Featured Review

(Review) Pedex – Balsam pentru păr cu uleiuri esențiale

pedex herbagen (5)Tot din seria cosmeticelor cumpărate la mare, azi vă povestesc despre un balsam de păr marca Genmar Cosmetics (Herbagen). Folosesc de obicei doar produse profesionale (Kerastase, Joico), dar când mă apucă experimentatul, nimic nu-mi poate sta în cale. Acesta nu este un produs profesional, dar am fost foarte curioasă să văd cum e.
Ce spune producătorul: Pedex, balsam pentru păr cu uleiuri esențiale de rozmarin și cuișoare, e un produs fără parabeni, cu uleiuri naturale. Uleiurile de rozmarin și cuișoare sunt recunoscute pentru proprietățile de îndepărtare a paraziților ce pot coloniza părul de pe pielea capului și corpului. Agentul de condiționare redă suplețe și ușurință la pieptănat. Se aplică pe părul curat, spălat în prealabil cu săpun vegetal sau șampon. Se lasă să acționeze 10 minute, apoi se clătește abundent cu apă. Cantitate 100 ml/15,50 lei.

pedex herbagen (4) pedex herbagen (3) pedex herbagen (1) pedex herbagen (7)

Ce spun eu: aparent, e un produs pentru… păduchi. Sau alți ”colonizanți” (mă gândesc la pisicile din curte, dar cred ca parfumul uleiurilor le-ar muta năsucul). Mie îmi plac uleiurile esențiale și am fost din cale afară de curioasă să văd cum s-a gândit Genmar Cosmetics că ar putea băga uleiurile într-o emulsie, astfel încât să facă un balsam pentru păr. Din fericire n-am ”colonizatori”, dar asta nu cred că e o contraindicație. Să începem cu partea vizuală. Nu are un ambalaj deosebit, e apropiat de maniera de prezentare a cosmeticelor handmade, naturale. Lista de ingrediente e ok, n-are parabeni sau parafină (eu n-am nimic cu parafina, dar mă rog), are ca și conservant fenoxietanolul, ca și aici, de altfel. Informația produsului e concentrată pe cutie, flaconelul (sticluța) însă n-are decât durata de valabilitate pe spate. Dacă deschizi și miroși conținutul sticluței grăsuțe, simți din plin mirosul celor două uleiuri esențiale, ceea ce îți creează confortul psihic de produs natural. Consistența este destul de lichidă, e ușor mai lichidă decât cea a unei loțiuni de demachiat. Nu știu de ce îmi inspiră comparația asta, poate pentru că produsul e alb ca o loțiune demachiantă. Am avut emoții la aplicare, mi-am făcut griji că nu se va uniformiza ușor, că va trebui să torn tot flaconul la o singură utilizare ca să ajungă pe tot părul sau că, la clătire, voi avea momente grele și mă voi pomeni cu părul unsuros. Nici vorba de așa ceva.

pedex herbagen (2)La lungimea părului meu, flaconul ajunge, estimez eu, la 3-4 folosiri. Se uniformizează frumos prin masarea firului de păr, chiar înmoaie. De obicei, nu aplic măștile și balsamul de la rădăcină, însă pe acesta l-am aplicat pentru că nu mi s-a părut gras și am zis că nu-i strică nici rădăcinii niște ulei esențial. Din fericire, nu îngrașă rădăcina (cel puțin în cazul părului meu uscat), se clătește integral, fără efort și părul miroase absolut superb a rozmarin și cuișoare după uscare (Evy a observat asta, că m-am dus joi la salon proaspăt spălată, de acasă). În plus, îi conferă firului o strălucire naturală frumoasă – și blondele știu cât de greu se obține strălucirea părului decolorat! În concluzie, am avut o surpriză plăcută din partea acestui produs, nu știu cum se descurcă dacă ai ”musafiri” prin cap (doamne ferește), însă știu că e plăcut pe păr, lasă părul curat, parfumat și lucios! A meritat să îl iau, chiar dacă mă întorc la produsele profesionale!

pedex genmar (5)pedex genmar (1) pedex genmar (3) pedex genmar (4)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (4)

  • esti singura blonda pe care o stiu, cu un par asa sanatos si frumos, si moale :)) asa pare din poze! esti super frumusica

  • justme, esti draguta, parul meu nu e moale, e fir gros si aspru, de aia rezista asa bine :)) e adevarat, e bine hranit si ingrijit 🙂 multumesc!

  • Arata chiar foarte bine avand in vedere stralucirea ce o ofera acest produs sunt de parere ca mai mult decat magina, ma intreb daca are vrun efect si pentru parul natura sa daca cunosti o astfel de recomandare,
    Multumesc anticipat pentru raspuns.