Review

Gel de duș + Cremă de corp Vichy (review)

Ador pachețelele promoționale, mai ales dacă acestea sunt la dermocosmeticele din farmacii. La farmacia din Sora, deși micuță, găsești mereu promoții bune, chiar și la pachetele de călătorie cum este cel de față sau acesta pe care n-am apucat să vi-l prezint. Promit s-o fac curând. Nu sunt mare fan Vichy, sunt convinsă că nu sunt cele mai bune dermocosmetice de pe lume, dar până acum, în afară de fondul de ten, după care nu mă prăpădesc, mi-a mers ok. Setul de azi a conținut gel de duș Nutri Extra Shower și Nutri Extra Cream. Flacoanele sunt de 100 ml, pentru călătorii (voi refolosi borsetuța, cu siguranță) și a costat 24 lei pachetul.

Gelul de duș, descriere: are ph neutru și nu are săpun în compoziție (acizi grași saponificați), fără parabeni, 100 ml. Destinat pielii uscate, sensibile. Eficacitate 12 h. Ce zic eu: nu prea găsesc informații despre Nutri Extra Shower, nu mă pricep foarte mult la ingrediente (în afară de ce învăț la nutriție despre conservanți ce văd că se utilizează și în industria cosmetică), dar le aveți în poze. Îmi place ambalajul mic și drăguț, apoi că spală foarte bine, nu face spumă prea multă, dar e de înțeles. N-am ce să zic mai mult. E un gel de duș bunicel pentru pielea uscată, mai ales pe timp de vară, căci nu usucă. Ce nu-mi place e faptul că are parfum taman la mijlocul listei de ingrediente și, dacă cineva nu-mi argumentează că e unul non alergen, eu zic că nu are ce să caute într-un dermocosmetic! N-are parabeni, foarte bine, dar are alți conservanți. Unul e benzoatul de sodiu, altul BHT.. Totuși, are și ingrediente bune, acizi grași din unt de shea, niacinamidă (o formă de vit. B3), e oarecum ok. Dacă te uiți strict la efect, fără să consulți ingredientele, e un gel de duș bun. Totuși, nu cred că l-aș cumpăra în mod special, separat.

NutriExtra Cream descriere: cremă de corp nutritivă și reparatoare, concentrat nutri-reparator. Rezultate: pielea își recapătă confortul prin alimentarea rezervorului său nutritiv (apă+lipide). 1 aplicare = 2 zile de confort. Pielea rămâne fină după atingere imediat după aplicare. Textură cremoasă, nelipicioasă, non grasă. Fără parabeni. Cu apă termală Vichy. Testată dermatologic pe piele sensibilă. Hipoalergenică. Ce spun eu: Având pielea uscată, mereu caut creme grase, hidratante. Când am aplicat-o prima oară s-a absorbit instant și mi-am zis că nu e bună pentru mine, dar după câteva ore m-am răzgnândit: pielea rămâne fină, hidratată, fără a rămâne pelicule uleioase, se absoarbe foarte bine și își face treaba excelent. E una din puținele creme pentru piele uscată care intră instant în piele, dar și hidratează intens. Iar pielea mea are nevoie ca lipidele să intre în piele. De fapt, asta e problema mea cea mai mare cu uleiurile și unturile bio, cred că în lipsa unui transportor adăugat, care să faciliteze accesul lipidelor în piele, rămân doar la suprafață, ca o peliculă (uleiul de cocos parcă totuși intră mai bine). Mie îmi plac enorm, dar le alternez din această cauză cu produse ca în cazul de față, ca să știu o treabă (rămâne să cercetez gradul de penetrabilitate al acestora și cum poate fi atins unul optim, dar cred că masarea pe pielea umedă ajută). Riscul e ca aceste produse, ca cele de față, să aibă tot felul de prostii prin ele, degeaba n-au parabeni. Revenind la cremă, faptul că oferă 2 zile de confort, nu e ca și cum nu m-aș spăla 2 zile, ca să văd dacă persistă efectul. Nu am stat să văd 2 zile dacă o aplicare are acest efect, fiindcă eu mă dau cu cremă imediat după duș, adică zilnic. Ar fi culmea… Nu mă mai bag în ingrediente, le aveți în poza (a 2a), pot doar să constat că măcar parfumul e în coada listei, deci e în cantitatea cea mai mică. E o cremă foarte mișto ca efect, nu e de competența mea să spun cât e de sigură pentru sănătate. Până una alta, alternez produsele eco/naturale cu acestea. Aș mai cumpăra crema, pentru efectul ei mișto asupra pielii. I love it.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (3)

  • mi se pare chiar interesanta crema de corp.
    mama are un demachiant vichy si e topitaaaa dupa el.

  • Cupcake, da, unele sunt ok:)