Featured Review

(Review) Dermatocosmetice: Retorna Anti-age

retorna antiage (1)

După ce mi s-a terminat gelul antiage Renu 28 de la Asea, am rămas pe ”mâini” dermatocosmetice de la o firmă spaniolă, importată la noi aici. Firma este Catalysis, și e posibil să nu fi auzit de ea, cum nici eu nu am auzit până de curând, pentru că e foarte nișată pe produse ortomoleculare, destinate uzului specialiștilor în domeniul medical&nutriție. Dar deramtocosmeticele lor pot fi utilizate de publicul larg, în funcție de necesități, cel mai înțelept la recomandarea dermatologului. În general, nu cred că tot ce e scump poate fi bun, dar produsele bune, rareori vor fi ieftine. M-am crucit când am văzut la ce prețuri se vinde în afară, așa că la noi nu numai că este un preț bun, dar e cam pe aceeași linie cu alte creme de top (gen Guinot).

Retorna este o cremă cu efect de filling (adică de umplere a ridurilor), fermitate și antirid. Ingredientele sale ajută ca pielea să-și mențină nivelul natural de hidratare și să stimuleze producția de colagen I și III și elastină. Efectul sinergic al acidului glicirizinic, aloe vera, extractului de mimosa tenuiflora și al restului ingredientelor cresc efectul regenerator al produslui, potențat considerabil de un proces special de activare moleculară. Deci îmbunătățește elasticitatea pielii și reduce vizibil ridurile, printr-o formulă pe care nu am mai întâlnit-o până acum. Studiile și pozele before&after arată o îmbunătățire semnificativă a calității pielii unui ten matur (unde se vede cel mai bine), după doar 3 săptămâni.

retorna antiage (10)

Ce observ eu: e dificil să mă pronunț în privința vreunei schimbări radicale, pentru că am tenul tânăr. Însă acționează frumos asupra ridurilor de expresie, care atât timp cât expresivitatea există, se formează, dar nu atât de pronunțat. Am observat o îmbunătățire a nivelului de hidratare a pielii, pentru că am un ten ciudat mixt/uscat sau normal cu tendință de uscare, nici nu știu cum să îi spun, și, după crema asta, îmi simt pielea mustind de hidratare. Pe zona T folosesc însă Sebium de la Bioderma (când nu uit), pentru că închide frumos porii obraznici. De asemenea, simt o îmbunătățire considerabilă a elasticității pielii. Din aceste considerente, este o cremă care se ridică la nivelul Guinot Hydra Beaute în topul preferințelor mele, și o recomand cu încredere. Cred că merge la 30+, dar depinde de vârsta tenului. Nu se simte efectul de lifting puternic, ca și la Renu 28, dar se simte ușor, iar efectele se văd — la mine, în câteva zile. O aplic dimineața și seara, pe ten și pe gât (aș putea și pe decolteu). E o cantitate generoasă de 50 ml, într-un flaconel cu pompiță retractabilă (preferatele mele 🙂 ), într-o culoare elegantă. Among my favourites!

retorna antiage (9) retorna antiage (8) retorna antiage (7) retorna antiage (4) retorna antiage (3) retorna antiage (2)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)