — încercarea cosmeticelor de către toată lumea. Pur și simplu le țin câteva secunde în alcool de 90 grade, apoi le șterg, chiar dacă asta înseamnă nițică pierdere de tester, ca tu să îl poți încerca liniștită. Cu greu m-am decis doar pentru unul, cu gândul că voi reveni cu buget reînnoit să iau și altele. Se numește Retro Matte Lipstick All Fired Up și este o nuanță de roșu rece, superbă.

Ce pot să vă spun: în afară de aspectul superb, se comportă impecabil – durabilitate foarte ridicată, l-am urmărit într-o zi, de la  7 dimineața și până la ora 14 a rezistat perfect, cu toate că am băut apă, am luat o gustare, iar, în final, l-am șters ca să pot lua prânzul.

În momentul în care l-am șters desigur că o idee se estompase, pentru că am băut apă, ceai, luat gustare, însă nu se întinde și nu se ia ușor. Adică îți poți săruta ușor iubitul, fără să îl ștampilezi 🙂 Se spune că rujurile mate usucă buzele. Ca posesoare de piele cu tendință de uscare enervantă pot să spun că usucă buzele insesizabil, adică nu e ca un ruj cremos, hidratant, dar nu deranjează cu nimic, e perfect confortabil! Nu știu dacă aș putea să găsesc vreun neajuns acestui ruj, sau produselor MAC folosite de mine, în general… I love Mac! Și merită toți banii, rujul a costat 95 de lei, ca tușul, ca primer-ul.

mac retro matte (4)mac retro matte (2)

mac retro matte (1)
mac retro matte (5) mac retro matte (3)retro matte (2)retro matte (3)retro matte (4)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)