Featured Lifestyle Review

(Review) Unt de corp Chocolate Dream, Herbagen

Serile, după sport, mi le rezerv răsfățului facial și corporal. Îmi place foarte mult ca, atunci când intru în pat, să mă simt curată și frumos mirositoare. Asta înseamnă că după duș profit de porii deschiși și folosesc hidratante corporale atât inodore, cât și cu fel și fel de arome naturale. După Ivatherm a venit rândul unei creme cu ciocolată, de la Herbagen (Genmar Cosmetics), luată odată cu alte goodies, din Mangalia, să-și intre în epoca de glorie. Iată ce spun ei:

chocolate dream herbagen  (1) Chocolate Dream e 99% de origine naturală. Conține unt de shea, unt de cacao, ulei de măsline, pulbere de cacao, totalizând un 99% materii prime de origine naturală, bogate în tocoferoli, minerale (Ca, Mg, K, Fe), vitaminele A, E, serotonină și endorfine. Fără parabeni, uleiuri minerale, coloranți, siliconi.
Produsul contribuie la: hidratarea, regenerarea și prevenirea îmbătrânirii pielii, creșterea tonusului, diminuarea vergeturilor și a celulitei; combaterea stresului și obținerea unei senzații de relaxare și stare de bine. Se recomandă utilizare zilnică, înainte după expunerea la soare, vânt, ger, pentru a împiedica uscarea și îmbătrânirea prematură a epidermei. Cantitate 150 ml/20 lei.

Ce spun eu: Prezentare drăguță, neutră, nu e ceva ieșit din comun, dar e ok, cutia are informații suficiente, ceea ce iar e în regulă. Producătorul știe să își scoată în evidență atuurile – faptul că produsul nu conține ca și conservanți parabenii e trendy, și, pentru că sunt soacră și m-am pornit pe ingrediente (deși știți că mă intere’ mai mult ingredientele alimentare) o să îl iau puțin la bani mărunți și pe acesta, să nu zică Ivatherm că am ceva cu ei 🙂 Aveți în poză lista de ingrediente și, într-adevăr, produsul conține multe ingrediente naturale. Totuși se pare că nu sunt suficienți conservanții naturali (vit E, tocoferolii, vit A și alți compuși din ingredientele naturale ar putea juca un astfel de rol, dar probabil nu sunt suficient de stabili), așa că văd acolo fenoxietanol, un compus cu dublu rol – conservant și fixativ de parfum (bănuiesc că acel parfum de ciocolată prezent în cantitate de maxim 1%, conform etichetei, care nu știu dacă e aromă naturală sau de sinteză). Despre fenoxietanol nu sunt încă suficiente studii, dar se crede că e mai sigur decât parabenii și că, în uz cosmetic, utilizat sub 1% e inofensiv. Cu toate acestea, japonezii nu-l plac, l-au interzis. Noi îl ”plăcem” din când în când, până la noi rezultate. Metilisotiazolinona este un alt conservant sintetic despre care nu se știe mare lucru în afară că, utilizat singur, poate da o alergie de contact. Pare să fie sigur în utilizarea cosmetică. În fine, având în vedere că 99% din ingrediente ar fi naturale, tot restul substanțelor trebuie să fie în cantități absolut neglijabile, ceea ce, în ce mă privește, e în regulă. Nu știu, zău, cum stă treaba cu serotonina și endorfinele, dacă s-ar putea administra oral cu adevărat, toată populația globului ar fi high. :)) Darămite prin piele…

chocolate dream herbagen  (3) chocolate dream herbagen  (2)

Să trecem la calitățile organoleptice. Untul de corp arată exact ca o budincă de ciocolată și miroase de îți activează toate secrețiile gastrice posibile. Dar, din fericire, nu poate fi mâncat și trebuie să te mulțumești cu mirosul și cu întinsul pe corp, activități care mai au avantajul că nu îngrașă ;)) Mirosul persistă pe piele și miroși ca o ciocolată ambulantă, ceva mai discret dimineața (adică eu, care mă dau seara, după duș). Este o consistență onctuoasă, iar pentru pielea mea uscată și însetată de grăsimi e potrivită, acum, că a venit și sezonul rece și am un factor agresiv în plus. Îi ia la fel de mult să intre în piele ca unui unt brut, dar intră mai bine în piele decât acesta.

chocolate dream herbagen  (5)chocolate dream herbagen  (4)Rămâne foarte puțin unsuros, față de un unt de cacao sau un unt de shea brut, dar totuși de rămas, rămâne și nu-mi prea place să fiu lipicioasă. Nu e deranjant pentru că dorm, iar dimineața e intrat integral. Nu îmi prea place cum îmi simt palmele după cremuială, parcă aș avea pudră de cacao pe ele și am senzația că îmi sunt ușor pigmentate de la cacao.  Altfel, pielea e moale, hidratată. Nu reușesc să îmi dau seama, la jumătatea cutiei, dacă chiar face treabă cu vergeturi, celulită&stuff, dar desigur că, dacă are unt de shea, unt de cacao și ulei de măsline în compoziție, va împrumuta efectele acestora. Așadar, Chocolate Dream de la Herbagen, Sweet, Delicious, Relaxing, are ok-ul meu.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (2)

  • Il am si eu, dar mie mi se pare ca si pateaza hainele, sau probabil mi-am dat eu prea mult.Dar de mirosit miroase super

  • Adina, hainele nu m-am uitat daca le pateaza, dar palmele sigur 😀