Featured Nutritie&Sanatate

Mai tânără și mai frumoasă, cu mișcare!

stil de viata sanatos sport gimmy (2) stil de viata sanatos sport gimmy (3)Lucru valabil și pentru bărbați, de altfel. Tind să cred că tot mai multe persoane își introduc sportul în stilul de viață. Prin sport ca stil de viață înțelegem o formă de mișcare zilnică sau   de câteva ori pe săptămână, care să ne facă plăcere, nu să ni se pară o datorie. Cred că am mai spus că fiecare persoană trebuie să își găsească o modalitate de mișcare ce îi face plăcere, fie ea în natură sau la o sală de sport. Tind să cred că am ajuns la un nivel, cel puțin generația noastră, mai tânără, în care nu mai facem sport ca să corectăm o greutate corporală excedentară sau deficitară, ci pentru că știm că ne face bine la sănătate. Despre câte afecțiuni previne sportul practicat adecvat o să discutăm cu altă ocazie, acum vă reamintesc ce face pentru frumusețe.

Faptul că sedentarismul e o boală mondială nu e o noutate și nu ne ocolește nici pe noi. Foarte puțini ne lăudăm cu o viață fizic activă, așa că trebuie să suplimentăm pe partea aceasta. În plus, ne-am dori să ne păstrăm tinerețea și vitalitatea, căci la un moment dat în viață, ajungi la concluzia că tinerețea e cea mai de preț frumusețe. Bineînțeles, e puțin probabil să gândești asta la 20 de ani, dar se poate și atunci să ”îți așterni” bine lucrurile, astfel încât după 30 de ani să arăți așa cum meriți! Ca și de 20! Pe lângă beneficiile medicale, vorbim de partea nutrițională aici. Activitatea fizică crește nivelul de irigare sanguină a întregului corp și, prin vasodilatație, se deschid și cele mai micuțe vase de sânge. Sângele este încărcat cu nutrienți, nutrienți care hrănesc creierul, organele, tegumentele, părul, unghiile etc. Adică printr-o irigare sanguină mai bună, tenul nostru, părul nostru, unghiile, dinții sunt nutrite mai bine, astfel încât își păstrează tinerețea și vitalitatea mult mai mult timp. Să nu uităm că sportul produce și o detoxifiere importantă prin transpirație.

De cele mai multe ori un ten mat, fără strălucire, un păr care cade sau care și-a pierdut și el strălucirea e unul devizaminizat, demineralizat sau îi lipsesc alte principii nutritive. (Ca o paranteză, mi-e greu să răspund eficient solicitărilor de pe mesajele private – care nu au fost puține, de 3 ani de când am blogul, legat de lucruri de genul”îmi cade părul. ce produs să folosesc?”. Păi sunt atât de multe aspecte care trebuie luate în considerare, încât folosirea unui simplu șampon anticădere poate fi de-a dreptul ineficientă. Pot încerca să vă consiliez, dar consilierea cuprinde o anamneză serioasă și poate implica schimbarea întregului stil de viață.) Circulația sanguină se face destul de greu când ești sedentar (fie pentru o perioadă sau tot timpul) și se face în limita bunului simț ducând o viață ”obișnuită”.

stil de viata sanatos sport gimmy (1)Un lucru pe care l-am observat eu a fost când în sesiuni, când învățatul pentru examene e un adevărat maraton – multă materie, timp puțin și timp de pierdut vremea 0. Este că mai ai o zi, nu ai reușit să termini/să repeți tot, nu te mai poți concentra, stimulantele băubile nu ajută (vă garantez, mai mult agită), până și glucoza mai mult se depune decât te ajută 🙂 În momentul în care nu mai intră nimic în cap, te frustrezi, ți-e somn, te cam pui să dormi, nu? Ei bine, eu n-am făcut asta, mi-am dat seama că statul prea mult scade capacitatea de învățare așa că de fiecare dată când mă ia somnul trag 45 min de cardio acasă (zumba, tae bo) pentru a produce acea vasodilatație, apoi continui cu câteva exerciții la sol, abdomene, coapse, fese și închei glorios într-o lumânare, în care stau atât cât mă simt bine (uneori vreo 2-3 minute). Astfel mai ”scurg” sângele din picioare, care circulă cam leneș pe acolo când ești sedentar și irig puternic creierul. E o metodă foarte eficientă și gratuită, creierul se oxigenează, primește și nutrienții de care are nevoie să funcționeze optim și vă garantez, pe ce vreți voi, că vă puteți apoi concentra brici la treabă. Aveți mai multă energie și o capacitate de reținere și concentrare incomparabil mai bună. Un alt beneficiu e că nu mai e nevoie să consumați toxice: cafea, porcării ”energizante” sau să consumați exces de glucide. Nu trebuie decât un aport alimentar diversificat, obișnuit, cu o eventuală ușoară suplimentare și sport, sport, sport! Bineînțeles, în cazul unui individ sănătos, fără contraindicații medicale pentru această opțiune de irigare cerebrală. Vă asigur că, pe lângă beneficiile medicale despre care încă n-am povestit, o să arătați chiar mai bine decât ați arătat înaintea schimbării stilului de viață și asta pentru o perioadă mult mai lungă de timp, timp în care, altfel, poate unele ați apela la tot felul de injecții cu toxine botulinice&stuff sau chirurgie plastică. Deci faceți zilnic mișcare!

P.S. Niște poze cu mine la Gimmy (cu Adi Muszca, instructorul nostru și Simo Mureșan), doar știți că sunt Zumba addict, deși mie-mi merg mai mult exercițiile gen Pilates 😉 Roșie ca racul, că doar lucrez acolo, nu glumă.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (6)

 • Fata draga, eu te ador! >:D<

 • Bianca, fata draga, multumesc! ;)) :*

 • Fata draga, atata ai putut slabi, atata de bine arati, ieri cand te-am vazut la on/off nu-mi venea sa cred! Se vede ca ai slabit inteligent, lent, cu sport, sa-ti fie de bine, ca de aratat arata foarte bine!

 • stilistele, asta ii strategie pt viitoarea mea cariera 😛 cum as putea sa condamn regimurile astea draconice dezechilibrate, glucidice sau proteice, daca eu as face acelasi lucru? 🙂 multumesc scumpa mea, si tu esti minunata!

 • Adevarat. Sportul face adevarate minuni pentru sanatate.
  Eu fac 30 minute de exercitii in fiecare zi, dimineata.
  Ideal este sa poti face sport sau fitness intre 10 si 12 dimineata cand corpul este in forma maxima. Nu este rau nici mai tarziu .
  Ideea este sa faci sport regulat pentru ca daca faci pauze prea lungi , iti iesi din ritm si e mai greu.Daca faci sport regulat, nici nu mai poti sa stai fara sa te ”misti.”